Színházi belvárosi apartman művészi hangulattal

Két évvel ezelőtt, amikor a fiuk elköltözött az otthonomból, Gitte és Torben Hjorth's úgy döntött, hogy itt az ideje leépíteni az életet, hogy egyszerűsítse életét azáltal, hogy nem kell nagyobb házat és kertet fenntartania.

Ugyanazon városban maradtak, de egy lakásba költöztek a város nyüzsgőbb részén, ahol sok érdekes üzlet és mókás kávézó volt. "Ez egy izgalmas városrész" - mondja Gitte. És barátságos környéken is, a Gitte és a Torben nevében, név szerint a helyi boltosokkal. "Amikor úgy dönt, hogy ilyen módon él a városban, akkor nem csak a belső tereit választja, hanem a helyi környezetet is figyelembe veszi."

Egy csomó írisz, kristálycsillár és fekete fal rendkívüli megjelenést kölcsönöz az étkezőben. A fatartozékok földi tapintásúak.

A 85 nm-es lakás körülbelül a házaspár előző házának felére esett, tehát nem volt sok hely a halom cucchoz. Gitte-nek és Torben-nek meg kellett szabadulnia konténer-bútoroktól és kiegészítőktől - de ez pozitív lépés volt. „A házból a lakásba való költözés valóban megváltoztatta a szükséges észlelésünket” - magyarázza Gitte. "Tényleg felfedeztük, hogy mekkora képességet tudunk elérni."

Az étkezőzónában a fekete fal jellegzetessége megismétlődik a kortárs konyhában, összekapcsolva a két területet.

Noha a pár visszavitte gyűjteményeit, még mindig tárolást igényeltek, amire a lakás hiányzott - nem voltak beépített szekrények vagy polcok. Így okos tárolási megoldásokat hoztak létre. A régi ablakokból egy hatalmas, üveglapú könyvespolcot építettek, alján tárolórekeszekkel véletlenszerű darabok és darabok számára.

Aztán megkezdődött a díszítés! A lakásban eklektikus keverék található a korszakok és darabok, a barokk stílusú díszes, aranyozott keretektől és a finom kristálycsillároktól kezdve az ésszerűbb és kortársabb, ipari stílusú lámpákig és szekrényekig.

Gitte művészek családjából származik. A nővére, anyja és nagyapja alkotásait megszórják a lakásban.

A régi és az új - és a váratlan - keveréke magában foglal egy gyönyörű gyűjteményt, Gitte nagyapja rajzokból és akvarellekből, amelyek egy egész falat díszítik, és a természetes érdekességekről, amelyek az antik tányérok mellett mozognak, egy savanyú edényben ecsetek és ősi mellszobrok.

A Gitte újrahasznosította az építőanyagokat is, újszerű módon felhasználva őket, például a régi ablakokat használva a könyvespolc elkészítéséhez, valamint a téglahalom előállításához egy régi polcot és fiókos egységet az asztalra.

A hálószobában található tükrök falja tükrözi a fényt és „megduplázza” a teret. Az azonos méretű ládák összerakva sok tárolást és nagylelkű megjelenítési felületet biztosítanak.

Míg a Gitte a lakás művészi megjelenéséért felel, és rendszeresen mozog a kijelzőn, Torben pedig a gyakorlati feladatokat látja el. És a ház tükrözi ezt az uniót, mivel művészi és praktikus is.

Címkék:  Gyerek szobák Otthoni túrák Díszítő 

Érdekes Cikkek

add