Környezetbarát otthon, amely a család jólétét helyezi előtérbe

Perth bennszülöttek, Chevonne és David Groom több mint egy évtizede élnek Melbourne-ben, amikor a család létrehozására irányuló terveik alapján WA-t kerestek.

2007 volt, és a szerencsére való tekintettel David Perthben volt üzleti útra, amikor egy barátja, aki a keresett Cottlesloe külvárosában élt, közeli ingatlan eladóról szólított fel.

"David azonnal megvette, anélkül, hogy még láttam volna" - mondja Chevonne. "Csak annyit tudtam, hogy egy nagy sarokblokkon helyezkedik el, észak felé néző és két perc sétára a strandtól."

A pár bérbe adta az ingatlant, miközben a következő költözésüket tervezték. Chevonne, a naturopath, és David, az ingatlanfejlesztő arról álmodoztak, hogy jövőbeli gyermekeiket egészséges, környezettudatos otthonban neveljék.

"A blokk lejtőn van, ezért feltártunk, hogy egyenlő alapot biztosítsunk és nagyobb biztonságot biztosítsunk az utcán" - mondja Chevonne, aki szereti a kilátást a fa aloára és a narancssárga csomózott klubszakaszra.

A meglévő ház - egy fáradt, 1930-as években működő előrejelző ház - csak nem akartak kivágni, ezért úgy döntöttek, hogy leütik és újból építenek.

Dávid testvérének, a kereskedelmi építésznek a segítségével egy pár emeletes, négy hálószobás otthont terveztek, amelyen sok a zöld kilátás. Az építkezés 2014 júniusában kezdődött.

A konyha / étkező zóna egy szociális csomópont, amely összeköti a beltéri és a kültéri nappali területeket. David maga készítette a viktoriánus hamu étkezőasztalot.

A pár egészséges otthoni szellemével összhangban a MagnaPool mellett döntöttek, amely klór helyett ásványokat, például magnéziumot és üvegszűrő rendszert használ a víz tisztaságának megőrzése érdekében. A jobb oldali felépítés egy medenceház, a fenti vendégszobákkal.

A földszinten vannak lakóterek, a bejárattól jobbra található egy tanterem és egy könyvtár; a bal oldalon poros szoba és mosoda.

A folyosó végén egy tágas konyha / étkező / nappali található, amely egy fedett grillterületre és medencére nyílik. Az első emeleten mind a négy hálószoba, egy játszószoba és egy családi fürdőszoba található.

A lépcsők konzolos feketerigóval vannak ellátva, üveg- és acél balusztráddal. A nyers travertin csempe létrehoz egy vonalfalat. "Ugyanazok a burkolólapok, mint a padlón, de nem töltöttek be, így valóban értékelhetik a textúrát" - mondja Chevonne.

A passzív napenergia elvei központi szerepet játszanak a tervezésben.

Az északi oldal mentén üveges üvegfalak, amelyeket külső blackbutt képernyők árnyékolnak, a természetes fényt az otthon belsejébe vonják, minimalizálva a mesterséges világítás szükségességét.

Az optimális hőhatás érdekében a padlón belüli hűtési / fűtési rendszert párosították travertin padlóval és mennyezeti ventilátorokkal, amelyek az otthoni levegő keringtetésére szolgálnak.

A DigWA által parkosított kertek és az ásványi alapú uszoda szintén hozzájárulnak, hűtve a levegőt, mielőtt a házba belépne. A tetőtéri napelemek biztosítják az ingatlan villamos energiájának több mint 50% -át.

A vízszintes ablak maximalizálja a természetes fényt a déli fekvésű fő hálószobában.

A szabadon álló, kompozit kőből készült fürdő a Milano Stone-tól százalékos értékkel rendelkezik a saját fürdőszobában.

Az egészséges anyagok szintén kritikusak voltak a pár látásában. "Olyan bevonatokat választottuk, amelyek nem bocsátják ki az új otthonokban gyakran felszabaduló káros VOC-okat" - mondja Chevonne.

"Travertin, feketerigó és beton a kemény felületekhez, és többnyire ágynemű és gyapjú a puha anyaghoz. Az ágyak mindegyikében szerves-latex matracok is vannak."

Az összes festék, folt, tömítőanyag és vakolat belülről és kívülről alacsony vagy nulla VOC besorolású.

Oliver házi ágya, amelyet David épített, tartalmaz egy hordót az alvások számára. Szék és állólámpa, Empire Homewares. Sármány Etsy-től származik.

A játszószobában mindennek van helye, egészen a Rupert kutyaágyáig, amelyet szükség esetén kihúznak az ablakon. Az Etsy-től származó kézzel készített filc és fa teepee órákat szórakozást kínál Olivernek. Jody D'Arcy alkotása.

Hosszú út állt előttünk, de David és Chevonne odaadása és kitartása megtérült, mivel - két gyermekeikkel, most ötéves Oliverrel és 10 hónapos Charlotte-nal együtt élveznek egy otthonot, amelyben hihetetlenül büszkék vannak.

"Családunk egészségének nagy prioritása van számunkra, és ez a ház bejelöl minden dobozt" - mondja Chevonne. "Nem csak építészetileg érdekes, de csodálatos élni."

Oliver kölyköjét apja tervezte és építette. A Bunnings stratégiailag elhelyezett markolatai átalakítják a beton határfalat egy hegymászó edzőteremré.

Címkék:  Otthoni túrák Konyha hálószoba 

Érdekes Cikkek

add