Az Inside Out nyertes Év Háza az emlékezet és a mesemondás ünnepe

Ki él itt : Sheree Burge, otthon maradó anya és a design rajongója (egy korábbi életben mentálhigiénés ápoló), férje, Jonathan, kraniofacialis és plasztikai sebész, gyermekeik, Gracie, 14, Tilda, 11, és Ivy, 3, valamint Charlie, a macska.

Otthoni stílus : Edwardian elöl, nyitott terv kortárs hátul.

Röviden : Az Auckland tengerpartjáról érkezve a család víz körül akarta lenni, így a medence volt prioritás. A japán – Scandi esztétika szintén szerepelt a kívánságlistán.

Idővonal : A felújítási folyamat 2014 végétől 2018 októberéig tartott. A bontás és az építkezés 2017 augusztusában kezdődött.

Amikor Sheree és Jonathan Burge, a Melbourne belvárosában található négy hálószobás ház tulajdonosai, Kennedy Nolant kérték, hogy készítsen nekik egy kiegészítést, amely kívül esik a dobozban, az építészek mind szó szerint, mind ábrásan válaszoltak.

Az eredmény: a főháztól medencével elválasztott pavilon a téglalapra ábrázolt ív képzeletbeli ünnepe és az elülső négy négyzet alakú edwardiai előlaptól távol lévő világ.

Az év első megnyitójának otthona kibővítésének külsője a forma és textúra mesés ünnepe. A Britton Timbers Shou Sugi Ban elszenesedett faburkolata ellentétben áll a Dulux Grand Piano Half téglalapokkal és téglákkal.

A régi és az új elválasztja a kerek, mély és titokzatos medencét, amely egy szárnyaló félhold homlokzatát tükrözi, melyet szétválogatnak a boltívek és a kör alakú ablakok. Miközben szilárd és emlékezetes, akkor ebben a szakaszos formában fekvő téglafal érdekes folyékonysággal rendelkezik.

Külső Sheree sétál a medence körül. A Signorino Csempe Galéria Terrazzo lapjai zökkenőmentes összeköttetést hoznak létre belül és kívül. A Knoll 'Bertoia Diamond' székek Dedece-től származnak.

A pár megvásárolta az akkor szerény bungalót, amikor hat évvel ezelőtt Aucklandből Melbourne-be költöztek. "Szeretjük ezt a kis közösséget, és a kórház közelében volt, ahol Jono [sebész] dolgozik." - mondja Sheree. "Mivel ez a ház hasonló volt a fából készült villákhoz, amelyekben Aucklandben éltünk, úgy éreztem, mint egy ház szelet."

Az ilyen házasságot azonban veszélyeztette a sötét, rosszul szigetelt belső tér és a hátsó kiegészítés, amely "valóban szétesett". Tizennyolc hónappal a beköltözés után ő és Jonathan béreltek fel Kennedy Nolanot a régi mellékhelyzet cseréjére és az előlap korszerűsítésére.

Nyitott terv : Sheree és Jonathan Burge melbourne-i otthonának új kiterjesztése a játékosságot és a kiszámíthatatlanság letartóztatását ötvözi. Az alakzatok centes lesz, amint azt a Niagara Galériákból származó Euan Heng King és Queen szobrokkal látják el az egyedi étkezőasztalon, amelyet Kennedy Nolan tervezett Andrew Lowe-val a Hub Furniture-től, valamint a Rich Brilliant Willing „Mori Pod” falikelsőjét. Living Edge.

Szobrászati ​​építészet és egy központi uszoda tetején álltak a pár kívánságlistáján - mondja Patrick Kennedy, Kennedy Nolan. "Miután elindultunk a Vitorla városából, a víz körül akartunk élni" - mondja Sheree. "Tehát a medencének másutt kellett lennie, mint a leveleket fogó ingatlan hátsó része. És a japán-Scandi esztétika tetszett nekünk."

Miután meglátogatta a pár meglévő otthonát, Patrick rájött, hogy az eredménynek "tiszta, elegáns és rendezett, ugyanakkor eklektikus és játékos" is legyen.

Portré A család élvez egy pillanatot a kandalló mellett az új mellékállomás mellett. Műalkotások: A 10. és a 14. címe nélkül, Euan Heng, a Niagara Galéria.

Három hálószobával és formális nappalival az edwardi villa lábnyomában azonnal gondoskodik a "megrendelésről", ám a "játékos" ügyesen összefoglalja hátuljának meglepetését, amelyben nyitott terű nappali, konyha és étkező található. alsó szintű zóna, a felső szülők visszavonulása. Kerek ablakaival, boltívjeivel és kanyargós falaival alig derékszög látható.

Konyha és étkező Az ívek és a derékszög a nagyon grafikus konyhai és étkező zónában találhatók. A Japán Nagoya mozaik csempe 'Kayoborder' ujjmozaikjai az Akadémia csempéiről feltűnő lineáris alapot biztosítanak, amely ellentétben áll az Overend Constructions által gyártott viktoriánus hamu asztaloskészletekkel. A Living Edge gazdag, ragyogó valóságú, függőleges lámpája az étkezési hely felett, a kerületi Normann Koppenhága „Knot” étkezőszékekkel, egyenesen és ívelt vonalakat kombinálva finomított elemben, amely szintén kapcsolódik a fekete acél ajtóhoz.

"Az alapvető inspiráció az úszómedence volt, amelynek többnek kellett lennie, mint egy nyáros kék téglalapról" - mondja Patrick. "Az építészet részének kellett lennie, a nap és az év minden ideje szempontjából releváns. A medence körül körbevont építőszövet váratlanul lett kialakítva, hogy folyadékod legyen a házon."

Lépcsőház A lépcsőház buja színű pop-upot hoz létre egy egyébként semleges palettában, míg Jo Wilson fekete faszobroi ellenpontot mutatnak az egyenes vonalhoz. A Signorino Csempe Galéria Terrazzo lapjai a szabadba mutatnak. Alkotás: Fehér fa: Kevin Lincoln, Niagara Galéria.

Míg a ház új részei megkülönböztethetők "excentrikus geometriájukkal" és az uszoda drámai felhasználásával mint design elemmel, Patrick szerint a ház leginkább kielégítő aspektusa "a belső és a külső közötti finoman kiegyensúlyozott kapcsolat.

Az Living Dawn Ivy az Elliott Clarke Kelly Wearstler 'Graffito' anyagában kárpitozott bankett ülőhelyén pihen. A szeszélyes szobrászati ​​kontrasztot hozzáadja a Vitra 'Akari 33N' fényszóró, amelyet Isamu Noguchi, a In Good Company készített, és a Loom Rugs egyedi, több tónusú Moss szőnyege textúrát kölcsönöz.

Ennek a háznak a tapasztalatait különféle aspektusok gazdagítják, különálló kertekkel, egyedi személyiségekkel. Mindig van valami új felfedezés érzése és kibővített méretérzet. "Ennek eredményeként paradox módon, bár az építészet drámai, az élmény nyugodt.

Fő hálószoba Az érzéki ívelt fal visszhangzik a külső részből. A Platek 'Flamingo' fénye Inlite-ból származik.

Míg a modernista találkozik-marokkói hátulja szembetűnő ellentétben állhat az edwardi homlokzattal, a kettőt a közös színek, textúrák és minták kötik össze - mondja Patrick. "Minden szobát egy szélesebb egész részeként közelítettek meg - a folyékony kortárs nappali- és étkezősarok intenzíven textúrázott és grafikus, míg az edwardiai szakasz magas mennyezetű hálószobái lágyabbak és tompaabbak, de a színek és a felületek egymást kiegészítik .”

Tilda hálószobája A legidősebb lányok, Gracie és Tilda testvéri pillanatot élveznek. A viktoriánus hamutartó, szekrény és ágy Kennedy Nolan tervezte és a Overend Constructions készítette. A Fabrikör vitrinek az Ikea gyártmánya. Az állítás megvilágítása a In Good Company Gubi 'Gräshoppa' állólámpa és a Living Edge Rich Brilliant Willing 'Mori Squash' függő lámpa jóvoltából.

Ezen felül a texturált téglafal ellentétben van a fehérített fa burkolattal, az elszenesedett fával és a tölgy belsejével, miközben a belső tereszpadló zökkenőmentesen kifelé folyik. A fekete acél ablakokat a grafikus megjelenítéshez használják, míg a levélzöld lépcsők és a hatalmas pofaszakas szőnyeg a szabadba vezet.

A fürdőszobai fény a földszinti porzóba kerül. Vola csaptelepek és Studio Bagno medence a Mary Noall-tól. A grafikus együttmûködés az Artedomus rácsos Sugie lapkáival és egy fekete szélû boltívvel folytatódik, amelyek kiegészítik a mellékállomás fekete acél ablakait és a terrazzo padlót.

"Kétségtelen, hogy ez a fő nappali a kedvenc tereink" - mondja Sheree. "Olyan nyugtató tulajdonsága van, amelyet Jono hosszú nap után nagyra értékel. A hajlított téglafal, a texturális anyagok, a mély sötét medence és az acél kerek ablakok annyira elképesztőek, hogy éljenek. A mennyezet tükröződése a medencéből, varázslatosak. Kennedy Nolan tényleg adott nekünk valamit, ami úgy érezzük magunkat, mint egy család. "

Külső rész A feltűnő homlokzat soha nem törődik az érdekeltséggel, amelyet a Dulux Grand Piano félig festett, ausztráliai téglából készült „Nubrik” téglából készítenek.

AZ ÉV DÍJAK KEZDŐLAPJÁN

Ez az Inside Out első évi otthonának díja, és partnerünkkel, a Brickworks Building Products-nal összegyűjtöttük Ausztrália legkívánatosabb otthonait.

A Bíróktól

"Ez a költői és játékos ház Melbourne-ben az emlékezet és a mesemondás ünnepe. Minden hely, textúra, szín és részlet megnyugtató barátsággal rendelkezik, amely ünnepli a múltot és elképzelte a jövőt" - mondta Cameron Bruhn, az iskolavezető és a építészet dékánja. A Queenslandi Egyetem.

"Ennek a klasszikus, edward stílusú háznak a felújítása egy csodálatos otthont hozott létre, amely kétségkívül az idő próbájának fog állni - az itt élő család mindennapi életében, valamint az építészet újdonságán és mesterén keresztül."

Nyertes: 2019 ÉV HÁZA

A legjobb otthoni felújítás : A múltját tiszteletben tartó raktári átalakítás Redfernben
Legjobb új otthonépítés és anyagfelhasználás : A sziklafalú ház Sydney-ben okos módon magába foglalja a természetét
Legjobb fenntartható projekt : Egy hangulatos, háló nélküli kabin Yandoitban, amely magában foglalja a fenntartható életet
A legjobb otthoni felújítás - nagyon elismerve : Fa burkolt teraszhosszabbítás, drámai görbékkel
Legjobb új építkezés - nagy elismerés : Nyaralóház Sandy Point-ban, amely természet ihlette palettával rendelkezik

Kennedy Nolan munkájáról bővebben keresse fel a Kennedy Nolan építészmérnököt.

Címkék:  Élet és étkezés hálószoba Saln 

Érdekes Cikkek

add
close