Nyugodt japán ihletésű teraszfelújítás Chippendale-ben

Ki él itt : Warren, szoftverfejlesztő, és élettársa, Annie, ügyvéd.

Otthoni stílus : keskeny örökség stílusú viktoriánus terasz Chippendale belvárosának külvárosában, Sydney-ben.

Idővonal : Összességében a projekt 15 hónapot vett igénybe - két hónapot a tervezésre és fejlesztésre, további négy hónapot a DA folyamatra, aztán három hónap építési dokumentációt, plusz hat hónapot a tényleges építésre -, és a projekt idén márciusban fejeződött be.

Költségvetés : A teljes projekt költsége megközelítőleg 400 000 USD volt.

Külső A hagyományos teraszos homlokzat elrejti ennek a háznak a modern belső kialakítását.

Warren és Annie számára a fényes és ésszerű otthon álmai messze látszottak, amikor először Kitty Lee-hez fordultak, a Kitty Lee Architecture-ből, hogy segítsenek nekik a konyha és a fürdőszoba frissítésében. De amint elmélyedtek a röviden, jobb értelme volt az egész ház felújítását a get-go-ról nézni.

"A projekt terjedelme nagymértékben átalakult attól, amit egyszerű konyhafelújításnak kellett volna tekinteni, de ez határozottan a megfelelő döntés volt" - mondja Warren. Körülbelül három évig ő és Annie birtokolták a viktoriánus teraszt Sydney-i Chippendale-ben, mielőtt Kittyt a sötét, zsúfolt terek és az általános szétesés kezelésére hívták volna.

Udvar "A Gránit lapok a Surface Galériaból az udvarra vezetnek, hogy zökkenőmentesen meghosszabbítsák az otthont" - mondja Kitty. "Egy új grillpad egy kültéri konyhaként funkcionál, amely kívánságlista tárgy volt a pár számára. Felszerelve volt, hogy a padlófelület szélesebbnek érezze magát." Egyedi pad, Beton Stúdió. Signature prolin beépített oldalsó égő barbecue, Beefeater. Axon burkolat, Scyon. Óceánszürke lángolt gránit csempe, Surface Gallery.

Kitty kidolgozott egy tervet, amely a terasz hátulját a földszint mindkét határáig meghosszabbítja, élhető teret nyerve a ritkán használt oldalsó átjárótól. Bevezette a világítótestet és a megosztott szintet, amely most összekapcsolja a teraszt a szabadba.

Azzal a szándékkal, hogy tisztelettel felújítja ezt a két hálószobás, két fürdőszobás örökségű teraszt, Kitty Lee építész megtartotta a ház első, földszinti részét, amelyben a nappali és étkezősarok található, valamint a fő hálószoba, a tetőtér hálószoba és a felső emeleten található a tanulmány.

Konyha "A szekrények a mennyezetig és az udvar teljes magasságú üvegezése kihasználják a szoba nagylelkű magasságát" - mondja Kitty. "Háromszoros tolóajtókat választottak a rugalmasság érdekében; az ajtók mindkét oldalról kinyithatók, mindkét oldalra rakhatók, vagy középen egymásra helyezhetők. Tehát amikor valaki a konyhát használja, az udvar továbbra is elérhető az oldal másik oldaláról. sziget pad. " Új munkák Világítás a 'Júlia' függő lámpával, HG Furniture Solutions. Vantage egymásra rakható ajtók, építészeti ablakrendszerek.

A három eredeti kandalló és a padlólap visszaállítása a megfontolt átalakítás szerves része volt, a hátsó padlóterv átdolgozása mellett, hogy a kortárs szerkezetben nagyobb funkcionalitást, rugalmasságot és természetes fényt érjünk el.

A kúpos alak - az elején levő szerény 4, 3 méter széttől a telek hátulján lévő 2, 9 méterig - újabb kihívás volt, amelyet Kitty a helyiségek újraelosztásával kezelt, hogy minden hely elérje teljes potenciálját.

Konyha "Nagyon elégedettek vagyunk a konyhával" - mondja Warren. "Az extra tárhely javította a munkafolyamatomat, különösen a kihúzható polcokat." A zóna sikerének oka az intelligens tervezési döntések, valamint az elegáns stílusválasztások, melyeket az Elton Group Eveneer Milkwood furnérlemez készít, amelyet a BK Joinery készített, valamint a Skheme Shuk lapkáinak visszapattanása.

Annie, aki korábban lakásokban élt, nagyra értékelte a terasz által biztosított magánélet és a tér érzetét, és onsen stílusú kádot kért a fő fürdőszobában, amely az egész minimalista japán érzékenység gondolatát váltotta ki. Átlátszatlan üvegajtók, elegáns asztalos asztalok, gömbös fehér függönyök és kompakt helyek kiváló minőségű felülettel biztosítják az otthoni esztétikai áthatolást.

Azáltal, hogy ismerteti a gyönyörű, funkcionális tárolás követelményét a terasz nagy mennyezeti magasságának kihasználása érdekében, a pár most már rendetlenség nélkül élhet.

A Dulux Herbalistban festett, hálószobás falak tükrözik a környező fákat, és a természet elemeit adják ehhez a belvárosi lakáshoz. Jasper szék tan, MRD otthon. Délutáni Nap műalkotás, A Művészeti és Keretező társaság. Párnák és dobás, Adairs. Szamuráj szőnyeg Pyua-ban, Cavalier Bremworth.

A víz funkcióval ellátott világítótér most megkülönbözteti a megosztást a régi és az új között, a természetes fényt otthonba vonva, és éjszakai világítás esetén környezeti képet nyújt. További szélesség elérése az ingatlan határainak meghosszabbításával lehetővé tette a helyet egy konyhasziget számára, amely tetején Essastone White Concrete munkafelület és fekete beillesztés található, Franke mosogatóval és csapjával.

"A mosogató és a főzőlap eltolva vannak, így két ember kényelmesen használhatja a konyhát egyszerre" - mondja Kitty. "A mosogató elhelyezkedése is lehetővé teszi a szigetek egyik végén való ülőhelyet." Warren egyetért: "Gyakran eszünk a padon, amikor csak ketten vagyunk."

Második hálószoba "Kötöttem egy bőrpánt lógós sínt, amelyet egy egyszerű polc alá szereltek" - mondja Kitty. "A süllyesztett pelyva lehetővé teszi, hogy a függöny átfújjon a falról a falra. Ez egy sokoldalú, mégis költséghatékony megoldás, amely hozzáteszi a helyiség textúráját és lágyságát, szabályozza a fényt és az egyéniséget, és elrejti a szekrény helyét anélkül, hogy külön szekrényajtóra lenne szükség." Vantage magnum tolóajtó, építészeti ablakrendszerek. Egyedi függönyök, Kolong belső terek. Függönyszövet, Charles Parsons belső terek.

A konyhát az otthoni hátsó részbe mozgatva és egy kissé osztott szintet adva a Kitty egy főzőzónát alakított ki, amely közvetlenül az udvarra nyílik, és még nagyobb térérzettel jár, ha a hármasra rakható tolóajtókat tárolják.

Az emeleten a tanulmány új, észak felé néző ablaka drámai módon megváltoztatta a tér vonzerejét, és a második hálószobából levő Júlia erkély nyertes kiegészítés. Ebben a szépen felszerelt hálószobában Kitty egy szekrényt tervezett, amelyet ugyanolyan egyszerű függöny borít, amely az erkély ajtaja felett terjed ki.

Fő fürdőszoba "Jellemzően egy japán fürdőszoba, a helyiség nedves és száraz részekre oszlik" - mondja Kitty. "A nedves területen lévő nagy tetőablak felfelé, nem pedig a keskeny tér mentén húzza a szemet." 'Hana' akrilfürdő, a Japán Fürdő társaság. 'Ikon + Kar' zuhanykészlet és 'Ikon' csapok, Astra Walker.

A mennyezetbe süllyesztett egyetlen pelmet kifinomult megjelenést kölcsönöz, és maga a szekrény szembeszökő kreatív figyelme biztosítja, hogy a függöny húzásakor is jó a kilátás.

Mint minden kiváló formatervezési példa esetében, a részleteket külön említik, és ebben a házban a világítás különösen figyelmet érdemel. Amikor Warren felkérést kap a felújítás néhány kedvenc szempontjáról, azt mondja: "Napfény napközben elárasztja a fürdőszobát a tetőablakról, a vízszintes világítás pedig különösen jól néz ki éjjel, amikor a világítás be van kapcsolva."

Fő fürdőszoba A ház egész területén futó semleges paletta tovább folytatódik a fürdőszoba tereiben. Matt fehér, nem finomított fallapok, a Surface Gallery. Fehér, mázatlan négyzet alakú padlólap, Di Lorenzo. Quasar 65 fali medence LH polccal, Parisi.

És néha a ház legnehezebb munkaterületei képesek a legnagyobb javulásra. A fürdőszoba és a mosoda most többcélú hely. "Ahelyett, hogy a ruhaneműt a szekrényben elrejtené, a mosogatófülkének van egy bemélyedő tükrözött szekrényje, amely a fürdőszobában hiúságként szolgál" - mondja Kitty.

A mosoda és a fürdőszoba összeolvasztása Warren és Annie számára szükséges helyet regenerált, ám ennek a projektnek a sikere nem az, hogy a négyzetmétert belül hasznosítsák. Ugyanilyen fontos, hogy a világítótest hozzáadása biztosítja a kapcsolatot a szabadban és a nyugodt kilátást az otthon központjától.

Fürdőszoba / mosoda "A Sapphire Aluminium egyedi méretű, teljes magasságú, átlátszatlan üvegajtója lehetővé teszi az ablaktól mentes helyiség számára, hogy nappali fényt kölcsönhessen a világítótestről" - mondja Kitty. A tárolási lehetőségek keveréke - mennyezeti magasságú tároló, pad-hely, nyitott polcok - javítja a szoba funkcionalitását.

"Belső részben a természetes hangok, a robusztus anyagok és a különféle zöld árnyalatok palettáját használtuk, hogy vizuálisan kapcsolódjunk a zöld növények pillantásaihoz." - mondja Kitty. "A ház magában foglalja kihívásokkal teli helyét a sűrű városi szövetben, és harmóniát talál a hasznosság és az örökség összefüggései között."

Ha többet szeretne megtudni Kitty munkájáról, látogasson el a Kitty Lee építészet oldalára. A projekt építője a Renotech, látogasson el a Renotech épületbe.

Tekintse meg a Gallery10 inspiráló teraszfelújításokat

Címkék:  Gerenda Karácsony Díszítő 

Érdekes Cikkek

add
close