előtt és után: csodálatos felújítás mindössze öt hónap alatt

előtti és utáni felújítás-apr15

Egy fenyegető felújítás eredményeként ez a Melbourne-i St Kilda-ban lévő elhagyatott ház design-hozzáértő családi otthongá vált - mindössze öt hónap alatt!

Ki él itt? Agata Millington, a belső tér tervezője és a GazeBody bőrápoló márka kreatív igazgatója; férje, Chris, építési és fejlesztési tanácsadó cég Farside-val; és Rupert fia, 3

A projekt: Az 1854-ben épült, lerombolt faház átalakítása szabadon áramló otthonná, három hálószobával, két nappali és két fürdőszobával

Költségvetés: A teljes felújítási és építési költség 430 ezer dollár volt

Tekintse meg a galériát az elhagyott házról a formatervezési otthoni házhoz

ÁLMODD MEG

Agata és Chris kívánságlistája:

  • A kapcsolt zónáknak nyitott áramlással kell rendelkezniük a házon keresztül, de minden helyiséget össze kell kötni, miközben továbbra is a saját jellegzetes, különálló területe van
  • A karakter megtartása határozottan vissza akarja állítani az eredeti otthon lényegét, és különféle befejező elemekkel - tapéta, csempe és fűrészáru - adhatja hozzá történetének. Élvezze a ház érzését a Pinterestben!
  • széles körű vonzerejének egy családi háznak kell lennie, hanem egy háznak is, amely bárki számára vonzó lehet - lehet, hogy eladja és egy másik projektbe léphet

DESIGN IT

Agata és Chris elindította Patrick Jost építész segítségét
a sematikus kialakítás. Patrick tervei tartalmaztak egy új hátsó meghosszabbítást, valamint néhány módosítást a meglévő épület alaprajzán és külső felületén. Míg a tervek jóváhagyását várták, a pár megkezdett hámozni a ház rétegeit, eltávolítva az eredeti lószőr vakolatot és a rozsdás sajtolt fémrészt, hogy felfedje a katedrális mennyezetét és négy első ajtót. Eredeti háttérképet is találtak, és Agata a tervekkel inspirálta és fejlesztette a ház színpalettáját.

A tervek jóváhagyása után a szerkezettel, a szigeteléssel, valamint a fürdőszobák és a konyhák elrendezésével kapcsolatos részletek hozzákerültek, és a pár megkezdte a befejezés fontolóra vételét. Agata vállalta a belsőépítést. A „negatív tér” rajongójaként újrahasznosított falemezekkel mutatta be a tiszta fehér falakat melegséggel, Jonathan Guthmann kedvelt művei és a pár elsősorban vintage bútorok gyűjteménye révén.

Habár segítettek megérteni a ház örökségét, a bomlás évei azt jelentették, hogy kevés volt a megmentés. "Inkább a lényeg megragadása volt, nem pedig a ház tényleges szövete" - mondja Agata. A külső fa deszka szerencsés lelete, amelyet a felújítás során újratelepíteni lehetett, megtartotta ezt a történelem értéket. A deszkák függőleges vonalai olyan változatos elemeket inspiráltak, mint a fürdőszoba burkolata, valamint az egész burkolat.

A sok kis szobát jelölő padlójelölések felfedezése arra ösztönözte a gondolatokat, hogy a ház egykor bordélyház volt. "Szeretem, hogy a ház kicsit rossz lehetett" - mondja Agata nevetve.

CSINÁLD

Chris projektmenedzsment volt a Bacchus Constructions-tel kiegészített felújítás, és felügyelte a hátsó hosszabbító lemez öntését és a meglévő ház alatti fa aljzat feltöltését. Egy csuklás érkezett az acél tartógerendákhoz - a közeli távvezetékek azt jelentették, hogy azokat kézzel kellett emelni („mi egy nap”, emlékeztet Agata). Még nem az erdőből, miután újrahasznosított fát választott a belső burkolat burkolásához, Agata és Chris megtudta, hogy az a fűrészüzem megégett, amelyet megrendeltek. Örömteli kutatások után egy malom egy héttel ezelőtt elkezdett készíteni a fát.

A homlokzathoz használt fával a pár nagy győzelemmel járt, mivel széles külső cukor fenyő deszkákat fedezett fel a legtöbb külső falon. "Fáradságosan elvágjuk, javítottuk, csiszoltuk és felkészítettük őket arra, hogy felhasználjuk a ház elején" - mondja Chris. "Ez minden bizonnyal megfordul - ki fogok menni az első kertészkedésbe, és az emberek, akik elhaladnak, megállnak, és bókot adnak a megjelenésért."

A pár fia, Rupert szem előtt tartotta a figyelmét, amikor a nappali fehér parafa padlót választotta. "Ha csak Chris és én lennék, csiszolt betonból lett volna, de a parafa puha és megbocsátó - tökéletes eső kisgyermekek számára" - mondja. A nedves helyiségekben használt narancssárga gumi padlózatot egy másik környezetbarát termék átfutási idejének megismerése után választották. „Három hónapig vártunk volna, szóval inkább gumival mentem. Helyben gyártják, és jól néz ki és érzi magát ”- mondja Agata.

Miután gyorsan öt hónapon belül elvégezték a költségvetés alatti renovációt, Agata és Chris élvezik az életet nyitott házukban. "Legfontosabb jutalmunk az, hogy az emberek szeretnek átjutni - nagyon nehéz rávenni őket, hogy távozzanak!" - mondja Agata. "Látva, hogy kényelmesek, inspiráltak és jól érezzék magukat, megmutatjuk, hogy csinálunk valamit helyesen."

Patrick Jost építészről további információkat a jostarchitects.com oldalon talál.

További otthoni túrákhoz és felújításokhoz próbálja ki:
>> előtt és után: teljes otthoni átalakulás >> otthoni felújítás: unalmasról álmodozó családi lakásra >> modern varázsa: egy 100 éves ház felújítása >> teraszház átalakítása fényviszonyú családi házgá

Címkék:  Fürdőszoba és mosoda Élet és étkezés hálószoba 

Érdekes Cikkek

add