Világos terasz-felújítás Newtownban

white-konyha-étkező-nyitott polcok-june15-

Ki él itt? Matthew Wakelin, otthon maradó apa; felesége, Erin ügyvéd; lányaik, Lola, 8; és Leni, 6; és Ted fia, 4.

Ház stílusa : Belvárosi, háromszintes viktoriánus terasz Sydney-ben, hátsó udvarral.

Idővonal : A ház elrendezésének átalakítását magában foglaló felújítás öt hónapon belül befejeződött.

A költségvetés Több mint 400 ezer dollár. "Pénzt takarítottunk meg azzal, hogy maguk vállaltuk a projektet" - mondja Matthew. "Mindent megtettünk, mert eleinte nem voltunk reálisak az ár szempontjából. Mindenki azt mondja, kétszeresére kell növelnie a kezdeti költségvetést - igaz!"

A kétoldalú viktoriánus terasz Sydney újvárosának csendes sarkába került. Jelentős varázsa büszkélkedhet, beleértve egy kiterjedt nappali, hátsó udvar és egy hátsó udvari stúdiót. A háromszintes, öt hálószobás ház kiváló elhelyezkedése ellenére radikális átgondolást igényelt. "Gyönyörű otthon volt" - mondja Matthew Wakelin tulajdonos.

"Öröm volt élni, de három gyerekkel rendelkező családnak vannak bizonyos igényei, amelyekkel foglalkozni kell - elsősorban egy második fürdőszobával, valamint egy kényelmesebb étkező- és konyhai területtel." Ráadásul, ahogy a belvárosi teraszon bárki megérti, az épületben nem volt elegendő hangsúly a természetes fényre.

Mikor Matthew és felesége, Erin, a belsőépítész, Olga Gruzdeff belső tér átalakító részén felhívták otthonuk otthonosabb érzését. "A projekt kedvenc része a szoros együttműködés az ügyféllel" - mondja Olga. "A tér átalakítása hihetetlen volt."

Egy sárga csavar volt a kiindulópont a konyhai frissítéshez. "Erin feleségem határozottan ragaszkodott ahhoz, hogy új konyhánkban sárga fülkék legyenek - világos és boldog színt akart itt" - magyarázza Matthew. "Azt hittem, hogy belőle nő, de gyorsan felmelegedtem az ötlet felé. Komoly vizsgálatokat végeztünk, mert tudtuk, hogy ez nagy kockázat."

Portré Erin és Matthew Wakelin gyerekeikkel, Leni, Lola és Ted. Quercus & Co párna, Tigger Hall kialakítás.

Három növekvő gyerekkel az egyik fürdőszoba soha nem fogja vágni ezt az elfoglalt ötfős családot. "Nagyon egy fürdőszobát akartunk a hálószobából" - mondja Matthew. Az ötlet az volt, hogy megteremtse a nyugalom és a rend érzetét, amelyet a gyermekektől távol tartanak.

Konyha A Matthew és Erin családi otthonában található szigetpadot úgy tervezték, hogy a korlátozott térben a lehető legnagyobb legyen. Másodlagos ülőhelyként működik, ahol a pár gyerekei reggelit és kora vacsorákat esznek, és kényelmesen kölcsönhatásba léphetnek anyukával és apukával, amikor főznek. Váza, Nyugat Elm.

A pár vágyakozott egy nagyobb étkező / konyha területére. "A szobák mindegyike kicsi és átalakult - nem áramlottak könnyen egymásba" - mondja Matthew a régi elrendezésről. "Mivel a gyerekek iskolás korúak voltak, olyan rugalmas helyet akartunk, ahol főzni, házi feladatot készíteni és családonként együtt lógni."

Bejárat A merész kék bejárati ajtó a barátságos otthon belsejében üdvözli Önt. Runner, Armadillo & Co.

A tetőtéri teret és egy hátsó stúdiót szemügyre véve Matthew és Erin akarták átalakítani a nagycsaládos látogatások tereit. "Azt is egy extra szobát akartunk a lányoknak, ha idősebbek lesznek, ha saját helyükre lenne szükségük" - mondja Matthew.

Nappali terület Az eredeti sötétbarna asztalosfehér máris fehér, ideális kandallónyílásokat teremt a művészet és a kiegészítők bemutatására. "Kiállítással vagy barátokkal gyűjtünk művészetet" - mondja Matthew. Greg O'Connor barátja és művésze ajándékozta a 2. és a 4. alkotást. A Jardan kanapéja és székei színt adnak, visszhangzva a bemutatott művészet hangjait. A fény és a helyiség érzékeltetésének javítása érdekében Matthew és Erin nagy tükörrel felszerelt a kandalló fölé. Lisa lapointe párnák, Sparkk. Dohányzóasztalok, Clickon bútorok. Palack, tányér, váza és brokis állólámpa, Spence és Lyda. Rug, Armadillo & Co. alkotás: Négy körte, Beck Erika, Csendélet 4, Donna Smullen, A zarándoklat Aaron Kinnane.

Valóban hiányzott a kapcsolat a ház és a hátsó udvar és a fedélzet között, és kétségbeesetten kellett a természetes fényt behúzni a ház hátuljába. "Tudtuk, hogy nagy ablakokat akarunk, amelyek keretet nyújtanak a kilátáshoz, és lehetővé teszik a napfény bejutását" - mondja Matthew.

Tárolás Az asztalosgyártóban található reggeliző, balkon, hűtőszekrény és fagyasztó. "Két színre szűkítettük" - mondja Matthew a sárga hangon.

A folyamat első része az eredeti konyha és étkező helyiségek összekapcsolása és megnyitása volt, és a területet világítással elárasztották. Olga Gruzdeff belsőépítésznek kellett megtalálnia a módját az épület eredeti lábnyomának megőrzésére, hogy a projektet a költségvetésen belül tartsa, és az új szekciót a család otthoni központjává tegye.

"A két szoba között csak egy szabványos méretű ajtó nyílt, amely nem tette lehetővé semmilyen vizuális vagy társadalmi kapcsolatot" - mondja. "Célom az volt, hogy megnyitjam a házat, és lehetővé tegyem a légzéshez."

Tárolás "Ezután festettük a régi szekrényeket és egy pár 3m x 2m-es táblát, hogy megnézhessük, hogyan változtatta meg a fény a rájuk vonatkozó érzelmeket." Az Interia faggyúfogantyúi szórakoztató, friss megjelenést adnak.

Az egyik első megoldása az volt, hogy a sárga asztalos asztalokat visszahúzza a parti falhoz [egy közös határfalhoz], hogy tárolóhelyet teremtsen a reggeliző fülkéhez, hűtőszekrényhez és kamrához. A konyha és a folyosó közötti ajtót kivették, hogy az asztalos asztalok bejuthassanak a folyosóra, ezáltal javítva az otthoni teret és a kapcsolatot.

Konyha / étkező A konyha és az étkező részét elválasztó fal eltávolításra került, hogy a két tér között nyílt áramlás jöjjön létre. Scott Petrie, az Astro Art alkotása összekapcsolja az étkező világos színeit. A konyha elrendezését átalakították, és most új szigetpaddal rendelkezik. A teljes hely egy társadalmi családi csomópont. Betonváza, Koskela. Üvegtál és levegőnövények, Flower Power. Székek, Clickon bútorok. Tál és vágódeszka, Citta Design.

A tervezési megoldások azt is figyelembe vették, hogy a család valóban hogyan érezze magát az űrben. "Fontos volt, hogy ebben a kialakításban ne legyenek felső tárolóegységek, amelyek a helyet zsúfolnák" - magyarázza. "A család nagyon magas és a hely rövid volt, ezért fontos, hogy a mennyezet a lehető legnyitottabb legyen, hogy a hely nagyobbnak érezze magát."

Mester hálószoba az emeleten, Olga Gruzdeff belsőépítész javasolta az ágy áthelyezését a szoba közepére, majd egy szilárd ágyneműt és a gardróbot a szoba legtávolabbi oldalán létrehozott hely mögött. Kerámia kancsó és váza, Koskela. Bud vázák, sárga párna és paplan, Citta Design. Alkotás: Rebecca Dent, Astro Art. Ágynemű paplankészlet, Andrea & Joen.

A hátsó falon egy keret nélküli ablakot és egy négyzet alakú keretet választottak úgy, hogy a konyha és az étkező helyet kinyissanak, így a természetes fény a nappali részbe kerüljön. Az eredeti nagy méretű, favázas, kétszeres redőnyű ajtókat a konyha és az étkező helyére szintén felváltották teljes magasságú és szélességű acélkeretes ablakokkal.

Fürdőszoba Ted fia szobájából ellopva Erin és Matthew képesek voltak régóta áhított fürdőszobájukra. A fal- és a padlólapok azonnali tervezői érzést adnak, és összekapcsolják ezt a zónát a ház többi szobájával. Törölköző és juta tál, asztali tonik. Szőnyeg, Spence és Lyda.

Az otthoni munka nagy része földi szinten zajlott, és a dolgok, mint például a DA, egyszerűek voltak. A részletes munkatervet összeállítva Matthew villanyszerelők, vízvezeték-szerelők, ablak- és ajtógyártók, valamint „a gyerekek iskolai játszótéren beszerelt ezermesterek” csapatát állította össze, hogy a terveket valósággá változtassák.

Tetőtéri hálószoba "Rugalmasan tartjuk ezt a helyet, hogy a család itt maradhasson, vagy ha a lányoknak külön szobára van szükségük, nem kell sok tennünk a szoba megváltoztatásához" - mondja Matthew. A helyet festették, szőnyeget cseréltek, és a felújítás során asztalos munkákat adták hozzá.

A tapasztalat Matthew számára ugyanolyan jótékony hatással bírt és megterhelő volt. "Még mindig rémálmaim vannak a vízvezetékről és a vízszigetelésről" - mondja nevetve. "Tudod, milyen elszámoltatható vagy - az eredményekkel kell élned!" Matthew élete a gyerekek igényeinek és a felújítás egyensúlyának vált. "6 óra előtt keltem fel, hogy bejussam a tradeket, felkészítsem a gyerekeket, aztán a napot megrendelések gyűjtésére, termékek kutatására és anyaggyűjtésre töltsem. Az iskolai felvételt elvégeztem, majd éjszaka megmunkáltam volna a papírmunkát. a következő napi tennivalók listája. "

Fürdőszoba "Barna volt a falon és a padló krém volt, ami minden sáros lábnyomot mutatott" - mondja Matthew az eredeti szobából. A pár szórakoztató, mégis praktikus hatszögletű burkolatot választott, mert azt akarta, hogy "valami kicsi, ami nem jelenik meg annyi szennyeződés ". Táblázat, West Elm. Törölköző, asztali tonik

A hektikus munkaterhelés ellenére Matthew előnyei voltak a folyamatvezetőnek. "Meg kellett tudnom, hogy lehetséges-e a vízvezeték a fürdőszobából lejutni a meglévő kéménybe, nem pedig egy nagyobb üregbe helyezni. Azt mondták nekem, hogy nem lehet megtenni, de mindig feltettem a megfelelő kérdéseket, és megkaptam Akartam." Az alternatíva befolyásolta volna a lakóövezetet a fürdőszoba alatt. Ha Matthew nem volna a helyszínen ezekre a megbeszélésekre, a projekt más lett volna.

Külső rész: "Skyrange ablakokat használtunk, de a kereteket feketere kellett festenünk" - mondja Matthew. "Tehát alapozni kellett őket, majd festeni két réteget. Erinnek néhány napja volt munkája, hogy festse őket az üvegezés behelyezése előtt. Szörnyű munka volt, de a végén megéri." Pot, Koskela. Tál, Citta Design. Párnák, Tigger Hall kialakítása.

Olvasson többet Olga-tól az Olga Gruzdeff belsőépítészet oldalán. Myfanwy Pilon és Shannell Clarke stílussági segítsége.

Címkék:  Gyerek szobák Konyha Szabadban és Kertészet 

Érdekes Cikkek

add