Art Deco apartman Manly bájos frissítésében

Ki itt marad : Louise Clarke és férje, Peter Walmsley, akik egyaránt köztisztviselők, valamint felnőtt lányaik, Emily és Isabella.

Otthoni stílus : Egy 1930-as években egy két hálószobás apartman Sydney's Manly közelében.

Idővonal : A munka 2018 januárjában kezdődött, és abban az évben később fejeződött be.

Költségvetés : A projekt költségvetése körülbelül 320 000 USD volt.

Louise Clarke és Peter Walmsley beleszeretett Sydney-otthonaikba abban a pillanatban, amikor 2017-ben meglátták. A legfelső szintű Art Deco apartmanról kilátás nyílik a sétára a Fairy Bower történelmi sziklás medencéire és a surf break-re, a Shelly Beach és a turisztikai meka közelében. Férfias. Annak ellenére, hogy rosszul felújították, a "nagyszerű kilátások és a jó csontok" győzedelmeskedtek.

A köztisztviselõk pár hetente munkájukra elutaznak Sydney-be családi házukból, Canberrából, és csavarlyukra vágytak, ahol pihenjenek, mûvészeti kollekciójukból további mûveket jelenítsenek meg, és két felnőtt lányuk számára legyen helyük tartózkodás (Isabella Melbourne-ben található; Emily Sydney másik részén lakik, és hétvégéken néha látogat).

Nappali szoba Egy gyönyörű új boltív miatt a lakás ez a része külön szobaként érzi magát. Szék (bal oldalon), kultusz. Táblázat és poharak, agybútor. Fekete asztal, rattan szék, bőr- és fémszék, mind Anibou. A jobb oldali alkotás: Lucy Culliton.

"Szerettük a fényt északi szempontból" - mondja Louise. Ezenkívül, azt mondja Peter: "Előző lakásunk egy háborúközi drágakő volt, korabeli díszlécekkel és vörös gumi padlóval, ami inspirációt szolgált arra, amit itt akartunk csinálni. Ugyanakkor Manly sok építési munkán megy keresztül, és mi maradni akart a külvárosi érzelmekkel. "

Sunroom "Úgy gondoltuk, hogy egy elliptikus boltív széles görbét fog nyújtani, kiterjedve arra a nyílásra, amelyet kissé bezártunk" - mondja Suzanne Gorman belsőépítész. Alkotás: Erich Heckel

A lakást 1990-es évek felújítása során kibelezték, és eredeti karakterük egy részét akarták visszaállítani. A Studio Gorman belsőépítésze, Suzanne Gorman örömmel segített.

"Nem akartuk, hogy ez az Art Deco pasztíja legyen" - mondja Suzanne. "Louise és Peter művészete ihlette, amely gazdag, őszi hangokkal tele van, és méltó otthont akartam létrehozni. A színek az Art Deco időszakra szólnak, de az ausztrál bokorra is emlékeztetnek. használja őket, és rengeteg galériafehér falat mutat be a művészet és a szüret szőnyegek számára. "

Étkezőterület "Az osztrák étkezőasztalot és székeket az előző Sydney-lakásunkból 100 méterre hoztuk az úton" - mondja Peter. "Az 1930-as években készültek és tökéletesen illeszkednek. Szeretjük az érdekes világítótesteket és ez egy & Tradition 'Utzon JU1' medál." Üvegváza és fehérváza, Alana Wilson készítette.

Előtt

"Az elrendezés nehézkes volt" - mondja Peter. "Volt egy hatalmas és értelmetlen kandalló, és elődeink lebontották a nappali falát, amely nagyon kellemetlen alakzatot hagyott - mintha valaki vajkésen átfaragta volna."

A beton- és acélszerkezet az 1938-as építkezés idején előrehaladták, de nyolc évtized elteltével ez is problémákat okozott. "A padlón a beton nem volt megerősítve, tehát az idő múlásával hullott" - mondja Peter. "Ez azt jelentette, hogy a tetejére lerakott bambusz padlólapok is hullámzottak. Annyira csinosak voltak, hogy részegnek érzették őket, amikor rájuk sétáltál."

Konyha "A metrólapok kézzel készített, fehér foltos kerámialapok, amelyeket az Anchor Ceramics megbízásából készített" - mondta Suzanne Gorman tervező. "A hangok és a csempék harmonizálnak az Artedomus Grigio Orsola márványpadjával." Kerámia palack: Damon Moon.

A hálószobában beépített szekrények azt jelentették, hogy az ágy egy csúnya téglaépülettel szembesült a tenger helyett. A fürdőszobát korszerűsíteni kellett, a konyha pedig "esztétikailag rejtett", mondta Peter. "Az ajtók és ablakok maradtak az egyetlen eredeti elem" - tette hozzá Suzanne. "Meg akartuk tartani ezeket."

Konyha Peter szereti az elrendezést és az amerikai diószekrényeket. "Ez a legjobban megtervezett konyha, ami volt" - mondja. "Kicsi, de mindenhol tárolható, beleértve a fiókos szekrényeket a kickboardsban és a kihúzható polcokat. És rengeteg hely van benne."

Alatt

Louise-nak és Peter-nek néhány kérdéssel kell foglalkozniuk a felújítás előrehaladtával.

"Az összes terrazzo-t megsemmisítettük egy raktári tűzben, és a szomszéd minden zajjal panaszkodott" - mondja Peter. De a nagy kérdés a padló volt. "A szerelő nem tudott idézni a beton újraszintezését, amíg fel nem vették a padlólapokat" - mondja Peter. "Amikor megtették, rájöttünk, milyen rossz a padló, ami azt jelentette, hogy nagyon drága a rendezés."

Nappali rész A folyosón egy 1950-es évek dán komódja található, amely a pár évtizedek óta rendelkezik. A fenti mű egy esküvői ajándék volt. Mint a lakás többi szőnyege, ez is antik. Listone Giordano amerikai dió halszálkás parketta padló a Winspear Csoporton keresztül.

Miután vízszintes volt, az új amerikai diópadló a projekt fókuszpontjává vált. "Alapvető fontosságú volt a lakás csontoztatása" - mondja Suzanne. "A parketták gazdag színe gyönyörűen rétegezett hangulatot kölcsönöz a padlónak. Kisméretű parkettát használtunk, ami azt jelenti, hogy sok vonal és részlet látható. Az olajozott kivitel elegáns, puha és nagyon csúcsminőségű."

Hálószoba "Úgy gondoltuk, hogy a szekrény ajtaját olajfestékre festettük, majd fehérekkel mentünk, hogy a hangulat könnyű és szellő legyen" - mondja Suzanne. Peter és Louise megváltoztatta az ágy helyét, hogy a Fairy Bower fölé nézzenek. Takaró és fehér párna, Ondene. Graham Kuo alkotása. Rattan szék, valamint bőr és fém szék, mind Anibou.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a lakás korábbi, 1990-es éveinek minimális megjelenését, a Gorman Stúdió javasolta, hogy hozzanak létre egy boltívat a nappali és a nappali között.

"Sok órát töltöttünk azzal, hogy görbe vagy lapos legyen." - mondja Suzanne. "A vakolat nagyon finom, ezért diadal volt az, amikor az építőknek sikerült felépíteni a három lépcsőn és helyükre repedés nélkül. Ez helyreállítja a lakás egy részének lágyságát. Képsínekkel és némi mennyezeti részlettel .”

Noha Louise és Peter először légkondicionálást akartak, az épület szerkezete túlságosan trükkössé tette. "Kell nyitnunk a tetőt és bérelnünk egy darut annak telepítéséhez, körülbelül 100 000 dollárba kerülve" - ​​mondja Louise. "Arra gondoltuk, hogy tengeri szellő fúj be a házon keresztül!"

Hálószoba A hálószobában kisméretű tanulmányi kakas jött létre.

Után

"A nappali boltív okos megoldás volt a kellemetlen helyre" - mondja Peter. "Még mindig egy szoba, de most kettőként működik. Ha a boltív mögött ülsz, akkor átnézheti a lakást, és megkaphatja a kiterjedtség illúzióját. Szeretjük."

A fehér falak szándékos használata a falakon - különösképpen a Dulux Natural White - tovább fokozta a természetes fényt, amelyet több intézkedéssel lehet irányítani.

"Elefántcsontfehér fa velenceiek engedik, hogy csökkentsük a napfényt, amikor valóban vakító, de még mindig láthatjuk az óceánt és a pálmafákat" - mondja Peter. "A fő hálószobában az olasz lenvászon függönyök lágyítják a megjelenést, és megakadályozzák, hogy reggel 5 órakor felébredjenek, amikor a nap felkel."

Fürdőszoba "A Terrazzo már ott volt a közös lépcsőn" - mondja Suzanne "- tehát egy szürke / olajbogyó csempét választottunk az épület korszakához. Onnan építettünk visszafogott, gazdag palettát, hozzáadva a textúrát a kényelemhez. terek „. Tál, üvegedény és váza, Ondene. Üvegtál Alana Wilson-tól. Kéztörlő, Hale Mercantile Co.

Az étkező az egyetlen hely, ahol nincs fehér falak. "A lakás közepén van, és könyvtárként is használják, így éreztem, hogy különbséget kell tennünk" - mondja Suzanne. "A fűszövet tapétát a zsinegben választottuk a Porter's Paints-ből. Természetes textúrájú és a szövés a padlón található mintával jár, ami egyensúlyt teremt a tervben."

Louise és Peter nem élnek itt teljes munkaidőben, de nekik egyáltalán nem volt probléma, hogy betelepedjenek. "Nem úgy tűnik, mint egy olyan helyet, amelyet csak látogatunk, " mondja Peter. "Otthon van."

Ha többet szeretne megtudni Suzanne Gorman munkájáról, látogasson el a Studio Gorman oldalra.

View GalleryCoastal design megfelel az Art Deco stílusnak egy Weatherboard házban

Címkék:  konyhák felújítása hálószoba 

Érdekes Cikkek

add