A Brisbane-ben működő kompakt munkás kunyhója modern újításra került

Ki él itt : Alexandra MacMillan, belsőépítész; vőlegénye, David Calvisi, ingatlanfejlesztő; és Archie, a kutyájuk. A pár azóta a közeli Teneriffe-be költözött, hogy újabb felújítást kezdjen, és 6 hónapos Minnie lánya csatlakozott hozzá.

Otthoni stílus : A Red Hill belvárosában, Brisbane külvárosában lévő apró fafeldolgozói házat mentették életéből, belső divattervezésű, okos ablakos mágikus diákházzal és a fény és a tér javítására összpontosító palettával.

Idővonal : Alexandra és David 10 hónapos időszak alatt tervezték meg, majd a projekt irányították a felújítást.

Költségvetés : Azáltal, hogy maguk kezeli a dolgokat és kihasználják az ipari kapcsolatokat, az egész felújítás 120 ezer dollárba került.

Sok szerény munkavállaló házát feltalálták vagy cserélték le, amikor a gentrifikáció Brisbane-en keresztülcsapott. Itt és ott megőrizte a faház tisztességes formáját - és ezzel együtt a város szövetét és történelmét. Az elegáns Queenslander munkásosztály-unokatestvéreit, ezeket az apró otthonakat úgy tervezték, hogy beépítsék a lehető legtöbb átmeneti munkavállalót, évtizedekkel később pedig sokan diákos házakká váltak.

Amikor David Calvisi, most egy ingatlanfejlesztő még egyetemen volt, rájött, hogy ez az öt hálószobás Red Hill-i dolgozói ház lehetőséget kínál az ingatlanjátékba való belépésre, és a diákok ásatásaival támogatja az élet következő lépését. Nyolc év elteltével David és menyasszonya, Alexandra MacMillan belsőépítész megtették a beruházást, és három hálószobás otthonná alakították, miközben tiszteletben tartják a múltját.

Étkezési terület A kívülről lógott ablakok hatalmas terjedelme elhomályosítja a vonalakat a belső és a városi tér között, ezzel összekötve ezt az otthont örökségével. "A nagy tolóablakok és a hangos képernyővel kinyitják a helyiséget, és jelentősen nagyobbnak érzik magukat" - mondja Alexandra. A redőnyök biztosítják a magánélet védelmét, miközben szellőzést biztosítanak - ez kötelező Brisbane párás éghajlatában. A 'Moss' étkezőasztal a GlobeWest, a Thonet székek pedig a Husetből származnak.

Az évek óta tartózkodó hallgatói szállás elszállította a házat. "Sok takarításra volt szükség" - mondja Alexandra. A hátsó részén áttelepítette a lakóterületeket, ahol az üvegezés ügyes használata köti össze az otthont a környező városi kilátásokkal. A ragyogó paletta által erősített fény megtisztította a helyet, de mókás tetővonalai és függőleges illesztési vagy nyelv-horony-burkolata biztosítja, hogy továbbra is hű marad a gyökereihez.

Külső Shapely burkológépek játékos utat vezetnek át az első udvaron.

Tekintettel a tipikus hallgatói házak morzsájára és hanyatlására, Alexandra és David a jövőbeli otthonuk helyére összpontosított. "A belső teret és a udvar és a carport lehetőségét akartuk - ez egy csodálatos bónusz olyan közel a városhoz" - mondja Alexandra. "Azt is akartuk, hogy az arany-retrieverünknek, Archie-nek van egy kis hely a szabadba költözéshez."

Alexandra és David portré Archie kutyájukkal.

Ahelyett, hogy kiterjesztették volna a zöld teret, vagy építettek volna, a ház 90 négyzetméteres lábnyomát tartották meg, hanem a szobákat a természetes fény körül rendezték el, öt hálószobáról háromra. "Az eredeti otthonban minden belső irányba összpontosult" - mondja Alexandra. "A nappali és a konyha a központban volt, belső megvilágítás nélkül. Tudtuk, hogy hol van a nap délután és reggel, és hogy ki kell nyitnunk a hátsó sarkot, hogy több fényt engedjünk be a házba."

Konyha Egyszerű anyagkeverék tartja a dolgok könnyű és fényes. "A Laminex-laminátumnak az osztrigaszürkeben történő felhasználásával az asztalos asztalnál meg tudtuk volna engedni magának a Carrara márványt" - mondja Alexandra. "Egy márvány, amelynek nagyobb a vénája, költségvetési szempontból is javunk volt és hozzáadta a karaktert." A karcsú konyhát rengeteg tárolóhely biztosítja. "Fontos volt a felső tányérok és asztalterítők, kancsók és hasonló dolgok. Ha nem tervez ilyen dolgokat, soha nem lesz hely nekik." Asztalosipari termékek, OJ Konyhák és asztalosipari. VJ panelek, VJ Plus. Ültető (polcon), Pop & Scott. Márvány, márvány plusz.

Alexandra, áthelyezve a nappali zónákat hátra, aztán azon dolgozott, hogy átvegye a fényt anélkül, hogy egy tipikus Queenslander fedélzetre csapna. "Nem akartam feláldozni egy belső fedélzetet egy fedélzet számára, amelyet csak alkalmanként, esetleg hétvégén használnának fel" - mondja. "Ehelyett létrehoztunk egy sarkot az étkezőben, amely egy hatalmas, külsőleg lógott ablakkal nyílik meg. Visszahúzzuk, és bevisszük az egész látványt a külvárosban, és napi szinten élvezzük." David is rapt, és hozzáteszi: "Ez lehetővé teszi számunkra, hogy kívül vagyunk, belülről. Az északkeleti sarok megnyitása világosságot nyújtott az egész ház számára."

Nappali rész A TV felett egy ablakot nyíltak. "Nagyon szép, mert ahogy a folyosón sétálsz, ez egy ón tetőn megragadja a fény pillanatát - a Red Hill karakter kiárad" - mondja Alexandra. "Akkor közelebb sétálsz, és az eltűnik az ég felé. Fontos volt, hogy ne csak a fény, hanem ezek a pillanatok is legyenek." Egy egyedi szórakoztató egység, ugyanabban a furnérlemezben, mint az étkezőasztal, összekapcsolja a tereket. A tompított hangok Armadillo & Co szőnyeg és a GlobeWest Vittoria 'Iris' kanapéjának formájában érkeznek. Grafika: Icebergs Greens fényképnyomtatás az Aquabumps-tól. 'DLM' oldalsó asztal, Hay.

A nézet kihasználása érdekében Alexandra eredetileg egy konyhaszigetet és egy étkezőasztalot akart, de egy ilyen szűk helyben sem tűnt lehetségesnek. A dilemmát úgy oldotta meg, hogy létrehozott egy padot, amely lehajtja a sziget padját. "Csodálatos a reggeli órákban ülni ebben a fényben, csak olvasni a papírt." - mondja.

Fürdőszoba A függőleges burkolólapok révén a mennyezet magasabbnak érzi magát, a téglamintázat pedig segít elfedni a fal illeszkedését - mindig egy kicsit „le” a munkás házaiban. A fürdéshez Alexandra egy nedves zónát hozott létre egy lineáris csatornával és üvegszitával a zuhany és a WC között. Fürdő, Highgrove fürdőszoba. Szék, Clickon bútor. Zuhany, Astra Walker.

A szürke és a fehér ropogós palettája a fény felé játszik, miközben a mennyezet kezelése - amennyire csak lehetséges - fel van emelve, a tér is vizuálisan kibővíti. "A P50 árnyékvonallal gipszkarton mennyezet létrehozásával folytonosságot alakítottunk ki az egész házban, annak ellenére, hogy a tető megváltoztatja a szintet és a lejtőt" - mondja Alexandra.

Hálószoba Az eredeti mester a ház elején helyreállt és továbbfejlesztették az egyedi asztalos asztalokkal. "A függőleges illesztések miatt az asztalosok úgy érzik, hogy csak a fal egy része" - mondja Alexandra. "Nincs elválasztás a kettő között." Ágynemű, az ágyban. Éjjeliszekrény, országút.

Alexandra és David a teljes munkaidőben végzett munkájuk mellett felújításokat folytattak, David projektvezetőként. "Nagyon gyakorlati volt, ezért szeretjük" - mondja Alexandra.

Ensuite "Ez egy apró hely, és fontos volt a medencék méretének feláldozása nélkül minél több mosogatógép felületét maximalizálni, " mondja Alexandra. "A Reece zománcozott acél Alape 'Unisono' medencéje sikeres, mert elég vékony." Tapware, Abey.

Sok hétvégét töltöttek az udvarok ástatásával 200 mm széles fenyődeszkákhoz, a mai konyha- és nappali zónához. "Vissza akartuk állítani az örökség érzését" - mondja Alexandra. "Mivel ez egy kis ház, a régebbi anyagok folytatása valóban fontos volt számunkra." Mivel a házat visszavonták, olyan lehetőségeket és kihívásokat jelentett, amelyekben csak a helyszínen lehet navigálni. "Ally nagy munkát végzett a program előtt tartásával, mivel a hatálya folyamatosan változott" - mondja David.

Hálószoba A tetővonal becsületesen beszámol az otthon építészetéről. "Vagyunk vakolatba helyezni ezt az adagot, de ehelyett megragadtuk a lehetőséget, hogy készítsünk egy funkciót a mennyezetről, és erre szolgált a Designstuff Menü 'Kötőbak' függő lámpája" - mondja Alexandra. Az ágy bal oldalán található rácsos oszlop fényt és légáramot biztosít, anélkül, hogy feladná a magánélet vagy a biztonság védelmét. Ágynemű és éjjeliszekrény, ágyban.

Sok csapfalat váratlanul cserélni kellett, de a mennyezet nyereséget jelentett. "Soha nem számítottuk arra, hogy a mennyezet olyan magas lesz, mint amilyen van, mivel az eredeti házban annyira leeresztették" - mondja Alexandra. "Amikor visszafosztottuk, találtunk egy másik mennyezetet, és egy másik mennyezetet. Felújítottuk a fedelét és egy kissé újra felállítottuk, és amikor beborítottuk, amennyire csak lehetséges, felfelé toltuk."

Tanulságok: "Minden lehetőséget megtervezünk. Mindig azon gondolkodtunk, hogy ki fog élni itt utánunk. Lehet, hogy egy fiatal család, egy üres fészek vagy szakemberek, vagy akár az otthonok akár irodahelyiségek is lehetnek" - mondja Alexandra.

A kikapcsolódás eredeti, szögletes vonala továbbra is meghatározza a ház oldalát, és elmeséli a jelenbe vezető útját. Az otthon könnyedén berendezésével ezek a kis részletek nagyításra kerülnek. Ez egyben sokoldalúvá tette az otthont, így a fiatal pár képes alkalmazkodni, amikor az élet mindig megváltozik. "Alig várom, hogy újra felújítsam" - mondja Alexandra. "Ez egy függőség."

Legjobb bitek
" Az a képesség, hogy kinyitja a ház hátulját, tehát olyan, mint egy beltéri-kültéri konyha és étkező" - mondja David. "Nagyon szeretem ezt a nézetet felvenni, az asztalnál ülni és reggelizni" - tette hozzá Alexandra.

" A konyhasziget pad valóban otthont adott " - mondja Alexandra. "Nem gondoltuk, hogy helyhiány miatt be tudunk jutni oda."

" A kandallóval ellátott, ívelt kültéri lakóövezet egy szép beszélgetési terület, amelyet barátokkal élvezhetünk" - mondja Alexandra.

" Nagyon szeretem a fürdőszobákat " - mondja David. "A teraszo burkolólapok, a kőfürdő és a fehér csaptelepek nagyon jól működnek együtt. És a fürdőszobákban lévő hely is - nem hiszem, hogy hatékonyabb fürdőszobát tudnál létrehozni."

Alexandra munkájáról bővebben az Alexandra Macmillan belsőépítész honlapján olvashat.

Címkék:  Díszítő Gyerek szobák Szabadban és Kertészet 

Érdekes Cikkek

add