Fenntartható ház, amelyet modern családi élethez terveztek

Az Auld család 2012-ben nyaralott az NSW déli partján, amikor Sharon anyu, a vasárnapi papírokat olvasva, egy cikket talált a fenntartható otthonokról.

Ő és férje, Malcolm arra törekedtek, hogy lerombolják a háború utáni vörös téglából épült házát Sydney északi partjain, és helyettesítsék egy családi otthonlal, amely az ökohitel példája lenne.

Már találkoztak négy építészekkel, de Sharon úgy döntött, hogy kipróbál egy újat: Matt Elkan, akit a cikk említ. Ő hívott. Kattintottak.

"Úgy éreztük, hogy Matt tényleg meghallgatta az igényeinket, és mi lennénk a leginkább kielégítő" - mondja Sharon.

A hát nélküli fekete polcok hangsúlyozzák a cementblokk falának jellegét. A lépcsőház horganyzott vasrudakkal van ellátva, amelyek korróziógátló festékkel vannak kezelve. A GlobeWest „Vittoria” székét párba vették az L&M Home dobással.

Matt új építkezésének tervei körülbelül 12 hónapot vettek át a rövid befejezésig, és a tanács lelkes volt a fenntartható tervezés iránt.

Sharon és Malcolm a helyi építőket, John Lawsont és Phil Lovell-t választotta a Lawson & Lovell Building Services épületből.

"Ismerkedtünk a környék más házaival végzett munkájukban, és nagyon tetszett nekik a famegmunkálás és a tulajdonosokkal való együttműködés megközelítése" - mondja Malcolm. "A helyi építőket is támogatni akartuk."

Acélgerendák és keményfa ajtók és ablakok határozzák meg a kilátást az udvarra és a lagúnára.

Az építkezés 2015 októberében kezdődött.

A föld egy kijelölt ártéri helyen helyezkedik el, és lagúna támogatja; a terep mind laza homok, így a 70 acélcsavarozást körülbelül 17 méter alatt kellett vezetni a föld alatt, hogy elérjék a stabil alapot. Az ártéri miatt a csapatnak fel kellett kezdenie a környezetbarát ház építését egy méterrel a talajszint felett és a párnák hálózatát.

A kerek étkezőasztal nagyszerű ösztönözni a társadalmi interakciót anélkül, hogy akadályozná a szobában történő áramlást. 1960-as évek dán étkezőszék, Sax, Vampt Vintage Design.

Maya és Hunter számára mindig van egy napsütéses sarok a kikapcsolódáshoz. Canvas & Sasson 'Drift' padlópárna, 'Loft' lámpaasztal és Madras Link szőnyeg, mind a Berry Jam Sweet Living.

Sharon és Malcolm nagymértékben részt vettek a projektben, nyitva hagyva a kommunikációs csatornákat a szakmáikkal. Minden szerdán reggel helyszíni találkozó zajlott minden érdekelttel.

"Döntéseket hoztak, megjegyzéseket tartottak és megosztottak, és megbeszélések folytak arról, hogy mi lehet a legmegfelelőbb" - mondja Malcolm. "Nagyszerű volt, hogy Matt és az építők képesek voltak tanulni egymástól. Sharon és én is mindig megszólaltunk. Nem lehetett volna simább. Amit másoktól hallottunk, ez egyedülálló élmény volt. .”

Az építkezés 2016 decemberében fejeződött be.

"Két nappal az eredeti ütemtervünk előtt, ami elképesztő volt a projekt méretét tekintve" - ​​mondja Malcolm.

Malcolm csak egy három égőgáztartályt kért, mivel a barbecue állandóan használatban van. A fenntarthatóság szellemében a Tovo Lighting rézvilágítását az otthontól számított kilométeren belül gyártották. Az összes asztalos újrahasznosított blackbutt furnér.

Sharon és Malcolm, akik gyermekeikkel élnek itt: Maya (most 16 éves) és Hunter (14), a nyitottság és a helyi közösség iránti elkötelezettség legfontosabb gondolatai közé tartozott.

"Itt nagyon békés" - mondja Sharon. "A hálószobák és a közeli vízi utak kilátása úgy érzi, hogy esőerdőkben élünk, mégis kevesebb, mint fél óra alatt a városban lehetünk a gyorskomppal."

A család szereti a lehető legnagyobb mértékben szórakozni.

"Amikor ezt megtesszük, kinyitjuk a tolóajtókat, hogy egy nagy beltéri / kültéri teret hozzunk létre, amely összeköti a barbecue-ot, a hátsó udvart, a medencét és a lagúnát. Ez csodálatos."

A kész otthon elölről barátságos, egy jobb formájú, betonból készített, liliomokkal borított halastóval.

Sharon Auld háztulajdonos környezettudatos négy hálószobás házának meghívó bejáratánál. A ház függőleges felületén kemencében szárított feketerigó található, és körülötte faragott fadeszkák boríthatók. A kertet vízparti fák, növények és fű veszik körül.

A kerítések nem léteznek (kivéve, ha a medence biztonságához szükséges), és a ház hátulja emelt platformként funkcionál, ahonnan a túrázók, háziállatok és kajakozók láthatják őket.

Az utcáról balra nézve egy dupla garázs található, amely átlátszó tetőablakokkal rendelkezik, és a nap folyamán kiküszöböli a világítás szükségességét.

A FENNTARTHATÓ KEZELÉS JELLEMZŐI

  • Fenntartható anyagok : A szerkezeti acélt, a betontömböket, az alacsony emisszióképességű (alacsony e) üvegből, a fenntartható fűrészárukat, az acél burkolatot, valamint a behúzható redőnyöket és velencei szakembereket szakemberek használják.
  • Víz szempontjából : Vannak esővíz betakarító tartályok a mosodában, a WC-kben és az öntözéshez, valamint egy fotovoltaikus energiarendszer.

Ez a délnyugatra néző szoba ágynemű Sheridan-től és egy Phulkari-hímzett párna a Ruby Star Traders-től. Ausztrál ház és kert dobás, Myer.

A fürdőben a fürdő formázott betonból készül.

A házba való belépéshez egy fafeljárón kell felmenni. A keményfa ajtó mellett és az előcsarnoktól balra egy vendég hálószoba, dolgozószoba és lépcsőház található, amelynek alatt egy kompakt porhelyiség található. Forduljon jobbra, és egy tágas fedélzetre, parkosított kertre (Lindy Hutton-Larsen tervezte) kialakított parkosított kertre és medencére nyílik egy tágas, nyitott étkező-, nappali- és konyhahelyiség.

A mosoda az étkező mögött található. A lépcsők tetején van egy átjáró, amelytől délnyugatra található a fő hálószoba, a fürdőszoba és egy TV-szoba; északkeletre található a gyerekszobák (beépített tanulózónákkal és szekrényekkel) és a fő fürdőszoba.

Az építkezés egyik legnagyobb kihívása az úszómedence feltárása volt, mivel a csapatnak vigyáznia kellett arra, hogy ne ásjon a vízszint alá. Fűtése napelemekkel történik.

Ez határozottan az Aulds örök otthona.

"Azt akartuk, hogy tereink a családunk számára növekedjenek, hanem egy otthont, amely kapcsolódik a közösséghez" - mondja Malcolm. "Rövid leírásunk társadalmilag tápláló aspektusa sok örömet okozott nekünk, és megelégedéssel tölt el, hogy az emberek abbahagyják a csevegést és feltesznek ránk kérdést."

Címkék:  Otthoni túrák felújítása Fürdőszoba és mosoda 

Érdekes Cikkek

add