Egy felújított, modernista Melbourne-i otthon, kézműves csavarral

Rendelje meg örökségét, és éljen benne is! Ez volt a melbourne-i, Kennedy Nolan stúdió törekvése egy helyi ház felújításánál, ahol a lakosok meg akarják őrizni és megőrizni az építészet örökségét, miközben a 60-as évek modernista modernista esztétikáját fecskendezték a belső térbe, az igényeik változó igényeihez. változó családi dinamika.

Az Urquhart House eredeti ismertetője kétféle volt. Az egyik: jobban megtervezett formátum elérése a változó család számára, és jobb kapcsolat megteremtése a lakóövezetek és a kert között. Másodszor: megőrizni a ház építészetének eredeti örökség-jellemzőit, miközben egy újabb 60-as évek modernista esztétikáját injektálják a belső térbe.

"A meglévő ház problémává vált a lakosok és változó igényeik szempontjából" - mondja Adriana Hanna, Kennedy Nolan építész és tervezője. "Az ingatlannak problémái voltak a tájolással, a rossz zónával, a korlátozott adatvédelemmel, a kevésbé optimális kapcsolódással és a fejletlen passzív napenergia-alapelvekkel az energiahatékonyság és a belső kényelem szempontjából. Elsődleges célunk az volt, hogy okos és egyszerű módosításokkal és kiegészítésekkel kezeljük ezeket a kérdéseket. a meglévő házba. "

"A projekt iránti megközelítésünket a" kézművesség "mozgalom filozófiai és esztétikai tulajdonságai támasztották alá, amely a 60-as évek elején és közepén a modernista formatervezés előfutára volt" - mondja Adrianna. "Tervezési koncepciónkat az a gondolat vezette, hogy a szobák meglévő kialakítását jobban összekapcsoljuk a frissített családi elrendezéssel."

"Esztétikusabb szinten a művészet és kézműves formatervezési stílusa fontos volt, mivel ez a stílus hangsúlyozza a hasznosságot, a funkció kifejezését, az ehhez tartozó díszítést és a kihívásokat a bevezetett életmódhoz" - folytatja. "Ennek a háznak a célja az volt, hogy ezeket az ötleteket felhasználjuk, elsősorban a meglévő építőanyagok kiaknázásával, hogy dekorációt, meleget, textúrát és otthoni hangulatot biztosítsanak."

Az Adrianna azzal kezdte, hogy a meglévő házat egyszerűbbé tegye a fő helyiségekre (konyha, nappali, fürdőszoba, hálószoba), és egy új kültéri pavilont helyezze el a telek hátuljára. Ez új belépési pontot hozott létre a ház számára, ami azt jelentette, hogy a család jöhet és elment, anélkül, hogy megszakítaná egymást, miközben újjáélesztné a kültéri kerthelyiségeket.

A felújítás második felében egy modernista esztétikát vezettek be, miközben megőrizték a ház építészeti örökségét. Adrianna elmagyarázza: "Az új építkezés átveszi a meglévő" kézműves "stílusú otthon néhány kulcsfontosságú elemét, például a járólapos tetőt, amely zsindelyt és durva vakolatot tartalmaz."

"Rácsos rézsőrű talapzatot - egy konkrét mintázatot, amely csökkenti az épület hőjét - olyan dekoratív elemként is felhasználtunk, amelyet általában egy ilyen stílusú örökségű otthonban találhatunk. Az eredmény egy átalakítás, amely tökéletesen beleilleszthető az örökség összefüggésébe, miközben hozzáad egy játékos és modern csavart "- mondja Adrianna.

Az építőanyagokat úgy választottuk, hogy hivatkozzanak az örökség és a modernizmus ezen egyedülálló keverékére, keményöntött vakolatokkal, részletes ácsokkal, zsindelyekkel, burkolólapokkal, fémszerkezetekkel és asztalosokkal, amelyek mindegyike kiemeli a ház kézműves tulajdonságait. Az otthoni szín arra szolgál, hogy kiemelje a különböző zónákat és megteremtse az utat a ház egész területén.

A játékosság hozzáadásaként a színpaletta valójában hivatkozás volt az ikonikus angol textiltervezőre, William Morrisre, amely az egész épületben látható. A sötétkékkő padló a pavilonban és a kültéri tájban éles ellentétben áll a sápadt fa padlódeszkákkal és a belső sötétzöld szőnyeggel - újabb bólintás a Arts & Crafts stílusára, valamint Morris munkájára.

A világítást úgy tervezték, hogy árnyalatos belső teret biztosítson, és egyes terek kontrasztot és mélységet adnak, ha mások fényesebben világítanak, mint mások. "A mesterséges megvilágítás célja az volt, hogy szinte film-noir stílusban kontrasztot hozzon létre, összehasonlítva az otthoni tipikus fényes, egyenletesen megvilágított terekkel" - mondja Adrianna.

Az esztétikától eltekintve, a tér funkcionálisabb elemei nagy hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóságra és a környezetvédelmi bevált gyakorlatokra. Adrianna szerint: "A meglévő házat újraszigeteltek, az új üvegeket kettős üvegezéssel és a huzatot kizárták a rektifikációs munkák révén. A ház északi tájolását maximalizáltuk és az ablakokat úgy terveztük, hogy könnyen működtethetők legyenek a keresztszellőzéshez. Passzív napenergia szempontjából, a tengerparti napfénnyel való árnyékolás egyaránt rendkívül funkcionális, ugyanakkor tökéletesen belekeveredik a ház esztétikájába. "

Nézze meg többet Kennedy Nolan-tól a Kennedy Nolan-tól.

Címkék:  Fürdőszoba és mosoda Szabadban és Kertészet Karácsony 

Érdekes Cikkek

add