Raktár, amelyet kifinomult családi házgá alakítottak át

Amikor Andy Macdonaldot, a MiArchitects építészét megkérdezték a Sydney Paddingtonban átalakított raktár témájáról, régész aura jellemzi. Megérti az épületet minden árnyalatakor, peccadillóiban és jellegváltozásait, mivel harmadik alkalommal, a harmadik ügyfelekkel együtt, felújítja az épületet.

A tér meghatározó tulajdonsága az átrium, amely fényt hoz a magba. A falak galériaszerű kezelése lehetővé teszi Dale Frank (tetején) és Ryan Hoffman művészetének elhelyezését, amely jobbra a Jean Pierre Rives vasszobrával áll.

Ennek a szép, dupla homlokzatú téglaépítésnek az első átalakítása 2004-ben történt. "Az eredetileg 1907-ben Myer, az áruház tárolására épített épület valamilyen rendellenesség volt, mivel egy lakossági teraszok sorában elhelyezkedő utilitárius raktár volt. "Az Íróasztalként működött, amikor az ügyfelem megvette" - mondja az építész.

A merész művészet, mint például Waldemar Kolbusz alkotása, elválasztja a teret. Az emeletről a másikra nagyfokú láthatóság érdekében a belső tér számos érdekes perspektívát vesz fel, amelyek gyakran kapcsolódnak az épület egészében szőtt kültéri területekhez.

A Sydney északi partjától Paddingtonba költözött pár megbízásából a tervben egy művészeti galéria gravitasa állt elő, monumentális átriumával, amely fényt hoz az épület közepére egy nagylelkű belső kert felett. "Örökségvédelmi szempontból a Tanács megkövetelte, hogy megőrizzük az ablakok nélküli oldalfalakat, így fenntartottuk a teljes borítékot, és biztosítottuk az átriumot, amely mind lefelé, mind felfelé dugóhúzókat képez a tér meghatározó jellemzőjének" - mondja Andy . Szellőztetést és zöldövezetet biztosít a ház szívében, miközben a hatalmas üvegtető James Bond stílusú pompájában visszacsúszik, hogy közvetlenül az ég felé nyíljon. "Emlékszem, hogy azt kérdeztem az ügyfelektől, hogy mi határozta meg számukra a luxust, és az Aman üdülőhelyek voltak nagyvonalú arányukkal, szépségükkel és friss levegőjével" - mondja. A kötelező követelmények szempontjából kívánatos volt a meglévő lábnyomon belül növelni a teljes alapterületet, és magában foglaljon egy két hálószobás, önálló lakást.

A nagyvonalú, kettős magasságú terasz közvetlenül a fő nappali részén található.

Az eredeti ügyfeleket az általános esztétikai és bútorválasztás szempontjából Geoff Clark, akkor a Country Trader választotta, aki az építész szerint "a legjobb ismertetőt írta nekünk, amely valaha volt, részletesen ismertetve a belső horonyfalak méretét, hogy megfeleljenek a Az épület". Érdekes látni, hogy ebből a korszakból megmaradtak a Clark specifikációi - a csodálatos bejárati ajtók, a mosókonyha játékos kosárfénye és a borospince ajtaja, amely a színház számára lehetővé teszi a belépést egy középkori pincébe.

A fenti padlón az ajtók eltűnnek, hogy elhomályosítsák a belső és a külső határt.

A második tulajdonos, aki az építészhez jött, kiskorú gyermekek voltak, és a belső kialakítás kifinomult üregeivel és szellőzőnyílásaival szorongást keltett a szülők számára. "Számos rajzot készítettem beavatkozásokra, hogy segítsenek megismerni néhány kérdésüket, de azt hiszem, hogy a folyamat végén mind egyetérthetünk abban, hogy ez a rossz ház volt az élet szakaszában" - mondja Andy.

Dangar Barin Smith zamatos ültetvényei az egész helyiségben találhatók, a növényzet trópusi hangulatot kölcsönöz a háznak. A hűvös, egyenes vonalú belső terek ellenkezőjeként Kovacs Ildiko túlméretes alkotásainak karakterét és színét, a szőnyegeket, a dekoratív párnákat, a texturált falkezeléseket és a háttérképeket a tulajdonos kurátora készítette Chrissie Jeffery segítségével, aki No Chintzt hozta aláírás, eklektikus varázsa.

A jelenlegi tulajdonosokkal bizonyos megkönnyebbülés jött, hogy vissza akarják állítani az eredeti szándékot. Az ügyfelek 2004-ben súlyos biztonsági intézkedéseket igényeltek, és az építész mindig úgy érezte, hogy a belépési sorrend hibás, és itt volt a lehetőség arra, hogy ezt kijavítsák.

A széles üvegfalak kötik a lakóhely nyugodt belső tereit a Paddington fák tetejéhez.

"A tulajdonosoknak az volt az étvágyuk is, hogy újra felvegyék a tanács tanácsát néhány olyan kérdéssel kapcsolatban, amelyeket több mint egy évtizeddel ezelőtt visszalöktek, és amelyeket csodálatos volt hallani" - mondja Andy. Együtt a Bill Pliftonnal, a Robert Plumb Build-rel, elkezdték a helyiségek átrendezését az elülső részen, és létrehozták ezt az óriási érkezési érzetet, ahol a kert látványa, a fény, a művészet és a textíliák érzékszervi élménynek számítanak, és közvetlenül a központba vonzzák. a ház.

A tetőterasz ülősarokmá válik, ahonnan messzire nyílik kilátás.

Andy képes volt a drága asztalosokat újracélozni - örömmel csökkentette mind a hulladékot, mind a jó, jól meghirdetett építészeti megoldásokat. "Az összes dimenziót elvették, majd egy puzzle-ként újra megtették, hogy megteremtsék a jelenlegi helyet" - mondja. Az a műszak, amelyet Andy leginkább lát, az a mód, ahogyan a ház jelenleg el van építve, annak dekorációja és belső melege. Az ügyfelek nyilvánvaló szeretettel bírnak a művészet iránt egy lenyűgöző művészek gyűjteményével, köztük Craig Ruddy-val és John Olsen-kel, akik tökéletesen elhelyezkednek az expanzív fehér falakon.

A porhelyiség visszatükrözi a trópusi ültetvényeket levélmintás háttérképével.

A szőnyegek műalkotásokként is működnek, lebontják az egész antik lángos kőpadlót, és a kézműves gazdag, tapintható arckifejezéssel rendelkeznek. Ennek a texturális megközelítésnek megfelelően egyes falak tompított árnyalatú tengerfű háttérképként vannak burkolva, és a csempeválasztástól a párnákig minden hozzáteszi a megkülönböztetett, nagyon személyes esztétikát. "Az ügyfelek nagyon befektettek a belsőépítészeti döntésekbe, és Chrissie Jeffery segített segíteni a No Chintzből, akinek van ilyen érzése a textil és a szín használata" - mondja.

A fő fürdőszoba a beltéri és a külső érzetet ötvözi, mivel a túlnőtt kerület falán ül.

Egy városi ház számára meglepően sokféle kültéri teret ölel fel az egész, kezdve a nagyvonalú verandát, amely a Paddington-fák tetejére néző lakótértől egészen a tetőteraszon található, merülő medencével és a városra néző kilátással, az üvegezett falakig, amelyek elcsúsznak a fő hálószoba fürdőszobával, hogy a fürdés érzése a szabadban legyen.

A hálószoba eltérő jellegű, lágy szövet és tompa hangok a szőnyegen és az ágyneműn, valamint a fal színe. A Brett Whiteley műalkotás tökéletes elhelyezést talál a falon.

A ház két föld alatti emelettel is kapcsolódik a garázshoz, borospincéhez, tornateremhez, kis műhelyhez és kiterjedt mosodához. A múlt jelei nyilvánvalóak a téglafalban és abban, ahogyan a régi gerendákat a garázs mennyezetében gerendákként használják fel, hogy megtarthassanak valamiféle karaktert ebben a kifinomult családi házban. Andy örül, hogy ez a bumeráng projekt most olyan jó helyen van, de annyira szereti, hogy kíváncsi-e arra, hogy negyedik alkalommal bírjon kitartással.
További információ a mac-interactive.com oldalon található

Címkék:  Hálószoba Konyha Szabadban és Kertészet 

Érdekes Cikkek

add