Meglepően modern otthon, amely kontrasztos tervezési elemeket ölel fel

Hogyan vettél részt ebben a projektben, és mi volt a rövid ismertető?

Chris Stanley: Folyamatos kapcsolat van az ügyféllel, mivel korábban számos irodai felszerelést tervezett vállalkozása számára. A rövidek egy nagy családi házat sürgettek, amely jól övezett, robosztus, alacsony karbantartási igényű, magántulajdonban van, úgy tervezve, hogy szórakoztató legyen, és kényelmesen üljön utcai tájképén. Be kellett építenie a legújabb otthoni automatizálási technológiát is, hogy intelligens otthonként működhessen, anélkül, hogy uralkodnának az általános esztétikában.

Az otthont Cornerstone-nak nevezték el, miután az egész házban megjelentek a természetes kőfejtők.

Kényelmes székek és társalgók gazdag kárpitozással ellentétben állnak az otthoni palettával.

Mi támasztotta alá a bútorok, a művészet, a szerelvények és a lakberendezések kiválasztását?

A házat úgy tervezték, hogy az építészet egyedülálló maradjon, anélkül, hogy bútorokra támaszkodna annak javítására. Ezt magas szintű textúra, részletgazdagság, valamint gondos természetes és rejtett mesterséges megvilágítás segítségével értük el. A beépített felületek gazdag, organikus és időtlen palettáját választották. A ház általános palettája sötét és hangulatos, ellensúlyozva a természetes fák, a színes, lágy bútorok, a rózsa tónusú fémek és a műalkotások. Ezeket a színeket, a lágyságot és a luxusérzetet hangsúlyozták.

A tetőablakot úgy helyezték el, hogy lehetővé tegye a közvetlen természetes fénynek a domború görbén való áthaladását és a kéz texturált felületének felvételét.

A szikladarabok nagyjából durva állapotban maradnak, ugyanúgy, mint amikor a földből kinyerik, megőrizve és kiemelve az ipari szerszámok jelöléseit. Ezeknél válaszfalak, válaszfalak, padlók, parkosítás és esetenként bútorok is vannak.

Volt-e valamilyen kihívás? Hogyan oldotta meg őket?

Ez a projekt egy nagyon ambiciózus tervezést tartalmazott, amely sok problémamegoldást, valamint az anyagok és a bevonatok széles körű beszerzését igényelte. Az eredmény elérése a kiosztott költségvetésen belül azt jelentette, hogy jelentős mennyiségű kutatást kellett elvégezni az anyagok megszerzése és a lehető legkevesebb helyszíni munkába történő integrálása érdekében. A tervezés kiindulópontja egy 12 nagy szikla sorozata volt, amelyek a projekt legfontosabb pillanataiban helyezkedtek el. A 6-8 tonna szikladarabok sikeres beágyazása a házban magas szintű tervezést igényel, és rugalmas tervezési megközelítéssel kombinálva a természetes jellegét illeti.

A természetes fák melegen fújják az otthont.

A textúrák és anyagok különféle változatai vonzzák a vizuális érdeklődést a monokróm fürdőszoba iránt.

Hogyan írná le az elkészült otthont?

A ház a párhuzamos helyzet egyik megtestesítője. Meglehetősen sötét megjelenésű, és mégis nagyon könnyű belépni. Finomított és komoly, ugyanakkor tartalmaz szórakoztató és váratlan furcsa elemeket, amelyek felfedik magukat, amikor a térben mozog. Mind kiterjedt terekkel, mind intim zugokkal rendelkezik. Ezek az ellentétes tulajdonságok teszik a házat egyedivé és kellemessé.

A szabadtéri étkező ideális a szórakozáshoz.

Mi a kedvenc design elem?

A texturált vakolat mennyezet. Áthalad a társalgón, majd egy sávot domború görbében gördül fel az étkező fölé, és eltűnik egy keret nélküli hat méteres tetőablakban. Bár a textúra és a szín elkészítése meglehetősen egyszerű, jelentős számú mintát vett a javítás érdekében.

A fekete acél burkolat feltűnő külsőt hoz létre.

Elégedett vagy a kivégzéssel?

Nagyon örülünk annak, ahogyan ez a ház összekapcsolódott, és hogyan bemutatja egyedi projektként. Az az idő, amelyet az egyes üzletekkel, beszállítókkal és az építkezésvezetővel töltöttünk, hogy megfeleljen ügyfeleink elvárásainak egy egyedi, robusztus, sok wow tényezővel rendelkező családi ház iránt, minden bizonnyal megtérült.
splintersociety.com.au

Címkék:  Otthoni túrák Élet és étkezés Konyha 

Érdekes Cikkek

add