Egy eklektikus ház Melbourne-ben, tele fenntartható meglepetésekkel

Ki él itt : Kylie O'Toole sminkes, férje, Andrew, a tizenegy ausztrál fotós és kreatív igazgató, valamint lányuk, Anais, 16 éves; és Bonnie, 14.

Otthoni stílus : Egy felújított viktoriánus ház Melbourne-ben, 1880 körül.

Idővonal : A család 13 hónapos felújítást vállalt Damian Rogers építész és a belsőépítész, Jessica Bettenay belsőépítész megbízásával a belsőépítéssel kapcsolatban további két év alatt.

Költségvetés : A felújítás körülbelül 800 000 dollárba került.

Az öreg mondás: „Róma nem egy nap alatt épült” minden bizonnyal igaz a melbourne-i Resident Avenue stúdiójának Jessica Bettenay belsőépítészére. Az mondás az időre és a kreatív energiára egyaránt utal a legújabb belső projektjében.

Nappali terület A Corten acélpanelek fejlődő patina képezi ennek a térnek a csillagát. A hűvös beton, amelyet a Lights & Tracks fekete lámpája szakít fel, ellentétben áll a rozsdás felülettel, míg a Loom Rugs színes szőnyege meleg lakóövezetet jelöl. Alkotás: Ali McNabney-Stevens nyomtatása.

Régóta barátainak, Andrewnak és Kylie-nek az álmaik otthonába való elhelyezésében Jessica számára hosszú, de kifizetődő folyamat volt. Az egyéni tervezésre összpontosító etosz mellett a pár fenntartható életmód és a természetes anyagok iránti szeretet körüli mély értékek megértésével kezdte. A tervezési folyamat gondosan átgondolt volt, és végül látványos és egyedülállóan kidolgozott eredményt hozott.

Külső rész A drámai üveg- és acélszerkezet megnyitja a ház hátulját, napfény által elárasztva a nappali zónát. A PW ajtók oldalra behajtva.

"Andrew és Kylie tíz évet töltöttek a helyükben, és a felújítások előtt felnőtték családjukat, így finoman megtisztulták, mi az életmódjuk szempontjából fontos" - mondja Jessica. "Időbe telt, türelem és négy építészeti tervezés fordult elő, mielőtt elindítottuk a belső tereket. Összességében alig hat év telt el ahhoz, hogy pontosan megkapjuk."

Nappali rész Az expanzív Jardan kanapé megegyezik a szoba méretével, míg a Jaime Hayon, a Great Dane által készített & Tradition 'Palette' dohányzóasztal szobrászati ​​kiegészítés.

Lehet, hogy hosszú folyamat volt, de a tervező szerint egyetlen pillanatig sem pazarolták el, sem pedig kőt nem tettek meg, ilyen volt az odaadás szintje annak biztosításához, hogy minden helyiségben megfelelő érzetet érjenek el.

A nagyjavítás 2014-ben kezdődött, amikor az épület nagy részét visszavetették csupasz csontjába, és a meglévő konyhát, fürdőszobákat és nappali területeket lebontották. A fenntarthatóság valódi szellemében az összes kivágást újrahasznosították - még a hátsó kaput is megújított fából építették.

Konyha "A konyha eredetileg két változatát tervezték, egy fehér és egy fekete" - mondja Jessica. "A család a könnyebb, világosabb változatot választotta." A George Fethers amerikai tölgyfa furnérlemez meleget ad, míg a Corsi és Nicolai Carrara márványpadra vágott hornyok lefolyócserét cserélnek. Következő 2011, Clinton Habib.

Az épület hátuljára felszerelt, szögletes tetőszerkezet üvegből és acélból megteremtette a hangot a jövőbeni dolgok számára. A levél alakja a ház szinonimájává vált, és a „The Leaf House” nevet kapta. A viharvert acél Corten anyag csomagolása a külső résztől a nappali belső faláig zseniális lépés volt, amely zökkenőmentesen összekapcsolta a tereket.

Konyha és étkezősarok A Hay és Cult eltérő étkezőszék bólintottak a család szeretetére az eklektikum iránt. A Tuckbox Design táblázatot Normann koppenhágai függő lámpával világítják.

Jessica szerint Andrew és Kylie szeretete és a természetes anyagok felfedezése garantálta a sikeres eredményt. Időtlen és természetesen öregített szubsztrátumokat választottak ki, beleértve a Carrara márványt és a betont is. Minden részletet elgondolkodva mérlegeltek, az öregített réz csapteleptől kezdve a márványkonyhához padlóra faragott egyedi lefolyótartályig.

Portré Jessica belsőépítész az intim nappali ajtajában áll, amelyet tolóajtóval lehet elválasztani a fő nappali résztől.

A ház időtlen stílusának beágyazása céljából olyan műalkotásokat és bútorokat választottak ki, amelyek tükrözik a tulajdonosok utazási vonzódását és szerény szépségét. A házaspár utazásán összegyűjtött kincseket, beleértve a szőnyegeket, a textilszobrokat és a szobrokat, beépítették a formatervezésbe, míg a földes alapszínek a ház alulértékelt palettáját diktálták. A színes és texturált kiegészítőket rétegezték a méret és az ütés szempontjából.

A folyosón egyedi amerikai tölgyfa padlóburkolatok visszatükrözik a ház történetét, míg az Egyesült Királyságban a Nedgis-től származó Proplamp 'Cloud-Nuage' függő lámpa texturális elemet kínál.

A belsőépítészet számos döntését alátámasztó másik tényező a fény mennyisége. Fotósként Andrew háztulajdonos különös volt abban, hogy a házat természetes napfényben kell fürödni, és hogy a családnak képesnek kell lennie a környezet irányítására.

Study nook A sötét fali panelek drámai érzetet jelentenek ezen a rejtekhelyen, közvetlenül a konyhával szemben.

Jessica átvette a kihívást, és ügyfeleivel együtt világítási tervet készített, amely mind a gyakorlatban, mind esztétikailag megjelölte a dobozokat. Például a folyosón a szórt világítás lágy esti fényt kínál, míg a pálya megvilágítása megvilágítja a forgalmas munkahelyeket.

Anais hálószobája David Bromley kézzel festett dobása merész nyilatkozatot tesz az ágyon. Fali lámpa, Ambientedirect.

De nem csak beltéri élvezte a átalakítást. A tetőtéri zöldségkerttel bővítették az épületet, amely a család oázisának helyi beszélgetési pontjává vált. "Kylie-nek és Andrew-nak ritkán kell lépést tennie egy élelmiszerboltba, ehelyett magukat és nagycsaládjukat táplálkozni kell munkájuk bőséges friss termékeiből" - mondja Jessica. "Minden nap végén látják őket felzárkózni, miközben hajlamosak lettek vegetikus javításukra."

Mezzanine Ez a tanulmányi övezet magántulajdonként szolgál Kylie és Andrew hálószobája felett.

A ház általános kárpitjának megfontolt, barátságos érzése van, különös tekintettel a biogazdálkodásra. Jessica szerint a tervezési utazás ugyanolyan fontos volt, mint a végeredmény. A kreatív elmék együttműködése volt, a bátor tervezés és az életre gondolva hozott döntések csúcspontja.

"Az ördög a részletekben van" - mondja. "A ház minden egyes aspektusára adott érzelmi válasz érzi magát különlegesnek. Ez a ház az őt elfoglaló gyönyörű lelkek őszinte és hiteles tükröződése."

Nappali szoba A párizsi Camerich 'Leman' bőrfotel Meizai-tól kifinomult hangulatot ad a szoba számára.

Tanulságok "Minden, ami az egyéni időt vesz igénybe - a stílust nem lehet megvásárolni vagy rohanni" - mondja Jessica. "Úgy döntöttünk, hogy egyedülálló otthont építünk, amely magában foglalja az individualitást és a fenntarthatóságot. Az újrahasznosított anyagokra összpontosítva Andrew háztulajdonos gyönyörű Bert & May újrahasznosított burkolólapokat vásárolt, amelyek Spanyolország, Portugália és Olaszország telephelyeiről származtak. Természetesen, amikor megérkeztek., mind különböző mélységűek voltak. Mindegyik lapkát külön-külön meg kellett őrizni a Tiler-nél, amely minden bizonnyal megfosztotta a lapka költségvetését. "

Ensuite A Urban Edge nagy formátumú burkolólapjai veszik körül a természetes kőfürdő gyárának szabadon álló kádját. A The City Tiler grafikus egyedi lapjai merész kiegészítés a hiúság mögött.

Az Old hálószobája újdonságokkal találkozik ebben a békés övezetben, ahol fapadló veszi körül a süllyesztett Cavalier Bremworth szőnyeget a Williamstown Carpets-től. A boltíves mennyezet és a fa bélés a ház eredeti szerkezetét tükrözi. Ágynemű, beduin társaság és a vándorok társasága.

Lásd még Jessica belsőépítész munkáját a Resident Avenue-n. Vegye fel a kapcsolatot a Damian Rogers építészmérnökkel a Rogers Architecture-nél és a Duo Built építőjével. Georgie Fitzgerald és Sara Huckett stílussági segítsége .

Címkék:  Fürdőszoba és mosoda felújítása Konyha 

Érdekes Cikkek

add