Ipari raktár ihlette otthon Fremantle-ban

Ki él itt : Yun Nie Chong és Patrick Kosky, mindketten építészek, gyermekeik, Kira, 6 éves; és Lucinda, 5; és cirójuk, Peppa Cat.

Otthoni stílus : Kortárs, raktár ihlette új épület, amely tükrözi Fremantle történelmi ipari jellegét.

Idővonal : A projekt megtervezéséhez három hónap, a helyi tanács jóváhagyásához hat hónap, a kivitelezéshez pedig 16 hónap volt. A ház 2015 augusztusában fejeződött be.

Amikor Yun Nie Chong (a Nie + Co Építészek) és Patrick Kosky építészek átcsaptak egy üres 250 négyzetméteres blokkra Nyugat-Ausztrália Fremantle környékének szívében, nem foglalkoztak a kicsi méretével.

A férj és a feleség, valamint két fiatal lányuk, már a kikötő területén éltek, és imádták annak szutykos, ipari hangulatát. Ahelyett, hogy korlátozásokat láttak volna a kis blokkban, lehetőségeket láttak, hogy tágas családi házrá váljanak.

Az otthont csak a felének ihlette a webhely mérete. A Fremantle egyedülálló aromája - raktáraival, munkásházaival és tengeri infrastruktúrájával - ugyanolyan befolyásos volt. "Sok újrahasznosított téglát és ónt használtunk" - mondja Patrick, Yun Nie hozzáadásával - "Nagyon szeretjük a nyersanyagokat is, ezért faanyagot adtunk hozzá, hogy meleget hozzon létre az otthonban."

Hátsó udvar "Szeretem a hátsó verandának kétszeres magasságát" - mondja Patrick háztulajdonos. "Ez egy drámai és méretarányos érzetet teremt egy zárt térben."

Az így kapott remekművet a WA 2015-ös építészeti díjain elismerték a Lakásépítészet - Új házak kategóriában, és a 2015. évi házak díjaiban szerepelt.

Hátsó udvar Az újrahasznosított téglát egy megsemmisítették egy Maylands-i házból, amelyet lebontottak. A rétegelt lemez és az alumínium ablakkeret költségvetés-barát választás. Asztal és szék, Massproductions. Kanapé, Tait.

Amikor az új építésük helyét választották, Yun Nie és Patrick a blokk méretéhez képest prioritást élveztek. "A Fremantle-t választottuk, mivel a part közelében van, városi és jellegzetes." - mondta Yun Nie. "Azt akartuk tervezni egy házat, amely modern és kortárs, de nem éreztük magunkat" újnak ": egy olyan helynek, ahol azonnali jellege volt."

Annak érdekében, hogy kényelmesen kielégítsük a család igényeit, a végleges tervnek két hálószobát kellett magában foglalnia, amelyek háromra is kiterjeszthetők, egy tartalék szobát, amely lehet tanulmány, egy vendégszoba, TV-szoba vagy családi szoba, és valahol a gyerekeknek játszani.

Folyosó Háztulajdonos és építész, Yun Nie Chong áll a folyosón.

Természetes áramlásnak kellett lennie a beltéri és a kültéri tér között. "Erős kapcsolatot kívántunk a külsővel - a helyiségeknek ki kellett terjeszkedniük a hátsó kertbe, és úgy érezték, mintha egy nagy szobában ülsz" - mondja Yun Nie. Végül környezetbarátnak is kellett lennie, tágasnak kellett lennie, és természetes fénynek kellett lennie.

Konyha / étkező A konyha célja, hogy funkcionális és társadalmi is legyen. Az ipari hangulatot olyan inspirált részletek képezik, mint például a Locker Group hálószűrője és az Anchor Ceramics függő lámpája. ⅕ Gyűrűs szék, 325 USD, Dowel Jones. Egyéni étkezőasztal, Squarepeg otthon. Tányérok, téli termékek. Virágok, a virág kutya.

"Az inspiráció a tervezéshez valóban a helyről származik - a Fremantle tájolásáról, beállításáról és helyéről, valamint a környező karakterről" - mondja Patrick. További tervezési befolyások lehetnek a híres nyugat-ausztrál építész, Brian Klopper 1970-es és '80 -as évek újrahasznosított téglaházai, valamint a terület mélytetős téglaraktárjai.

"Ez újrahasznosított téglából és cinkből készült külső anyagokhoz vezetett, perforált alumínium képernyőkkel, amelyek segítenek a napfény ellenőrzésében" - mondja Patrick.

Konyha Az egyedi szekrények, a mosogató és a főzőlap a hátsó falon ülnek, így a Carrara márvány felülete az abszolút kőből a sziget padján szabadon marad a család számára a reggeli elfogyasztására.

Mint a ház külseje, a belső tér is robosztus és ipari jellegű, ugyanakkor olyan luxusérzékeket is tartalmaz, mint például a Carrara márványpadok, tömör tölgyfa lépcsők és teljes magasságú ablakok, gondosan kiválasztva, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a minimális költség mellett. Ezek a polírozott beton padlók, a rétegelt lemez mennyezet és a fa burkolat között vannak.

Külső udvarok Két udvar tükrözi egymást a blokk mindkét oldalán. Lehetővé teszik a kapcsolatot a beltéri és a kültéri terek között, elősegítik a keresztszellőzést, és lehetővé teszik, hogy a fény átjuthasson a nyitott terű nappaliba. "Az udvarok esztétikai formatervezési elemeket jelentettek, de létfontosságúak a fény és a szellőzés szempontjából is" - mondja Yun Nie.

A pár bútorválasztékában modern darabok, többek között a B&B Italia kanapé, valamint az ausztrál tervezőktől származó tárgyak keveréke, például a konyha Dimel Jones által tervezett „Thimble” székek és a Tait kültéri kanapé. Testreszabott cikkek, például Dave Eastwood által a Raw Edge Furniture bútorából készített egyedi szekrények és az étkezőasztal - Yun Nie, Patrick és Ben Savage tervezési együttműködése a Squarepeg Home-tól - a helyi kézművesekből származtak.

Nappali terület A felhasználható hely maximalizálása érdekében Yun Nie és Patrick nem tartózkodtak az asztalos asztali kiadásokra. A beépített szekrény tárolást kínál, és rejti a TV-t, míg az alábbiakban szereplő egyedi üléspad okos választás egy kis helyiségben. A Ritzwell szőtt Armadillo & Co szőnyege és bőréből készült „Blava” könnyű szék extra meleget kölcsönöz a modern térnek. 'Tulip' Konyhaasztal: Eero Saarinen, Knoll.

Miután jóváhagyták őket - egy kihívást jelentő folyamat, amely körülbelül hat hónapot vett igénybe -, az építkezés csuklásmentes volt Michael Bradshaw építő számára. "Beszélhettünk vele a részletekről, és megértette, mit akarunk elérni" - mondja Yun Nie, és hozzátette, hogy az egyetlen jelentős tervezési változás a második emelet módosítása volt. "Készítettünk egy teljes helyiséget. Ez nem volt drága változás - a tető már létezett, és a garázs fölött volt egy dupla magasságú hely, tehát a padlót építés közben egyszerűen hozzátette."

A hálószobában éles ágyneműk és egy pár percre a Remedy kombinálódnak a minimalista Artemide 'Tolomeo' asztali lámpákkal, hogy modern hangulatot teremtsenek. A Floors természetes és halvány fűrészáru IKEA ágyának texturált szizsaliszőnyege továbbra is meleg és hívogató. A fény nagyszerű ablakon keresztül tölti be a szobát, ahonnan kilátás nyílik a kertre.

A blokkok közötti határok közötti határépítés azt jelentette, hogy a belső helyiségek klaustrofóbiás veszélyt jelentenek. "Két udvar hozzáadásával oldottuk meg a problémát" - mondja Yun Nie. Az egyik leül a garázsból és csatlakozik a ruhaneműhöz, míg a másik a nappali szobát a vendégszárnyhoz köti. A padlótól a mennyezetig érkező ablakok ablakai keresztszellőztetést tesznek lehetővé, és lehetővé teszik, hogy a fény átjutjon a földszinti nyitott terű nappali részen.

Fürdőszoba Mindkét fürdőszobában az eredeti kerámia padlótól a mennyezetig érkező fehér metrólapok vannak. Míg az emeleti fürdőszoba meleg, semleges palettával rendelkezik, az alsó fürdőszobát hűvös szürke és kék színben tervezték. A tetőablakoknak és az ablakoknak köszönhetően a belső zuhany is természetes fényt kap. A modern szerelvények Sussex Taps, Madinoz és Caroma gyártmányaiból származnak. 'Naoshima' széklet, Mobilia.

Környezetvédelmi céljaik elérése érdekében a pár 10 000 liter víztartályt, napelemes fotovoltaikus rendszert, egy evakuált csöves melegvíz-rendszert, hangszigetelt ablakokat és újrahasznosított téglát adtak hozzá. "Nincs légkondicionáló a földszinten - nincs rá szükségünk, mert a redőnyös ablakok lehetővé teszik Fremantle híres tengeri szellőjének átfolyását."

Hátsó udvar A graffiti a hátsó kerítésen már létezett. "Ez a következő üzenet:" Semmi sem vagyunk szerelem nélkül "- mondja Yun Nie. "Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, mert ez olyan szép üzenet." Ők is érett kínai elmre spontáltak. "Nyáron árnyékot ad" - mondja Yun Nie. "De télen elveszíti a leveleit, és lehetővé teszi, hogy a nap eláraszthasson a házban."

További részletek Yun Nie munkájáról a Nie + Co.-nál. Vegye fel a kapcsolatot az építővel, Michael Bradshaw MJBA-val.

Címkék:  Gerenda Díszítő Konyha 

Érdekes Cikkek

add
close