Hogyan vált egy háromszög alakú blokk funkcionális családi otthonná

Ez a találékony családi ház Melbourne délkeleti részén viszonylag szerény 200 m2-t foglal el. Amikor Richard Gittins és élettársa, Nicole de Spa megvásárolta a háromszögletű földterületet, elvárásaik kissé törekvők voltak.

"A listánk négy hálószobát, három fürdőszobát (beleértve a fürdőszobát), külön mosodai és sárhelyiséget tartalmazott. Mi is szívesen rendelkeztünk egy medencével." - mondja Richard.

Ez egy építész munkája volt, egy rövid idõvel, ami esetleg másokat elbocsátott. Az elmenekülés azonban nem volt ilyen egyszerű - főleg mivel Nicole azonos testvérpárja, Anja de Spa a Molecule Stúdióból volt a keretben projektépítész, valamint Richard Fleming építész, Anja élet- és üzleti partnere.

Az utcai mézgás fák nagyon szeretik a lombozatot. A felső emeletet ezüstszínű hamu borítja, míg a földszinten James Hardie Scyon 'Axon' szálas-cement külső burkolat van.

Egy okos, ülősarok a konyhában, ahol Jack ül, rejtett tárolóhelyeket tartalmaz.

"A formatervezés előnye a háromszög alakú forma, az összes szűk sarkot felhasználva extra tároláshoz vagy szolgáltatáshoz. A kisebb lábnyomot magas mennyezeti magasságok ellensúlyozzák: 3 m a földszinten és 2, 7 m felett" - mondja Anja.

Molekula felkészült a kihívásokra, és annak ellenére is győzött, hogy gátolják az akadályokat, még mielőtt még tollat ​​papírra is hoztak volna.

"Ezt nem családi elkötelezettségnek láttam" - mondja Anja. "Richard F és én szeretem a határok tolását, bár ebben az esetben majdnem 10 százalékkal kellett csökkentenünk a lábnyomot, amelyre építhetünk."

Az otthoni színsémát - amely hűvös szürkéket, faárnyalatokat és leveles zöldek keverékét tartalmazta - a környező szomszédság ihlette.

"Azt a hibát vétettük, hogy azt gondoltuk, hogy mivel a helyünket nem sorolták be az örökségbe, nem tévedhetünk rosszul" - mondja Richard G. tulajdonos.

Valójában az utcán található nagyfeszültségű vezetékek azt jelentették, hogy a formatervezésnek meg kellett felelnie a „megereszkedett és szabályos” szabálynak. Ez azt jelentette, hogy az új otthont vissza kellett helyezni öt méterre az elektromos vezetékektől.

Azt is felfedezték, hogy az eredeti viktoriánus ház - a mellékelt, használaton kívüli tejcsaláddal és tárolóval - a hátsó útjához, a helyi tanács tulajdonában lévő túllépéshez vezetett.

A csigalépcsőt az építészek szándékosan választották, hogy maximalizálják a helyet és a kompakt otthon jellemzőjévé váljanak.

A lakótér nem nagy, ezért minden bútor fontos. Itt rejtett tárolók vannak, beleértve egy kihúzható fiókot Jack vonatkészletéhez.

Aztán hír jött, hogy az árvízzónában tartózkodás azt is jelenti, hogy minden új lakást fel kell emelni. Ezen a ponton gondolkodott Nicole és Richard G az ingatlan eladása.

Három kisgyermekkel - négyéves Jack, négyéves Madeleine-vel és egy-egy Henry-vel - ennek a tiszta külvárosnak az előnyei, amelyeknek mindössze 50 méterre van az általános iskola és az óvoda, újragondolásra késztették őket.

Ha hat évet a meglévő házban éltek, akkor már gyökereket fektettek le.

Minden hálószoba kissé különbözik a beépített jellemzőktől. A Madeleine szobájában a Laminex faszén-laminált anyagából készült tanulmányi szög található.

A családi fürdőszobában a fekete fugázású fehér csempe olcsón használták a minták létrehozását. A matt-fehér hiúság teteje Quantum Quartz 'Pietra Serena' rekonstruált kő. Fali csempe, Signorino.

Molecule egy új otthont tervezett, amely egy hajóra emlékeztetett, amely felszállt egy patak partjára, amely valaha lerohant a szomszédos sétányon.

Az első emelet 100m2, és a recessziós földszint tetején helyezkedik el, egy kompakt 75m2 méretű nagy ablakokkal, amelyek a helyszínhez kapcsolódnak.

A hálószobában egy Jardan „Nook” ágyat nyugtató árnyalatokkal díszített, luxus ágynemű öltözött fel.

A folytonosság biztosítása érdekében a Navurban burkolatú szekrény a beépített szekrényben megegyezik a nappali területekkel.

A konyha és az étkező multifunkcionális helyiség. Van egy hagyományos sziget pad és mély sarok (rejtett TV-vel), és nagylelkû beépített tárolóhely a gyermekek számára.

"Azt akartuk, hogy minden teret használjunk, ahelyett, hogy minden nap felcímkézzük a szobákat vagy szórakozzunk" - mondja Nicole. Más területeket ugyanolyan gondosan mérlegelnek.

Az iszapos helyiséget ügyesen eldobják a konyha mögött, a konyhától levő háromszög alakú sarok pedig a mosodai és porhelyiséget tartalmazza.

"Ezt az alakot egy olyan örvényhez hasonlítottuk, amelyet egy folyóban találsz, ahol az otthon e forgalmas részének áramlása és tömörítése megkönnyült" - magyarázza Anja.

A konyha a kelet felé néző fedélzet felé irányult, és ez a ház központja. Mennyezeti, Maxi rétegelt lemez. Pad, csiszolt rozsdamentes acélból.

Tervezésük központi eleme az acél spirállépcső, amely átszúrja a faburkolatú mennyezetet.

"Úgy kezeltük, mint egy tárgyat a helyiségben, ahelyett, hogy külön térben rejtettük volna el" - mondja Anja. "Összességében igazán büszkék vagyunk arra, mennyire egyedi és egyedi ez a ház."

Címkék:  Élet és étkezés Konyha Saln 

Érdekes Cikkek

add