A sígyár elegáns tetőtéri otthoni átalakítása

Ki él itt : Nita Hauhia, belső stylist; élettársa, Valtteri Vartiainen, vállalkozó; és kilenc éves fia, Helmer.

Otthoni stílus : Az 50-es években épült egy finnországi sígyár ipari stílusú családi loftépületté alakult.

Idővonal : A pár 2016 januárjában vásárolta meg a gyárat, és azonnal elkezdte a bontást. A felújítások 2016 októberére befejeződtek.

Konyha Ez a ház tágas konyhája, hosszú Carrara-márvány márványpadjával, elegendő helyet biztosít Nita tulajdonosának a főzéshez. Az IKEA keretére fekete konyhaajtók és gombok kerültek beépítésre, amelyek időtlen érzetet teremtenek a térben.

Amikor az egyik felújítási ajtó bezárul, egy másik nyílik - vagy legalábbis Nita Hauhia belső stylist és élettársa, Valtteri Vartiainen számára. A pár éppen éppen átfogó felújításokat hajtott végre otthonában, korábban egy régi mosodán, a finnországi Porvoo városban, amikor meghallottak egy vidéki régi sígyárról, amely piacra került.

Étkező és mezzanine A beton mennyezetek és padlók ipari érzetűek, és utalnak az eredeti gyár ízére. Nita fia, Helmer lenézett az emeleti partra.

"Tiszta őrület volt, hogy azonnal utána egy másik projektre gondoltam, de gyermekkorom óta álmodtam egy régi gyárban élni, és nem hagyhattuk abba a gondolkodást" - mondja Nita. Az álom sikeres volt, és a pár hamarosan aláírta a tetteket.

Külső A hátsó részén burkolt terület ideális a szórakozáshoz. "Hazánk nagy terei lehetővé teszik, hogy egyszerre hívjuk közeli családtagjainkat és barátunkat" - mondja Nita.

Az 1950-es években épült, tágas, 307 négyzetméteres gyárat 2008-ban lakossági használatra alakították át, de sajnos az épület története és személyisége elveszett a folyamat során.

"Ez lett az egyik szupermodern, fehér kővillává, amelyek mindenhol itt vannak Finnországban - nagyon mainstream, és egyáltalán nem az, amit szeretek" - mondja Nita. "A történelem és a légkör eltűnt; soha nem gondolhatta volna, hogy egy régi gyárban van."

Konyha és étkező Az asztalot egy asztalos barát készítette, 3, 5 méteres padlólapokkal és széna lábakkal. A székek vintage és bolhapiaci székek, míg az Artek medálok fent vannak függesztve.

A környezeti éghajlati és időjárási viszonyokról sem volt előrelátás, mivel az épület alapjaiban a penész és a talaj fagya volt.

És így Nita és Valtteri egy durva valósággal szembesültek: ha vissza akarják hozni az eredeti gyári vibrafonokat, és olyan otthont szeretnének létrehozni, amely ellenállna mind a négy finn évszak szélsõségeinek, mindent le kell tépniük, és újrakezdeniük kell.

Lépcsőház A fekete fém borítókat egy barát készítette, csakúgy, mint a konzol, amelyben Nita az utazás közben összegyűjtött gin palackok gyűjteményét tartja. A régi bejárati ajtót átalakították a rézlemezből, amelyet felületre ragasztottak és kalapálták. Tartós benyomást kelt a vendégekre.

Szerencsére teljes mértékben támogatták a barátaikat és a családjukat. "Nagyapám véletlenül szakmánként építőipari munkásként dolgozik, és amikor átvette a projektet, tudtuk, hogy ez mind megvalósulni fog" - emlékszik vissza Nita.

Nappali rész Nem gyakran találsz egy motorkerékpárt a nappaliban ülve, ám ez az 1950-es évek Norton évtizedek óta a Nita családjába tartozik. A Bertoia Diamond székek költöztek a házaspárral otthonról otthonra, a keleti szőnyeget aukción találták meg, és Nita egy helyi fémmegmunkát megbízott a dohányzóasztal keretének elkészítéséhez, amelyet fehér csempékkel borított.

Az egyik közeli barátjuk szintén segített az épületépítésben és a belsőépítészetben, és 10 hónap alatt fáradhatatlanul dolgoztak az épület életképes tetőtérré történő átalakításán. A modern gipszkarton falak és a mészkő padlók egyenesen belementek a tartályba, és a régi mennyezetet és oszlopokat homokfúvották, hogy felfedjék az egyenetlenséget, amely manapság fontos szerepet játszik a házban.

Az emeleten leszálló Az ipari stílusú ajtók a ház gyárának történetét játsszák. Ryan Callanan (más néven RYCA) játékos alkotása egy londoni galériából származott.

Nitának világosan látta, mit akar: funkcionális elrendezést, magas mennyezetet, rengeteg helyet a szórakozáshoz és sok ablakot, amelybe bejuthat a fény. A kemény kopó anyagokat, például a kezelt betonpadlókat és a márványpadokat, sokkal inkább a öröm a fiuknak, Helmernek, aki szíve tartalmának megfelelően kerékpározhat és gördeszkázhat a nappali padlóján.

Fürdőszoba "A falakat fehérre festették, mert nem tudtam eldönteni, vakozzuk-e őket" - ismeri be Nita. A nagy zuhanyfej Tapwell-től származik, a szőnyeget Saana és Olli tervezte a finn Mum márkához.

Annak érdekében, hogy megragadja a vörös téglafalak és az ablakos ablakok iránti szeretetét - és megmutathassa irigylésre méltó cipő- és ruházati kollekcióját -, Nita egy emeleti öltözőt tervezett, egy kézzel készített téglafallal és nagyvonalú vaskeretes ablakával, amely az alábbi nappalira néz. "A tervezést a Sfaar nevű észt kedvenc bolti és éttermemre alapoztam" - mondja. "Itt az a helyem, hogy lógni és teát inni kincseim böngészése közben."

Nappali rész A szüreti Karuselli szék Valterri ajándéka volt Nitának, míg a marokkói berber szőnyeg Olli Ella.

A ház belső tere szórakoztató és tele van értelmével, és minden darab saját érdekes történetével rendelkezik. Például a régi motorkerékpár, amely büszke a helyére a nappaliban, évek óta a Nita családjában van, és a verseny iránti szenvedélyét beszéli. És egy kék virágos porcelán mosogató a fürdőszobában az, amelyet Nita látott és csodált a stockholmi Story Hotelben tartózkodása során, és azonnal megvásárolta saját otthonához.

Világos ötlet A szaunával szomszédos zuhanyozófalon lévő falak és padlók nedvességállóak, majd vakolták és matt lakkrétegekkel kezelték. A mély ablakpárkány a Nita szobanövényeinek tökéletes helyszíne.

A tervezői bútordarabok a bolhapiacokon található szőnyegek tetején ülnek, míg az utazásuk során összegyűjtött könyvek, folyóiratok és műalkotások extra meleget adnak a durva ipari jellemzőknek és a drámai mennyezeti magasságoknak. A teljes hatás egyedülálló ebben a családban, szenvedélyeik és megszállottságai valódi ábrázolása.

Szauna A padokkal bélelt szauna - kötelező minden finn otthonban - nyírfa rétegelt lemezből épült.

"Amikor új házunkban ébredtünk először, az az érzés elképesztő volt" - mondja Nita. "A fűtés nem működött, és fagyos voltunk, de nem tudtuk elhinni, hogy sikerült végig látnunk a nagyjavítást anélkül, hogy katasztrófa lett volna!"

A hálószobás hálószobák a Samuji Stúdió mozgó eladásából származtak, míg Helmer első rajzát szülei ablakpárkányán keretezik. A szüreti szőnyeget aukción vásárolták, a lenvászon Balmuir-től készült, az asztali lámpa pedig Jieldé-től származik.

"Szeretném, ha mindent kijelölnénk a listáról, amikor volt rá lehetőség. Mindketten klasszikus autó rajongók vagyunk, és azt terveztük, hogy egy nagy fémkeretes ablakot helyezünk a folyosó és a garázs közé, hogy láthatjuk autóinkat a ház belsejében. "- mondja Nita. "A garázsban is szükség van néhány fehér csempere és funky neon táblákra. Ezt sajnos sajnáljuk, hogy előbb nem tettük meg. Akkor könnyebb lett volna megtenni, de most ... annyi por!"

Kifinomult évjárat Hozzon melegséget és személyiséget ipari helyiségbe farm stílusú bútorokkal és ünnepi akcentussal. Nézze meg a megjelenést (balról balra), Knoll 'Bertoia Diamond' szék, 2234 dollárért, Dedece. Perzsa Heritz szőnyeg (296 x 217 cm), 17 200 USD, Cadrys. Greta M Grossman a Gubi 'Grasshoppa' állólámpa számára, Jet Black, 1269 USD, Top3 Design. Ercol Originals „All-Purpose” szék, 845 USD, Temperature Design. Napelemes fények, 10 USD, Kmart.

Story jóvoltából a Living Inside .

Galéria megtekintéseA felújított Melbourne-i raktár most tökéletes szórakoztató otthona

Címkék:  Élet és étkezés Karácsony Gerenda 

Érdekes Cikkek

add