Fordított tégla furnér ház Clovelly part menti stílusú

HCLOV-sep17-21

Ki él itt : ideiglenes pszichológus Kimberley; férje Ramon, érrendszeri sebész; fiai, Jett, 12, és Hunter, 10; és egy 8 éves uszkár, Pepper.

Otthoni stílus : Egy újonnan épített, négyszobás hátsó tégla furnér ház Sydney tengerparti Clovelly külvárosában négy szintre oszlik.

Idővonal : A régi házat lebontották, és az új házat egy éven át építették.

Költségvetés : Az építkezés költsége meghaladta a 2 millió dollárt.

A tengerparti ház tervezésénél a következő dolog: nehéz nem azt klisé tenni. Kimberley és Ramon esetében nem a csomózott kötelekről és a falon lévő vitorlás képekről volt szó. Valami praktikusat akartak, ahol a forma tükrözi a felhasználást, anélkül, hogy feleslegesen brutalisták lennének, és a tengerparti házak vonzereje nélkül.

Két gyerekkel a házban, Jetttel és Hunterrel, valamint Pepperrel az uszkárnak funkcionálisnak és gyönyörűnek is kellett lennie. "Nem akartuk, hogy zavaró vagy pretenzív legyen" - mondja Kimberley.

mi a fordított tégla furnér?

A hátsó tégla furnér egy olyan építési technika, ahol a tégla alkotja a falak belső rétegét, a külső pedig alternatív anyagokból, például fából és acélból van burkolva. Ez az épülettechnika lehetővé teszi, hogy a belső tégla hatékonyabban szabályozza a ház hőmérsékletét, míg a külső burkolat hatékonyabb lehet az otthon vízszigetelésében, de kissé nehezebb karbantartani.

Kimberley és Ramon, miután lekoptatták a telek elfoglaló 1970-es téglaházat, egy év alatt elkezdték álmai négy hálószobás házuk építését. A pár behozta a Melbourne-beli Farnan Findlay Architects céget, aki négy emeletét úgy tervezte, hogy ráférjen egy viszonylag kicsi, 320 négyzetméter alapterületre, ami a szobák kényelmesebbnek érzi magát, mint az átlagos kortárs épületetek - megkönnyebbülés a nagy fehér dobozok világában.

Kimberley fedélzeti tulajdonos Pepperrel az uszkárral. A foltos gumi burkolat nyugodt tengerparti ház érzetét kelti, míg az Eco Outdoor 'Hutt' kanapé szőtt hátulja egy másik textúrát hoz a keverékbe. Török törölköző, Atolyia.

Ha elég meleg van, a család úszni kezd a Sydney-i Gordons-öbölben, amelyről otthonukra a "tömeg beindulása előtt" nyílik kilátás. - mondja Kimberley. Olyan rutin, hogy a házat hátsó kapuval tervezték, amely a lépcsőn vezet a sétányra és az öbölre.

Külső Az otthont foltos gumiszerület borítja, amely vörösről szürkere változik "néhány hónap alatt" - mondja Kimberley.

A ház elkerülhetetlenül becsapódó homok elrejtése érdekében a pár elutasította a fényes fapadlókat, és okosan választotta az újrahasznosított pajta tölgyet. A tölgyfa padló durva textúrája lazán tartja a tereket és visszatükrözi a hegy végén található strand esztétikáját.

Portré Jett és Hunter ülnek a bejáratnál, ahol a jázmin virágzik.

Valójában a textúra volt a hajtóereje ennek az építkezésnek a tervezésekor, és ez az, ami érdekesnek tartja a táblától a tetőig. A ház belső részét minimálisan díszítik kontrasztos texturális anyagok: fűrészáru az erkélyen; enyhén véres márvány a konyhában; beton a lépcsőházhoz és a fiúk hálószoba mennyezetéhez; és fehérre festett zsákos téglafal a falak számára.

Étkezőhely A Marz Designs függõ lámpái lógnak az újrahasznosított gyári fa padlóból készült MCM házasztal felett. A padlószint kismértékű változása finoman elválasztja a nappali részét az ebédlőtől ebben a nyitott térben, míg a Havwoods újrahasznosított pajta tölgyfa padlója összeköti a megjelenést.

A szekrény gyönyörű sárgaréz fogantyúi összekötik az összes teret. "Ahelyett, hogy sok műalkotást feltennének, a műalkotás maga a belső terek" - mondja Ramon. "Olyan, mintha műalkotásban élnék."

Étkezési hely A Tammy Kanat falikarát párosítják a Wingnut & Co és a koskelai Amy Leeworthy vázákkal, hogy boho-elegáns megjelenést hozzanak létre. Üveg és tálca, Zakkia. Párna, ezek a falak. dobja, Atolyia.

Az épület külső oldala foltos gumikkal van borítva, összekapcsolva az alábbi stranddal. "A foltos gumit azért választottuk, mert azt akartuk, hogy öregedjön" - mondja Kimberley a fa, amely egykor vörös volt, és most ezüstözött szürke. "A Gordons-öbölnél a halászhajók ülnek ezen a régi fahajó-csúsztatón, és azt akartuk, hogy a ház tükrözze őket. Idehozza az öböl." És a kapcsolat az alábbi vízzel nem ér véget.

Lépcsőház A beton futófelületek ellentétben vannak a foltos gumi balkonokkal, amelyek továbbhaladnak a nappali részén, sziluettük az udvaron a bambusz visszhangját tükrözi.

"Akkor van az öböl körülvevő natív növénytartaléka" - mondja Ramon. "Ezt lefordítják az első kertünkben, és itt felhozza a vadon élő állatok egy részét, mert nagyon sok madárvilág él ebben a tartalékban. Most egy családunk van ezekből a gyönyörű ragyogó kék ökörszemből." A H alakú házban bambuszkert található a két sarok egyikében - "az övék imádják a bambust, tehát be vannak fészkelve" - ​​és egy másik japán kertben.

Az Artedomus konyhai foltos gumi furnéros szekrényei és a „Bianco Gioia” márványpadok meghatározzák a finomított főzési zónát. A sütőt a lépcső alatti helyre helyezik egy falon, amelyet fekete festett amerikai tölgy borít.

A tégla-belső és fa-külső trükk semmi hiba - valójában rendkívül funkcionális egy olyan változékony éghajlatnál, mint Sydney, és összhangban áll a pár ház zöld célkitűzéseivel. "Az építési módszer fordított tégla furnér, amely a szokásos tégla furnérépítést veszi át és megfordítja" - mondja Michelle Findlay építész, aki az épületet partnerével, Joel Farnan-nal tervezte.

Étkezőhely A faszegélyes mennyezet a konyha és az étkező egész területén növeli a magasság illúzióját.

"Tehát a termikus tömeget - a téglákat - a belső oldalára helyezte, és a szigetelt könnyűszerkezetet kívülről helyezte. Ez igazán jó belső hőtömeget eredményez, és kiegyenlíti a környezeti hőmérséklet bármilyen ingadozását, ami egy sokkal kényelmesebb ház nyáron és télen. És esztétikai hátránya, hogy gyönyörű, könnyű anyagot is használhat kívül, mint például a foltos gumi burkolat, és a szép belső textúrájú, zsákos téglalapokat kapja. "

Nappali terület Egy pár Freedom kanapét kiegészít egy MJG oszlop a Life Interiors-től és a West Elm szőnyeget.

A kontrasztos anyagok kiterjednek az épület csúcstalálkozóján található hálószobára. A színes és a tetőn lévő Colorbond acélból borítva a rétegelt lemez a fal körül van ívelt, a belsejében csónakszerű hatás érhető el.

Ensuite A nedves övezetből festői kilátás nyílik a Gordons-öbölre és azon túl. A zuhanyok és a csapok az Astra Walker gyártótól származnak. Kimberley és Ramon kiválasztotta a padlólapokat a Teranova csempenél.

De a nagy fedélzeten, közvetlenül a második emeleti nappali partján található, ahol a család ideje nagy részét tölti. "Ez valóban a lakóhelyünk központja" - mondja Ramon. "A melegebb hónapokban minden étkezésünket kint fogyasztjuk. Gyakran csak késő esti órákban ülünk és a csillagokat figyeljük."

Hálószoba Rétegelt lemezből bélelt hálószobában nyitott polcok is találhatók a személyes kiállításokhoz. A szögletes ágyfej változtatható megjelenítési pontként szolgál. A ház minden részén Pierre + Charlotte szövet falvilágítása jelenik meg.

Tanulságok "8000 literes tartályt telepítettünk, de megváltoztattuk a helyét és 5000 liternek kellett lennie. Az összes öntözéshez és WC-hez használjuk. Ez azt jelenti, hogy nem tudjuk újrahasznosítani a vizet annyira szeretnénk, de ez csak nyáron válik tényezővé "- mondja Ramon. "Tudjuk, hogy kifogytunk a tartályvízből, mert a nyomás megváltozik, amikor a hálózatról jön." - teszi hozzá Kimberley. "Az is jó, ha a környezet esővizet használ, különösen a növények számára."

Ensuite A nedves övezetből festői kilátás nyílik a Gordons-öbölre és azon túl. A zuhanyok és a csapok az Astra Walker gyártótól származnak. Kimberley és Ramon kiválasztotta a padlólapokat a Teranova csempenél.

Csillagszereplő A ház legfelső szintje kihasználja a hely előnyeit: Aneeta ablaktáblákkal, amelyek nem vonják el a figyelmet a parti kilátásoktól.

A Farnan Findlay-ról további információt a Farnan Findlay Architects oldalon találhat. A projekt építője a Join Constructions volt. Stílusos segítség: Kelly O'Connor.

Címkék:  Díszítő felújítása hálószoba 

Érdekes Cikkek

add