Rusztikus A-keretű ház a dán vidéken

Egy nap egy országúton Lotte Moliin és élettársa, Claus Uhland rossz fordulást hajtott végre. Csak 20 kilométerre voltak a tengerparttól dán fővárosuk otthontól, áthaladva egy Vedbaek nevű kisvároson. Aztán, miközben a helyes utat keresték, rájöttek, hogy tetszett nekik az, amit látták: egy A soros ház egy lombos ingatlanon.

"Semmit nem tudtunk Koppenhágától északra fekvő dombos országban a kanyargós utakról" - emlékszik vissza Lotte. "De annyira gyönyörű volt - és elkezdtük gondolkodni, hogy ha valaha úgy döntünk, hogy elhagyjuk a várost, akkor talán itt lesz."

A meredek lejtős tető a dán vidéki házak közös jellemzője.

Így 10 évvel ezelőtt, amikor a kis faház és a nagy kert megjelent a piacon, elhagyták csatorna oldali lakásukat a divatos Christianshavn kerületben. Új otthonukat azonban hosszú ideig bérbe adták, és hanyatlásba estek.

Jelentős felújításra volt szükség, amelyre Lotte megragadta a tervező és a stylist figyelmét, és magával a családjával, Claus és 15 éves lányuk, Beate elképzelésével.

Jette Segnitz dán művész festménye Lotte munkaterületén fekszik.

Mivel a vörös cseréptetőt teljesen lecserélték, ésszerű volt mérlegelni a felső emelet felújítását - különösen a mennyezet emelését a tetőtérbe, amely nagyobb ablakok számára is lehetővé tenné.

Az első emeleti fürdőszoba csodálatos kilátást kapott a tóra néző hátsó kertre.

A kert egy gyönyörű kis tóval ér véget.

Miután márványpadlón és padokon feküdtek, amelyeket a koppenhágai szabad kikötőben találtak, Lotte és Claus megrendeltek egy méretre szabott szekrényt.

"Olyan fürdőszobát akartunk, ahol mindent el lehet helyezni, és csak gyönyörű dolgok állnak a kiállításon" - magyarázza Lotte. "A szekrény valóban tágas és még mindig megfelel a ház eredeti stílusának."

Lotte vett egy régi képkeretet, és feketére festette, majd az üvegezőbe illesztett egy tükör. A Matisse nyomatait tartalmazó kisebb keretek egy sorban lógnak a fürdő felett, amelynek az eredeti kád körül új alap van - "A máz olyan szép volt, meg kellett tartanunk" - mondja Lotte.

A tökéletes üvegezés meggyőzte Lotte-t és Claus-t az eredeti fürdő megőrzésében.

Több fény és tér volt a cél az egész.

A hálószobákban a padlót eltávolítottuk, csiszoltuk és olajozták. A meredek lejtőn tetőablakok kerültek beépítésre, hogy növeljék az erkélyek francia ajtói által nyújtott megvilágítást, míg a fehér festék minden irányba felhordódott, növelve a megemelt mennyezet által teremtett térérzetet.

A kitett gallérgerenda azt mutatja, hogy a hálószoba mennyezetét miként bővítették az egykori tetőtérbe.

A földszinten Lotte szerint a konyha egyszerűen "lehangoló" volt. Behozott egy Anne Nexøe-Larsen konyhai szakértőt; közösen úgy döntöttek, hogy eltávolítanak egy falat, hogy egy nagy, nyitott terű főzési és étkezős helyet hozzanak létre.

"A falbontás lehetővé teszi egy sötétszürke gránittal borított nagy sziget felépítését a konyha közepére, amely helyiség elválasztóként és egy szép, nagy munkapadként szolgál" - mondja Lotte.

Az angol vidéki konyhák elképzelése ihlette a konyha felújítását.

Anne többi része "az angliai vidéki konyha ihlette" - mondta Lotte, amely magyarázza a nagy méretű, testreszabott kínai szekrényt. Az öt centiméter vastag gránitpadok Belgiumból származnak, míg a Lacanche sütő Franciaországból származik.

Két apró ablakot cseréltek határozottan - "Nyilvánvaló volt beilleszteni a teraszra és a kertre való dupla ajtót" - jelentette ki Lotte.

Régi fényképek és gondosan kiválasztott természeti tárgyak, hálószoba polcokon elrendezve.

A nappaliban minden újra fehér, beleértve a mennyezet magas porcelán kályhát is, ez a hagyományos, hatékony és elegáns skandináv megközelítés a téli fűtéshez.

Van a textúra és a szín a rusztikusan exponált gerendákból, amelyek Lotte szerint "vadászháznak érzik magukat - ez valóban illeszkedik a szomszédos erdőhöz. Tudod, télen a szarvas gyakran kóborol a kertbe ..."

Egy kis műtét lehetővé tette a könyvespolc elhelyezését a gerenda alatt.

A gerendák enyhén beállították a bútorokat.

Másutt, Lotte és Claus örömmel rendeltek egyedi gyártású darabokat, de volt egy nagy könyvespolc, amelyet egy üzlet bezárásakor mentettek meg, amely tökéletesen megfelel a nappali számára ... kivéve, hogy nem igazán illeszkedik a központi központi fény alá. Megoldás? Egyszerűen vágjon le egy tiszta téglalapot a könyvespolc tetejére és helyezze a helyére.

Antik íróasztal a lépcsőn.

Ezeket a napi döntéseket általában Lotte hozta meg.

"Egyetértünk a dekorációban - de azt kell mondanom, hogy én vagyok a fő mozgatórugó - mondja mosolyogva. "Végül is ez a fajta dolog, amit minden nap dolgozom a munkahelyen." Körültekintve gesztusozza az eredményeket - "Azt hiszem, soha nem leszek minimalista! Szeretek körülvéve magam olyan dolgokkal, amelyek egy történetet mesélnek."

Számos választási hely van a szabadtéri étkezés számára; a csodálatos tölgyfa több mint egy évszázados.

És kívül van még egy mese. A kert keskeny, de hosszú utat húz meg, amíg a gyönyörű tóval véget nem ér.

Néhány fenyőfát eltávolítottak a látvány javítása érdekében, de a csodálatos tölgy továbbra is középpontjában áll. "Jóval több mint száz éves" - mondja Lotte.

"A tölgyfa része ennek a helynek a története: télen csupasz, de a kert jellegét adja, nyáron olyan, mint egy zöld napernyő -, majd ősszel gyönyörű aranyárnyalatúvá válik."

Lotte a kertben.

Lotte és Carl néhány pázsitot nagy virágágyásokkal cseréltek, évelő növényekkel kitöltve, amelyek jól működnek a nedves agyag talajban virágzó örökségrózsa fajtákkal.

"Csokrokat vágok kora tavasztól késő őszig" - mondja örömmel Lotte. "Mindig van valami virág."

Frissen szedett orgona - "Mindig van valami virág" - mondja Lotte.

Címkék:  felújítása Konyha Élet és étkezés 

Érdekes Cikkek

add