Örökségű bungaló családbarát kiterjesztése Northcote-ban

Ki él itt : Myer Scott, az MLS Built vezetõ építő; az ő felesége; két tinédzserük; nagyszülő; és a labradoodles Ted és a cukor.

Otthoni stílus : Öt hálószobás, 1930-as évekbeli bungaló Melbourne Northcote-ban. Kettős magasságú kiterjesztést adtak hozzá egy nyitott konyha, étkező és lakóhely számára, míg egy felnőtt menedék van az emeleten. Stúdiólakást is építettek.

Idővonal : A tervezés és a tervezés négy hónapot, a felújítás pedig további 10 hónapot vett igénybe.

Költségvetés : A projekt költségvetése körülbelül 600 ezer dollár volt.

Számos előnye lehet annak, ha egy családi házat megosztunk a nagyszülőkkel - élő babysitterekkel. Myer Scott és családja számára azonban, ha a gyerekek nagymamája külön stúdiólakásban lakott otthonuk kertjében, Northcote északkeleti Melbourne külvárosában, azt is jelentette, hogy elég közel vannak ahhoz, hogy segítsenek és kölcsönhatásba lépjenek, ha szükséges.

"Egy idősebb családtaggal való együttélés érzi a fiatalabb tagokat az érett népesség ápolásában, tiszteletben tartásában és empátiájában" - mondja Myer tulajdonos-építő, aki az MLS Built vezetõje.

Homlokzat A bungaló hagyományos előrejelző táblája és vörös téglából épült homlokzata erőteljes és jelentős kapcsolatot teremt a térség történelmével, amely valaha volt a legnagyobb téglagyártó hely Victoriaban.

Amikor a családi ház felújításának második szakaszát tervezte - az első szakasz az eredeti felújítások voltak 2003-ban, amikor megvásárolták a házat -, a prioritás a család számára meglehetősen nagy közös hely volt, valamint a jobb kapcsolat a házak között. főház és a különálló ház.

"A kiterjesztés azt jelentette, hogy több beltéri helyet fogunk elérni, de a szabadban elveszítünk néhányat" - mondja Myer. "Tudtuk, hogy a ház hátsó részének megnyitása továbbra is mindkét terület tágasnak érzi magát. Alapvető fontosságú, hogy a melléképület, a medence és a melléképület egészében működjön és áramoljon."

Külső Külső és felfelé történő kiterjesztés nagy lakóterületet és jobb kapcsolatot biztosít a kerthez és a különálló stúdiólakáshoz. A lakások között egy fedélzet található, amely a kültéri eleganciától függ.

A tulajdonos-építőként való hátrányok nyilvánvalóak - a többi ügyfél projektje iránti elkötelezettség késlelteti a saját munkáját. A fejjel dolog az, hogy az irányítás révén pontosan azt kapja meg, amit szeretne.

"Szeretjük ezen a környéken az élénk zenét, a kocsmák és kávézók kultúráját" - mondja Myer. "Tehát amikor a több lakóterület vált prioritássá, úgy döntöttünk, hogy nem költözünk, hanem maradunk és megteremtünk egy ingatlant, a közeli bármi máshoz képest."

Medencére néző kilátás a szomszédos parcelláról az első emeletről diktálta az üvegtömeget a kiterjesztésben. A szitához durván fűrészelt keményfát használtunk.

A Northcote Brickworks eredeti helyén, amely jelenleg a parkvidék, a bungaló örökségének hagyományos utcai és vörös téglából készült utcai képe erős és jelentős kapcsolatot teremt a térség történelmével, amely valaha volt a legnagyobb téglagyártó hely Victoriaban.

Fedélzet A szabadtéri konyha egy BeefEater grillezővel sétányt hoz létre a ház és a stúdiólakás között. A beton, a vörös tégla és a fekete fa palettája tovább folytatódik.

"Amikor megvásároltuk a házat, az életképes volt" - mondja Myer. "De a régi világ varázsa és korszerű tulajdonságai miatt, mint például a fényszóró ablakai és a vörös tégla elülső veranda. Építettünk akkoriban a különálló kerthelyiséget és a medencét, a regenerált Northcote vörös téglából beszerezve az örökség jellemzőit. Tehát nyilvánvalónak tűnt, hogy a ház minden jövőbeni felújításánál időszakos illesztéseket kell tartalmazni.

Konyha és nappali rész A padlótól a mennyezetig terjedő fali szekrény, amelyet a Classic Joinery készített, bólint az otthoni külsejére, és drámai hátteret ad a hangulatos lakóterületnek. 'Jasper' függő lámpa, az űrről.

Az ingatlan a buja parkvidékkel való egyedülálló közelsége miatt is felhívta a családot - egy államcsíny egy városi otthonra, amely közel áll a CBD-hez, kb. Hét kilométerre. "A lenyűgöző fák és a hátsó nyílt hely drágakő - ez az ingatlan legjobban őrzött titka, amelyet minden nap értékelünk" - mondja Myer. "Szeretnénk kihasználni a zöld teret és növelni a kilátást az új melléképület első emeletéről a fák tetejére."

Részletek A szerény vörös tégla egy acélszigetet támaszt fel a Wade Fab által.

Myer kívánságlistája

  • Tiszteletben tartja az eredeti lakást és utcai tájat. „Az ingatlan öröksége különleges, és nem akartuk, hogy az új mellékállomás elhomályosítsa.”
  • Legyen egyszerű, de jelentős "Ez mottónk lett. A tereknek praktikusnak kellett lenniük, de stílusosak voltak, hogy a család minden tagja kényelmesen és üdvözlettel érezze magát."
  • A földes hangok és a nyers textúrák palettája „Ezt követjük az új belső terekben, hogy illeszkedjünk a külső felületén használt hagyományos felületekhez.”

Az eredeti ház tetejének éles emelkedése vezetett a hosszabbítást, amelyet Hazel Porter építész tervezett. Az ingatlan elejéről nézve a kiterjesztés erős acélvonalai az előtérben lévő sápadt hullámos felületek fölé emelkednek, és az eredeti tetővonalakat kellemes esztétika tükrözik.

Nappali és étkezősarok A beton tulajdonságai a teljes kiterjesztésnél, például a csiszolt, csiszolt beton padló, finomított ipari hatást kölcsönöznek. Alkotás: Maximilian Daniels 1. számú vitorlás tanulmánya, a Piermarq Galéria jóvoltából.

A hátsó részén a kortárs acélszerkezet veszi a vezetést, és nyilatkozatot tesz egy feltűnő csúcstervvel és hatalmas üvegpanelekkel. "A hátsó üveg és a tolóajtók kinyitása nagy tényező volt a stúdiólakás és a fő nappali rész összekapcsolásában" - mondja Myer. "A fedélzet most zökkenőmentesen áramlik a két épület között, így úgy érzi, mint egy végtelen tér."

Az első emeleten a család kibontotta a mellékállomás másik lényeges részét - a parkvidéket. A fák teteje tükröződik a csúcs tető üvegében, míg az átlátszó erkély folyamatos kilátást nyújt a hálószobáról.

Nappali és étkezősarok A felújítás sikerének kulcsa az, hogy Myer hogyan használt kiegészítő és kontrasztos árnyalatokat a bútorokban a meleg és a textúra hozzáadásához. A meghívó rozsdás kanapé szüreti lelet volt, míg a 'Barnes' étkezőasztal, mint a székek, a GlobeWestből származik. A szüreti Bally poszter Letitia Morris-től származik. Madison szőnyeg, a szőnyegek gyűjteménye.

A külsõ anyagok - acél padok és splashbackok, valamint a tégla-sziget oszlopok - belsejében folytatódnak, míg az ipari betonburkolatok átjutnak a fürdõszobákba. "Számos olyan anyag, amelyet a belső terekhez választottunk, kísérlet volt, és a helyi kávézókban, kocsmákban és éttermekben gyakran megfigyelhető anyagokból inspirálta" - mondja Myer, aki az Instagram hírcsatornáiban is ihletet kapott, mint például a @contempostudio_ és a @adesignersmind.

Ensuite A hosszú, vékony hálószobás fürdőszobában az egész első emelet húzódik. A csúcs teteje és az ablakok drámát és térérzetet adnak. Csempe, Delucia csempe galéria. Tükrök, Tükör.

A hosszabbító üvegmennyisége miatt a hátsó ajtók felszerelése kihívást jelentett. Szerencsére Myer építõ csapata, az MLS Built, az Integrity Üvegezés Innovációkkal együtt, a terv nagy változása nélkül legyõzte a trükkös eljárást.

Gyerek hálószobában az MLS Built által készített egyedi tetőtér-ágyak teszik ki a legtöbbet ebből a helyből, míg Mark Tuckey beanbags-ágai az alábbiakban bemutatott területet átalakítják. A fekete fa padlóburkolatot a Woodcut készítette.

Belül azonban a terveknek néhány változata volt - például a konyhai sziget. "A sziget kezdetben acéloldalakkal és acél tetejű volt, de a súly, az alak és az oldalsó ülésekhez való hozzáférés miatt inkább téglavégekhez mentünk" - mondja Myer. Ez az utolsó pillanatban bekövetkezett változás újabb réteg nyers textúrát adott a belső térhez, és összekapcsolta azt az örökség elemeivel.

Tanulmány A régi ház konyháját irodai dolgozássá alakították át. A polcon családi fotók láthatók, az Echopanel filcjelző pedig hasznos hely a gyerekek műalkotásainak és papírjainak bemutatásához.

Ami a legdrágább elemet illeti, Myer válasza a következő volt: "Időnk. Ne tégy félre. Tetszik a tervezési és felújítási folyamat, és izgatottan vállaltam ezt a kihívást. De az ügyfelekkel végzett munkánkkal ellentétben "Nincs szigorú befejezési ütemterve vagy előírása - és jelentős a munka a termékek kutatásával és a beszerzési anyagokkal kapcsolatban."

Hálószoba A fekete 'fal' valójában a bejárati köpeny hátulja és a légkondicionálót tartalmazza. A tér többi részének minimális dekorációja révén a kilátás középpontba állhat. Szőnyeg, választható padló. Nyúlgirl szobor, Gillie és Marc.

Megérte az eredmény? Teljesen. "A rozsda bársony moduláris kanapén ülve, a gyerekek és a kutyák mellett ülve, ez a kedvenc helyünk" - mondja Myer. "A ház hátsó részének teljesen kinyitva, kilátással a medenceterületre a park felé, miközben a papagájokat hallgatva ... mindig ott találsz minket!"

Nézze meg a képet (balról balra) "Barnes" étkezőasztal, 3455 USD, Globe West, GlobeWest. A „San Selmo” újrahasznosított tégla, 1995/1000 dollár, Austral Bricks. 'Wash & Wear' belső festék Dominoson, 48, 55 USD / 1L, Dulux. Prémium fa padlóburkolatok Vulkánban, $ 110 / m²-től, fametszet.

Tanulságok

"Télen a földszinten öntöttük a betonlapot, és a gyógyulás sokáig tartott! Ez váratlan időtartamú, kb. Három héttel késleltetést okozott. Ezt jobban megtervezhettük volna" - mondja Myer.

Nézze meg Myer munkáját az MLS Built oldalán. A projekt építésze Hazel Porter volt a Hazel Porter Architecture-ből, Látogassa meg a The Real Estate Stylist ingatlanstílusstílusát.

Címkék:  Gerenda Gyerek szobák Fürdőszoba és mosoda 

Érdekes Cikkek

add