Egy fényűző, Bali ihlette otthon, ahonnan kilátás nyílik a kikötőre

A Sydney középső kikötőjének partján fekvő ház érdekes kettős életet él. Két ősi Port Jackson-fügemel ellátott homokkő-hegycsúcson három oldalról felszívja a víz kilátásait a nyugati vörös cédrus szobrászati ​​panelei által átfutott, szárnyas üvegfalakon keresztül. A vízből nyílt és látványos személyiséget mutat be. De a háznak is van egy csábító, magán oldala - a TKD Architects zen rejtekhelyekkel szórja rá, amelyek lehetővé teszik a tulajdonosok számára, hogy nagy teljesítményű munkájuk nyomását megkönnyítsék.

A zen-téma a fő hálószobában folytatódik, ezzel a japán tulajdonosok által vásárolt 300 éves keleti mellkasával és a Planet földes vázáival. Alkotó: Sally Anderson a Small Spaces-től.

Professzionális pár, két tizenéves gyermekkel, 2001-ben vásárolták meg az ingatlant. Miközben a hely csábító volt, ugyanez nem mondható el a 60-as években zajló, 60-as években épült klinker-tégla házról, amely pazarolta a helyszínt és a kilátást.

A japán lakosság után 2010-ben a tulajdonosok Renata Ratcliffe-hez és John Rose-hez, a TKD-ből egy rövid, négy hálószobás, plusz-tanulmányi otthont készítettek, amely átvette a kilátást és a hely meredek topográfiáját. Feleségül kellett házasodnia a tulajdonosok, az egyik japán, a másik ausztrál kulturális hátterének, és tükröznie kellett Bali iránti szenvedélyét.

A nappali rész, amely a két Port Jackson füge mennyezetébe nyílik és a két oldalról kinyíló ablakokkal olyan, mintha egy faházban élne, mondja a tulajdonos.

"Nyíltnak és nyugodtnak kellett lennie, a tengerparti ház megfelel a keleti építészetnek" - mondja Renata. "És ehhez közösségi terekre volt szükség a család számára, hogy együtt töltsönek időt, hanem kitörő területeket is kikapcsolódni." A tulajdonos hozzáteszi: "Valami meleg és barátságos, nem hülyeségre vágytunk. A tereket is védeni akartuk, miközben élveztük a külvilágot."

Az új, többszintű otthon Sydney középső kikötőjére néző hegyláncon helyezkedik el, kiváló helyzetében. A tulajdonosok a homokkőbe ástak, hogy elférjenek az alsóbb szintek, amelyek a magánterületeket tartalmazzák, beleértve a négy hálószobát.

A felesleges, 6 méteres utcai homlokzattal ellátott harci fejszék blokkolták az út biztonságát, de rettenetes problémát jelentettek az anyagoknak a helyszínre szállításakor is, amely 20 méterre zuhant a vízvonalhoz. Ennek megoldására a tulajdonosok egy 50 m átmérőjű ipari darut vásároltak, amely az építés három és fél évére megmaradt.

A Port Jackson egyik füge hozzájárul a magánélet megteremtéséhez a kicsit parkosított területen, a legfelső szintű tanulmánytól eltekintve. Kerti tervezés: Mandara Landscape and Spirit Level.

A balinéz építészet ihletésével Renata és John otthont készített egy, a nappali és a tanulmányi helyiséghez tartozó, két fénytöltött fa- és üvegpavilonnal, amelyeket egy üveg sétány csatlakoztatott. Egy kő dobogóra ülnek, amelyben a diszkrétebb alsó szint található, amely négy hálószobát, tornatermet és egy vízparti szórakoztató területet tartalmaz.

A fát a ház egészében melegség és Bali-szerű hangulat megteremtésére használják. A rácsos képernyők elválasztják a tereket anélkül, hogy veszélyeztetnék a nyitottság érzetét. Teáskanna a bolygóról. Torremato 'Ram' felfüggesztés lámpa a LightCo-tól. Padok a fenekében Caesarstone-ban és a Lamiwood-ban Chamoisban a Laminex-ből.

A csúszó üvegfalak zökkenőmentes beltéri-kültéri kapcsolatot teremtenek, míg a széles eresz biztosítja a védelmet a nap és az eső ellen. A falemezek elválasztják egymástól a tereket, mind belül, mind kívül, anélkül, hogy veszélybe sodornák az otthoni légies nyitottság és csatlakoztathatóság érzetét. Az egész területre kiterjedő félreeső udvarok és ülősarok váltakoznak a kilátások vagy a magánélet felé.

A fő nappali kettős magasságú üreggel rendelkezik, egyik oldalán a víz, a másik oldalon pedig a medence. Balin vásárolt székek. Creme Royale kő a padlón a Caliber csempeből.

A két füge, megőrzési végzés szerint, a ház népi testébe szőtt, a harmadik szintű nappali pedig a fák lombjában lebegett. "Olyan, mintha egy faházban lenne" - mondja a tulajdonos, különösen akkor, ha az ablakok falai elcsúsznak, hogy de facto erkély legyen.

A fa deszka motívuma megismétlődik egészen vízszintesen és függőlegesen, valamint árnyékolás és burkolat formájában.

A fa nagy mennyiségű felhasználása, beleértve a nyugati vörös cédrus burkolatot és a szilárd új-guineai rózsafa, teak és szürke vasbarna furnér belső tereiben meleget, könnyedséget és visszatükröződő trópusi hangulatot kölcsönöz, míg a bútorokat, elsősorban faanyagból, a kút gyűjtötte össze. utazott tulajdonosok.

A nappali néhány lépésre van a konyhától. Hans J Wegner 'CH28' szék és Gubi 'Grasshopper' lámpa, mindkettő a Cult-tól. A Byron-öbölben gyártott egyedi faasztal.

A két felső szint két levegős és fénytöltő pavilont tartalmaz, míg az alsó két szint szilárd és szilárdan földelt.

A tulajdonos egyik kedvenc kirándulása a móló mellett található, a sziklaba maratott, párnázott ülésekkel és kandallóval ellátott homokkő-barlang. "Ez a titkos helyem" - mondja. De noha derűs, nem egyedül - osztja meg a delfinekkel, fókákkal és egy kormoránnal, amely a mólón áll.

A fürdőszobát egy privát belső udvarhoz kötik. Kaldewei 'Centro Duo' fürdő a fürdőből. Japán kert Ken Lamb, a Birodalmi Kertek által
és a Mandara Landscape.

További információ a tkda.com.au oldalon található

Címkék:  Karácsony Gerenda Fürdőszoba és mosoda 

Érdekes Cikkek

add