Egy modern ausztrál szikla tetején álló ház gördülő zöld hegyekkel körülvéve

A Victoria Mornington-félsziget déli csúcsán, ahol a gördülő zöld dombok találkoznak a tengerrel, Flinders falu fekszik.

Sokak számára ez a nyugodt tengerparti és országos keverék nagy vonzerőt jelent, és ez igaz Lizzie Burnsre és férjére, 44 éves Wes-re is, akik építették szikla tetejü otthonukat, a Bluff House néven ismert város szélén.

A sziklaszélre átkarolva hátát a vidéki idillre fordítja, és nyíltan átfogja a tengert.

"Felébredsz a napkeltekor Shoreham felett, és figyeli, hogy a nap lemegy az öböl felett" - mondja Lizzie. Rob Kennon építész azt mondja: "" Ügyfeleink szeretik az időjárást figyelni, mikor jönnek és mennek ", valamint" azt az érzést, hogy a tájban vannak, de ugyanakkor védettek attól. "

A pár és két fia, Elliot és Angus számára Flinders a szélsőséges hely, ahol valahol szabadon engedhetik gyerekeiket.

"Szükségünk volt helyükre számukra" - mondja a 43 éves Lizzie, aki Ballaratban nőtt fel. "Mindig azt terveztük, hogy helyet keressünk a városból, hogy jobb életminőséget érjünk el."

Lizzie Burns élvezi a napsütést Lucky labradorral az átvilágított veranda lépcsőin.

Amikor három évvel ezelőtt elkezdtek földterületet építeni, a Melbourne-től kb. 75 percre fekvő Mornington-félsziget volt az első választás.

Wes az orvostudományban dolgozik, és Lizzie egy divattervező, aki jelenleg az év későbbi szakaszában készül a fürdőruhák címkéjének, a Ritka madár bevezetésére, valamint az otthoni belsőépítészet megtervezésére.

"Wes a félszigeten nőtt fel, és így akart visszamenni mellette, Melbourne közvetlen közelében" - mondja a nő -, mivel a szüleimnek házak voltak az Apollo-öbölben, de a nyugati part csak egy kicsit túl messze volt attól, ahonnan élünk."

A nappali teljes magasságú üveg fokozza a kilátást az óceánra.

2016-ban megtalálták az egyedülálló helyszínt, és egy sziklás blöffre épülni kezdtek, kilátással a vad déli viktoriánus partvidékre.

A sziklaszélhez tapadó magas és szobrászati ​​formájú, a sziklaszélhez tapadó tölgyek az alul játszó drámát veszik körül, ahol a Bass-szoros hullámai ütköznek a Nyugati Port-öböl nyugodt vizeivel. "Nagyon szerencsések vagyunk, hogy megtaláltuk ezt a földet, csak annyira szerencsések vagyunk" - mondja.

A Bluff House üveghomlokzata a fákat és az égboltot tükrözi, bekeverve a tájba, és panorámás kilátást nyújtva.

Lizzie és Wes a kezdetektől fogva elképzeltek egy olyan épületet, amely integrálódna ehhez a rendkívüli természeti környezethez.

Különösen Lizzie szorosan együttműködött a melbourne-i építész, Rob Kennon-nal.

"Azt akartam, ami könnyű és fészkel a környezetben, és ezért az építész feladata az volt, hogy építsen valamit, ami nem befolyásolja túl sokat a földön" - mondja.

A falakat amerikai tölgyfa borítja, elrejti a televízió, a könyvek és más tárgyak polcrendszerét és tárolóhelyét.

Az ágynemű a második hálószobában az Altamira-i Libeco Belgian Linen.

Az eredmény egy megtévesztően egyszerű forma - gyakorlatilag üveg, fa és acél pavilon, amely úgy tűnik, hogy lebeg a föld felett.

Ez a fénytel teli tér tartalmazza a két fő hálószobát és a fürdőszobát - "mi gyakran a törvényemmel jönnek, hogy maradjunk" -, valamint nyitott nappali területeket és egy tanulmányt.

A fiúk és vendég hálószobákkal, mosdóval, fürdőszobával és játszótérrel ellátott, részben beágyazott pince mindent a földre rögzít. "Ideális a föld alatti elhelyezése, mivel egyáltalán nem érti a másik emelet érzését" - mondja Lizzie.

Az Oblicából származó Ergofocus függesztett kandalló télen melegíti a nyitott tervet. Étkezőasztal és padok a Jardan Otto kínálatából.

A Lizzie belsejében tiszta, minimalista helyet hozott létre, amelyet könnyű megőrizni és rendben tartani, amikor az emberek jönnek és mennek.

Nyomon követte az olaszországi családi tulajdonban lévő kőbányában bányászott padló és kő konyhapadok természetes kőlapjait, egy Instagram milánói építészeti irodán keresztül, és beszállítót talált Melbourne-ben.

Eközben a falakat amerikai tölgyfa borítja, elrejtve a konyhai munkaállomást és a több tárolóhelyet.

A tölgyfa burkolat meleg fényt ad. Ross Stapleton, az On the Rise Construction munkatársa és a korábbi kazángyártó, Schanck-fokon, maga építette a ház nagy részét, beleértve a szekrényeket is. A követ is letette.

Robyn Barlow tájépítész az újonnan alapított natív kertet tervezte a ház körül.

"Minden falnak van célja" - mondja Lizzie.

"A nappali fal mögött televízióval és mindazokkal a polcokkal van ellátva. És a konyhai főzőhely bezáródik, így nem kell erre néznie, miközben az étkezőasztalnál ülsz. Nagyon egyszerűnek tűnik, de minden bonyolult. "

A konyha világítása Archier Highline medál.

Két verandája, lézeres összecsukható panelekkel, amelyek minden időben menedéket biztosítanak, megnyílik az újonnan létrehozott natív kertben, amelyet a Melbourne kertész tervező Robyn Barlow tervez.

"Már egy gyönyörű őskertnek érzi magát" - mondja Lizzie. A ház alatt más bennszülöttek új ültetvényei, úszómedence és a vadon élő tengerparti teafán és a pittosporumon keresztül lépnek le a szomszédokkal megosztott teniszpályához.

A padló egész területén természetes kő, Ceppo di Gre burkolólap.

Lizzie azt mondja, hogy érezteti a megkönnyebbülést, amint bemegy a házba.

"Ez egy csodálatos ház, ahol élhetünk" - mondja. "Hozzáférjük a blokk elején található strandtól, ahol van egy kapu. A parttól 200-lépés sétának hívjuk. Hihetetlen kilátás nyílik. Hihetetlen kilátás nyílik. Felkelünk a napkeltekor a Shoreham felett és figyeljük a napot. lemenni az öböl fölé.

"Családunk számára ez a ház rendkívül előnyös. Mély lélegzetet vesz, és öt percen belül érzi magát, hogy egy másik világba szállítják. Elliot és Angus számára ez a szabadság - úgy érezzük, hogy gyermekkort adtunk nekik."

A Hay Palisade székeket úgy lehet elhelyezni, hogy élvezhessék a kilátást a pakliról.

Címkék:  Gyerek szobák Díszítő Konyha 

Érdekes Cikkek

add