A kortárs felújítás közelebb hozta ezt a szövetséget a természethez

2008-ban Vanessa Wegnernek és Martin Fullernek megtöltötték a kezét egy kisgyermek, William és egy újszülött, Charlie-val.

Éppen rájöttek, hogy a belső Sydney-i terasz nem fogja megvágni.

Több helyet keresve és kissé hosszabb utazást keresve az éles kerékpáros Martin számára, a pár 10 km-re fekszik egy leveles külvárosban, és végül biztosított egy három hálószobás szövetségi házat, sértetlen időszak részleteivel.

Vanessa és William a hátsó lépésben a krepp mirtuszfa közelében.

Az 1910 körül épült szövetségi házat korábbi tulajdonosok szeretettel karbantartották.

A formális elülső kert tele volt rózsaszín kaméliával és dobozos fedezéssel, a hátsó kert ugyanolyan vonzó volt, és egy csodálatos 100 éves krepp mirtusz volt a százalékos.

Volt azonban egy bukás: egy túl kicsi, vidéki stílusú konyha / nappali / étkező, melyet egy 1980-as évek hosszabbítójában helyeztek el, hátul.

"Korszerűbb, nyitott tervű teret akartunk, amely úgy érezte, hogy a kert része" - mondja Vanessa. "Szeretem a hacienda stílusú otthonakat, ahol a lakóterek belső udvar körül vannak."

A hivatalos ültetés tökéletesen illeszkedik az örökség homlokzatához, míg az új Dulux 'görögdinnye rózsaszín' bejárati ajtó szórakoztató.

Az otthon elrendezése rendkívül praktikus ez a négyes család számára.

A bejárati ajtó egy hívogató bejárati folyosóra nyílik, amely a fiúk közös hálószobájához, a fő fürdőszobához, a mosodához és a TV-szobahoz vezet, mind jobbra.

A folyosó végén található a tágas új konyha / étkező / nappali zóna, amely a gyönyörűen parkosított kertbe áramlik.

A folyosón egy foltos gumi ajtókeret / tároló fal megkönnyíti az átmenetet a régi és az új között.

A halmozóajtók a nappali és a kert között gyakran szélesen nyitottak. Kívül, a család két gyömbérmacskájának egyikénél egy antik fürdő közelében lévő vízcsészéből (eredeti házban) italt inni, amelyet most gyógynövény ültetvényesként ültettek át.

A folyosó bal oldalán található a szülők lakosztálya és egy harmadik hálószoba, amelyet jelenleg játszószoba / gördeszka tárolóként használnak.

A felújítás költségvetésbe helyezése azt jelentette, hogy elgondolkodni kellett abban, hogy mi volt a családnak valójában szüksége.

"Olyan gyakran, hogy az emberek hozzáadnak egy szintet ezekhez a kedves szövetségi házakhoz, csak azért, hogy olyan szobákat találjanak, amelyeket ritkán használnak" - mondja Vanessa.

A függő lámpák helyett Vanessa a fényszórókat választotta (olvasólámpákkal) az eredeti préselt fém mennyezet részletének kiemelése érdekében. Ausztrál Ház és Kert 'Katoomba' paplanhuzat, Myer-től.

"Ha az előszobákat hálószobákként tartottuk, lehetővé tette számunkra, hogy mindent, amit szeretnénk, egy szinten lehessen.

A ház viszonylag szerény 227 m2-en belül, viszont kivételesen jól működik négyes családunk számára. "

A pár átépített egy hálószobát egy fürdőszobába és egy szekrénybe.

Az ingatlan hátulján egy többcélú hátsó udvar található, melyet a fedélzet és a pergolával borított sétány köti össze a fő nappali területekkel. Ezek a struktúrák együttesen bekeretezik a kertet, és belső udvar hatását teremtik.

"A stúdió adaptálható" - mondja Vanessa. "Leginkább munkaterületként használják, de szükség esetén vendégeket is befogad, és a jövőben egyik vagy mindkét fiú hálószobájává válhat."

Vanessa Wegner tulajdonos-építész a ház és a stúdió között fúrja a táblákat. A határfal téglából készül, amelyet újból újrahasznosítanak egy lebontott hosszabbítóból.

A házat és a stúdiót / vendégszobákat összekötő emelt sétány zseniális lendület.

A kert kialakítása mellett a lakóterek kiterjesztése is, és elég mély ahhoz, hogy befogadja a nagylelkű barkácsterületet és az étkezőhelyiséget a konyha melletti mély eresz alatt.

"Folyamatosan mozogunk a kertben és környékén, ami nagyon nyugtató" - mondja Vanessa.

Gillian Hughes alkotása behozza a külsőt.

A fenntarthatóság és a költséghatékonyság kulcsfontosságú szempontok voltak a felújítási folyamatban. A régi kiterjesztésből származó téglákat újrahasznosították az új falakba, és az 1980-as évek terrakotta padlólapjait csiszolt betonra cserélték.

Mindkét anyagot úgy választottuk meg, hogy hőhatásuk és megjelenésük alapján állítsuk, mondja Vanessa.

"A beton padló ragyogó. A szoba északnyugatra néz, így napközben elnyeli a nap hőjét, és este felszabadítja. Nyáron hűvös a láb alatt, mivel a hátsó ablakokat az eresz és a krepp mirtuszfa árnyékolja. az idő nagy részében."

Charlie (ülő) és William a sziget padján.

A belső kialakítás megtévesztő módon egyszerű.

A ház elején a falak és az eredeti préselt fém mennyezetek fehérre vannak festettek, a fapadlók mész mosogatással és az ajtók sötét színűek.

A melléképületben a fűrészáru - a cédrusrétegek a nappali és étkezős mennyezet mennyezetén, a konyhai asztalosnál foltos gumi és a rózsafa kerettel ellátott ajtók és ablakok - látványos meleget biztosítanak. Az újrahasznosított téglafalakat inkább fehérre festették, nem pedig gipszkartonréteggel borították fel, ami újabb finom textúraréteget eredményez.

"A ház elülső része nagyon részletes, ezért hasonló mennyiségű részletet akartam kibővíteni, csak modern formában kifejezve" - ​​mondja Vanessa.

A keret nélküli tükrök elrejtik a további tárolást.

Vanessa szerint a megújult, tervrajzos terület a legtöbb időt tölti a család manapság.

"Az 5 méteres konyhasziget társadalmi csomópont - de szeretném, ha több helyet terveznék körülötte ülő embereknek! Nagyon örülök, hogy beépítettünk egy fatüzelésű kandallót is. valódi fatüzelés. "

A tárolóedények segítenek tisztán tartani az emelvényeket. Az alsó szekrény foltos gumi furnérból készült.

Címkék:  Fürdőszoba és mosoda felújítása Otthoni túrák 

Érdekes Cikkek

add