Ipari lolly gyár álmodozó modern átalakítása

Ki él itt : Sarah, a vendéglátóipar projektmenedzsere; férj Michael, ügyvéd; és lányuk, Daisy, 7 hónapos.

Otthoni stílus : Az 1990-es években otthonvá alakított lolly gyár diszkrét új kiegészítést kapott a tetején, friss festékréteget és intelligens új felületeket kapott.

Idővonal : A pár hat hónapra költözött, a teljes építés kilenc volt. További hat hónap volt a végeredmények üldözése.

Költségvetés : Az összes munka, beleértve a jelentős szerkezeti helyreállítást és az alapokat, akár 400 ezer dollárba kerül.

A Little Daisy egy szerencsés buborék. Nem csak egy szerető családot helyezte el magára, hanem egy egykori gyárban nő fel, felfüggesztett sétányú, tündérrosta színű nappali fölött. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a lejátszás biztos dolog.

Szülei, Sarah és Michael öt évvel ezelőtt vásárolták az egykori gyárat. Az 1990-es évekre bélyegezve, csodálatos helyérzetet és ideális nyitott tervet kínálott egy pár számára, akik értékelik az ételek megosztását a barátokkal.

Lépcsők A rózsaszín lépcsőház játékos színt kölcsönöz a háznak. Moroso 'St. Mark szék, agybútor.

Amikor az örökség homlokzata figyelmet igényelt, a pár Christie Petsinis és Tim Wilson népi építészek építészekhez fordult a helyreállítási munkálatok és a belső terek karcolása érdekében. Az építészek további szintet - egy diszkrét dobozt, amely felbukkan a homlokzat mögött - adtak hozzá a hálószoba elhelyezésére, de megpróbálták a lehető legkönnyebben futtatni a frissítést a többi részben, hogy „helyesbítsék”, és ne újból feltalálják. "Megpróbáltuk újrafelhasználni, amennyire csak tudtunk, és meglehetősen minimális változtatásokkal jöttünk létre, amelyek drámai változást hoztak" - mondja Christie.

Konyha A működőképes hely a konyha is fel lett frissítve. Egy bank terjedelmes szekrényt cseréltek nyitott polcok számára. "Amikor az emberek belépnek, csak segítenek maguknak egy pohár borhoz vagy vízhez, mert láthatják, hol vannak a poharak. Ez tetszik" - mondja Sarah tulajdonos. Az Euroluce Flos lámpája ül a kiemelkedő terrazzo sziget padon. Február Thonet Bécs 'Lehnstuhl' társalgó, Space Furniture. A Knoll 'Tulip' dohányzóasztal készítette: Eero Saarinen, Dedece. CC-Tapis 'Visioni Soie A' szőnyeg, Loom szőnyegek.

A legszembetűnőbb elem a cukorka-rózsaszínű fémlépcső és sétány, ahol az eredeti szerkezetet egy perforált, porral bevont acél futófelület illesztette össze. A fény, a mozgás és a minta játék gyönyörű jutalom. "Valódi érdeklődést vált ki a hely iránt, és felhívja a figyelmét" - mondja Sarah.

Folyosó: "A napfény a meleg minták és árnyékok gyönyörű fényét hozza létre" - mondja Sarah. Kívánságlistájuk tetején egy sétány átdolgozása volt: "Nagyon éles és barátságtalan volt egy fémráccsal és elég nagy résekkel, szinte olyan, mint amit egy gyárban látnál."

Amikor Sarah és férje, Michael először bementek a Melbourne belsejében lévő átalakult lolly gyárba, azonnal megnyerte őket a nagy térérzék. "Nagyon jó kapcsolat volt a konyha, az étkező és a nappali között" - mondja Sarah. "Szeretek főzni és szórakoztatni. Olyan otthont akartam, ahol főzni tudnék és részt vennék a fellépésben."

Nappali rész A Space Furniture egyik Gerbruder Thonet Bécs „Lehnstuhl” fotelje a Loom Rugs CC Tapis szőnyegével áll össze. Az eredeti tűzvezetékcsaládot megőrizték a ház múltjának fémjelzőjeként. A szeretett alkotás William Mackinnon.

A pár építészei, Christie és Tim, megpróbálták megünnepelni a térben fennálló kapcsolat érzését, párosítva a konyhát, megújítva a lépcsőket és a sétányt perforált acélból. "Nagyon varázslatos, ha odamegy. Láthatja az embereket, amikor a lépcsőn vannak, és kommunikálhat az emberekkel a ház egész területén" - mondja Christie.

Nappali rész A grafikus vonalaknak és a lyukas hangoknak van helyük sugározni ebben a zónában, amikor az udvarból beáramlik a fény.

Az új hálószoba volt a kívánságlista tetején, de hol lehet beilleszteni, anélkül, hogy befolyásolná a homlokzatot vagy a lakótér magasztos arányát? A dobozszerű kiegészítés mindkettőt megőrzi, és réseket a homlokzat mögött, egy fürdőszoba tetejére alakítottak át, amely fürdőszobává lett frissítve.

Hálószoba "Ha van egy szó a hálószobáról, akkor könnyű" - mondja Sarah. A homlokzat adatvédelmi képernyőt hoz létre az erkélyen, miközben az üveg síkjai biztosítják, hogy ez még mindig egy szoba, ahonnan kilátás nyílik a városra. A Portly Paints Wood Wash-ban készített, a Plyco prémium minőségű rétegelt fenyő rétegelt lemez a karcsú, beépített szekrényben található. Bemboka ágynemű, Mark Tuckey. A Knoll 'Tulip' oldalsó asztal készítette Eero Saarinen, Dedece. FLOS 'IC f' fény, Euroluce.

Sarah és Michael eltökélt szándékkal közelítették meg a tervezést előzetes elképzelések nélkül. "Olyan nyitottak voltunk, amit Tim és Christie javasoltak" - mondja Sarah. "Csevegnünk kellene, de a végén nagyon kevéset változtunk az eredeti javaslatokhoz képest."

Híd "Nagyon szép felállni ezen a sétányon - ez madártávlatból ad kilátást a lakótérről" - mondja Sarah. A 14 méter hosszú híd összeköti a hálószobát egy extra erkéllyel, amelyet az alfresco szórakoztatására használnak.

Ez nem mindig volt könnyű. Eset: a cukorka-rózsaszín hang átfut az otthonon. "Őszintén szólva, kicsit sokkoltak vagyunk. Nem az volt, amit elvártunk" - vallja be Sarah. "Nem igazán vonzom a rózsaszínűt. Michael kicsit merészebb, és egy idő után azt mondta:" igen, azt hiszem, jól fog kinézni. " Örülök, hogy bízottunk Timben és Christie-ban. "

Fürdőszoba Néhány rózsaszín lépéssel a hálószobától leül a második fürdőszoba. A helyet ugyanazzal a luxus terrazzo-val végezték el, mint a sziget padon használt Fibonacci Stone.

Az újrafelhasználás fenntartható módon vezérelt megközelítése, ahol lehetséges, jó érzést nyújt. A konyhában megőrizték a szekrény meglévő héját, beleértve a rozsdamentes acél padokat, de a sziget padhoz rögzített fal egy kis részét lekoptatták. Új kiegészítések az új ajtók és a sziget padon fekvő terrazzo. A lépcső és a sétány egyes részei szintén újrahasznosítottak.

Hálószoba "A hálószoba, amelyet hozzáadtunk. Olyan derűs. Tudatos erőfeszítéseket tettünk arra, hogy ne zsúfoljuk be dolgokkal" - mondja Sarah.

Amikor a hálószoba dobozt feltette a tetejére, az építészek ismét kihasználták az ottani dolgot. "A mellvéd magassága tökéletes volt - vissza tudtam mélyedni -, és a homlokzat akadályt teremt az erkély számára. Az utcát vissza lehet állítani, hogy a kialakítás lehetővé tegye a hálószobán kívül egy saját kültéri teret" - mondja Christie.

Skylight "Van egy gyönyörű tetőablak az emeleti fürdőszobában. Tehát felnézett látja ezt a kék ég nagy ékét. Nos, néha kék, néha szürke - ez elvégre Melbourne!" - mondja Sarah.

A nagyobb strukturális kihívásokra való részvétel soha nem szórakoztató pénzköltési módszer, de szerencsére a homlokzat alátámasztására és helyreállítására irányuló projekt zökkenőmentesen ment. Sarah bölcs tanácsokkal rendelkezik: "Legyen felkészült arra, hogy a dolgok változnak, amint megy. Képzelje el költségvetését és az építési időt, majd duplázza meg mindkettőt. Ez stresszes folyamat lehet, de minden megéri."

Az erkélyes viktoriánus hamu burkolat elkészült a Porter's Paints Palm Beach fekete festékkel. "Csodálkoztak, hogy kettőt szereztünk, de most három kültéri teret kaptunk. Imádjuk ülni az erkélyen - gyönyörű kilátás nyílik a városra" - mondja Sarah. B & B italia 'crinoline' fotel, Űrbútor

A vége kissé ki volt húzva. "Ez valószínűleg egy ismerős történet." Ha az építők kint vannak, nehéz őket visszahozni "- mondja Sarah." Kb. 80% -ot tettek, amikor beköltöztünk, és a végső 20% -uk újabb hat hónapot vett igénybe - ez egy nagyon kínos stop-and-go folyamat volt. "

Lépcsőház A perforált acéllépcsők porfestéssel vannak bevonva a Dulux Fairy Wings-ben. "Ezek lehetővé teszik, hogy láthassa a házon belüli mozgást. Ez elég nyitott és áteresztő képességű" - mondja Christie Petsinis építész.

Egy évvel később, és az otthon tovább fejlődik. Egy személyre szabott Mark Tuckey étkezőasztallal bővítették a sziget padját. A terrazzóba borítva a sziget gyönyörű rögzítési ponttá vált. "A teraszo visszhangja az egész házban, ami nagyon hűvös. Az előcsarnokban, a konyhaszigeten, a felső emeleti fürdőszobában és az erkélyen" - mondja Sarah. Szereti, hogy ez patinát fejlesszen ki, mivel minden nap élvezik. Ez jó analógia otthoni használatra.

Külső Az egykori gyár eredeti homlokzata sértetlen marad. Kívánságlistájuk részeként Sarah és Michael ki akarták húzni a belső teret a 90-es évekből, és belekerülnek a mostani mondásba: "Nem akartunk túl drámai dolgot tenni, csak frissítsük."

Christie és Tim munkájáról bővebben a Folk Architects oldalon olvashat.

Címkék:  Konyha Gyerek szobák Karácsony 

Érdekes Cikkek

add