Emma és Bruce teljesen mentes családi háza

A bútor "könnyű, nyugodt, kissé eklektikus és semleges színű" - mondta Madeleine Blanchfield építész.

Amikor Emma és Bruce 2011-ben megtalálta ezt az 1930-as években épített téglaépítést Sydney keleti külvárosában, sok dobozt bejelölt, mégis egy jelentős hátránya; duplex egység volt, az egyik két hálószobás apartman a másik fölött volt.

Madeleine Blanchfield építészt béreltek fel, hogy a két lakást egy családi házba ötvözzék, ezzel tisztelve az épület történelmét, miközben a kortárs stílusba öntik. Kellemesnek kellett lennie nekik és lányaiknak, Edienek, aki most nyolc, és Mabelnek, hat éves.

"Szeretnénk valami nyugodt és elengedhetetlen oldalt, nagyvonalú, nyitott terű lakóterekkel, beleértve a kertre nyíló új kiterjesztést - és a lehető legtöbb eredeti tulajdonságot meg akartuk őrizni" - mondja Emma.

KÉT EGYETLEN

A két emelet azonos elrendezésű volt, a bejárat mindkét oldalán két hálószobával (egy külső lépcső szolgálta fel a felső lakást), és egy fürdőszobával mögötte, míg a hátsóban nappali, étkező és konyha található. Az alsó szintnek szintén nehézkes kiterjesztése volt, egy nappali szobával és egy mosodával a kertbe jutáshoz.

Az egyszerűsített asztalos asztalok, a magas mennyezet és a visszafogott színpaletta fényes és tágasnak érzi a konyhát, és közvetlenül a szabadban nyílik meg. Fotó: Prue Ruscoe

NAGY VÁLTOZÁSOK

A legmegdöbbentőbb változás, amelyet Madeleine végzett, az volt, hogy leborotválta a kiegészítést, és helyettesítette egy világos áztatású pavilonnal, amely áttekintette a nappali és étkező területeket, egymásra rakva ajtókat a nyugati, a kert oldalán.

A tölgyfa asztaltermékek fölött lévő tisztítóablakok miatt a mennyezet úszónak tűnik. A csiszolt betonból készült padló egy beton terasszal kapcsolódik, amely a gyepet határolja, míg a ropogós kiterjesztés Le Corbusier visszhangjait tükrözi.

A gyepen és a medence mellett egy új, dupla garázs van nyugati vörös cédrusban burkolva, és Palm Springs levegővel rendelkezik.

FESTÉS: A JOBB FEHÉR

Az áttervezés során használt semleges hangokon és fűrészárukon játszva Emma és Bruce olyan fehér árnyalatot választott, amely fokozza a nyugodt hangulatot. A belső falak az egész meleg színekkel festettek, a Dulux természetes fehér színűre, a mennyezet pedig a Dulux élénkfehér színűre festett.

A szeretet otthona

A konyhás hely összekapcsolja az új pavilont a régi épülettel, és ötvözi a korszerű és a modern elemeket - exponált, festett téglafalból, modernizált asztalos elemekkel párhuzamosan.

A Madeleine a két emeletet összekötő lépcsőhöz helyezte ahol a fürdőszobákat - a kitett téglafal, amely a repedt vakolat eltávolításakor seredipitikusan ki volt téve, sima fapadlókkal és LED lámpákkal ellátott korlátokkal ellentétes. "A fenti tetőablak úgy néz ki, mintha a világűrből leszállt, de imádom" - mondja Emma.

A túlméretes mosoda azt a helyet foglalja el, ahol a földszinti konyha volt. Az emeleten három hálószoba (a fő hálószoba, ahol a régi nappali volt), valamint egy nappali szoba, egy gardróbszekrény és egy fürdőszoba az egykori konyhában és étkezési területeken. "Mindet szeretjük" - mondja Emma. "Könnyű élni és szórakoztatni."

Galéria megtekintéseKettőzze meg a bajt, de kétszer olyan szép

Címkék:  Otthoni túrák Gyerek szobák Fürdőszoba és mosoda 

Érdekes Cikkek

add