Belül az építész, Peter Maddison modernista otthona

A modernista otthonoknak van bizonyos varázsa számukra. Éppen ezért építész, Peter Maddison és felesége, Andrea hét évet töltött figyelemmel az ingatlanjegyzékben, melbourne óriási zsebében, amely híres az ikonikus és ép modernista házairól. 2000-ben türelme megtérült, amikor egy kétszintes ingatlanokat eladásra adtak. "Ezt a Walters & Grodski építészek tervezték 1969-ben. Eredetileg a ház homlokzatához vonzottak, de akkor, amikor felfedeztem annak minden szintjét és a gyönyörű asztalosokat, eladtak" - mondja Peter, aki a Grand Designs Australia házigazdája is.

Balra az egyik amerikai tölgyfa szobaszétválasztó található, amely eredetileg a házhoz tartozik. Grafika: Jill Noble és Patricia Urquiola kanapé a Hub Furniture-től.

Andrea ugyanakkor nem tapasztalta meg a dolgokat ugyanúgy: "Emlékeztetett nekem azokra a barna tégla lakásokra, amelyeket akkoriban építettek" - nevetett. Szerette ugyanakkor a ház nyugati oldalát, valamint annak emelt étkező- és nappali részét, ahonnan kilátás nyílik a hátsó kertre. "Ez a nyugati fény elég varázslatos. Tudod, hogy minden nap sokkal hosszabb idő érzi magát a délutáni fény."

A Vintage Eames székek és a hozzá illő asztal Wendy Foard festménye alatt ülnek. A függő lámpa Jørn Utzon formatervezési minta, amelyet maga az ember írt alá.

Mielőtt ezt a házat megvásárolták, a maddisonok viktoriánus ingatlanokban és kaliforniai bungalókban éltek. "Nagyon fáradtak voltunk abban a tipikus formátumban, hogy a folyosón közepén le voltunk, és mindkét oldalon zárt helyiségek vannak" - mondja Peter. Azt keresették, hogy egy otthon "bőséges, kísérleti és szórakoztató" legyen; ennek a háznak megvannak a tulajdonságai.

A Mastercraft Cabinets által készített európai tölgyfa asztallap fekete-japán kivitelben részesült. Az Artedomuson keresztül Japánból származó kézzel készített Inax csempe habarcs nélkül kerül lerakásra. A bár székek az Űrből származnak. A padló és a padló csiszolt mészkő.

Három gyerekükkel, akik elhagyták otthonát, a pár élvezheti felújítási munkáinak gyümölcsét - egy szigorú folyamat, amelyet költségvetési okokból három szakaszban hajtottak végre. A beköltözés után a család néhány apró változással kezdődött, ideértve a kert újratervezését Steve Dale tájrendezővel. Kabanát telepítettek, és a hátsó udvaron lévő medencét felére vágták, és egy 30 000 literes víztartályt helyeztek el a jelenleg ápolt pázsit alá. A tetőt kicserélték, és a bozontos szőnyegeket eltávolítottuk.

Az eredeti amerikai tölgy lépcsők futófelületei gyapjúszőnyegekkel vannak bevonva. Az eloxált arany színű felületet adták a korláthoz, és a lépcsők tetején lógott Delves Robert festett hajógyár fűrészlapjainak sorozata.

A felújítási folyamat második szakasza a meghajtóra és a parkosításra összpontosult, míg a harmadik szakasz - a nagy - az otthoni belső tér teljes átalakítását jelentette. Egy kiegyensúlyozó cselekedet volt - mondja Peter -, hogy megőrizze az 1970-es évek eleji esztétikát és hangulatát, miközben a házat modernizálja a jobb életképesség érdekében.

A bal oldali medence és a ropogós bélésű fürdő mind az Omvivo, mind az Abey Gessi fürdőtöltője.

Először az egyszer zárt konyha kinyitásával kezdték. "A konyhák 50 évvel ezelőtt egészen más voltak. Nem volt népszerű az üres edények kiállítása vagy az ételek elkészítésének szemmel tartása" - mondja Peter, akinek a gyakorlata a Maddison Architects több, mint 300 kereskedelmi, lakossági és vendéglátóipari projektek Melbourne-szerte, ideértve a Transport Hotel-t, a Chocolate Buddha-t és a skydeck-et, valamint az Eureka-torony rendezvénytermeit.

A hálószobában lóg Andrea Maddison képe. Az ágyfejet a házhoz vásárolták.

A korábban változásokkal foglalkozó tanulmány most a nagy, nyitott konyha- és étkezési terület része, kilátással a kertre. Péter tervezésének kulcsa egy kamra és egy hosszú rozsdamentes acél pad, amelynek egyik végén főzőlapok, a másikban pedig boros hűtőszekrények találhatók. A fürdőszobák frissítésre szorultak, és megfelelően átalakítottak is.

A faburkolatú mennyezet alatt egy Philippe Starck által tervezett kültéri asztal és szék található

Az otthoni aláírási darabokat, például az étkezős táblát, amelyet Peter gyanúsított a híres asztalos, Dario Zoureff készített, megtartották és helyreállították. Csakúgy, mint a gyönyörű faragott fűrészáruk és eloxált alumínium sziták, amelyek meghatározzák a nyitott terű tereket. Világítótestek és vintage bútorok áthidalják a szakadékot az eredeti és az új között.

Andrea a medencénél, amely most már az eredeti méretének fele és 50x50 mm-es üvegezett burkolólapokkal van felszíni.

A kezdetektől kezdve Péter és Andrea célja a Lipson család látásának tiszteletben tartása volt, aki a házat megbízta és 32 éve ott élt. "Magasan képzett emigráns kézműveseket használták álmaik otthonának életre keltetésére, és ezt is alkalmazzuk."

A feltűnő, kör alakú Louvretec tetőrendszer az eredeti terrazzo burkolólapokkal világosságot és árnyékot kölcsönöz a kültéri térségnek. A huzalos kültéri székek vintage darabok.

Az eredmény egy olyan ház, amely a század közepének gyökereit ünnepli, de a szabadtéri életre terelte át, "mondja Peter." Most egy környezettudatosabb otthon; újabb 50 évvel újjáélesztettük az ingatlant. Szeretjük itt - és a fondü partik folytatódnak. "
maddisonarchitects.com.au

"Kihívásunk az volt, hogy ezt az érintetlen otthont a jelenlegi élet- és építési teljesítményszinthez hozzuk, megőrizve eredeti lényegét" - mondja Peter. A meglévő medence méretét felére csökkent, és a helyet egy 30 000 literes tartályhoz adták, amelyet a medence feltöltésére, a kert öntözésére és az öblítő WC-khez használtak fel. A tetőt átalakították, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak az otthon nyugati magasságának. Medence melletti pad, mely egy hátsó deszkával készült a lebontott állomás mólónál

Címkék:  Saln Fürdőszoba és mosoda konyhák 

Érdekes Cikkek

add