Julie és Hamish felújított Sydney-i félig

A nyitott terű nappali, étkező és konyha területén a szabadtéri kapcsolat megújult érzése megváltoztatta a család otthonának használatát. Fotó: Chris Warnes

Julie Kennedy, férje, Hamish Meldrum és iskoláskorú fia, Lucas, ötven éven át éltek az 1930-as években, Sydney Bondi-ban, majd felújításuk mellett döntöttek, amely időt adott nekik, hogy megismerkedjenek az épülettel és annak módusaival.

Csatlakozás kívül és belül

Mivel a lakóterek a ház közepén helyezkedtek el, kevés volt a kapcsolat a külsővel - a hátsó udvarhoz való eljutáshoz egy keskeny konyhahelyen kellett átjutnod.

Scott Weston építész és tervező kollégája, Gregory Phillips, a Scott Weston Architecture Design munkatársa számára jobb összeköttetést teremtett a kültéri területekkel, lehetővé tette a fény világításában való használatát, és nagy színű ecsetvonásokkal átalakította a nappali területeket.

Tekintse meg a GalériaJulie és Hamish felújított Sydney-féle részét

Modernizmus Vs Art deco

Hamish és Julie eltérően gondolkodott arról, hogy mi legyen az otthon. A tiszta, modernista esztétikát részesítette előnyben; rajongója volt a díszített Art Deco-nak. "A kihívás az volt, hogy valamilyen középutat találjunk" - mondja Hamish.

És Scott azt találta a tiszta vonalakban, hogy ismétlődő geometriai és fűrészáru-felhasználást, valamint a kézműves-szerű figyelmet a részletekre, ami jellemző a munkájára.

Bontás és kiegészítés

A ház nagy részét lebontották, kivéve az elülső két szobát és az eredeti homokkő homlokzatot, amely a háznak megkülönböztető képességét adja az utcától.

"A kiegészítés különbözik az eredeti lakástól, de kiegészíti azt, elismerve, hogy a régi és az új kényelmesen élhetnek együtt" - mondja Scott Weston építész.

Átadás az ürességhez

Az oldalsó átjárótól a legdrámaibb változás egy szárnyaló, kettős magasságú üreg, amely most a ház gerincét alkotja.

Ez a természetes fényt elárasztja a belső teret, amelyet további tisztítóablakok segítenek, amelyek szintén elősegítik a levegő keringését az otthonon keresztül.

Újrakonfigurált elrendezés

Az oldalsó bejárattól jobbra két felújított hálószoba található, balra pedig egy nyitott terű övezet, amely lakó-, étkező- és konyhafunkciókat foglal magában. A hátsó fal mentén tolóajtók kötik össze ezt a helyet a napfényes kerttel.

Az emeleten található a fő hálószoba és a ház hátulján található Lucas hálószoba, valamint a fő fürdőszoba és a dolgozószoba-könyvtár, amely a bejárat feletti mezzanine helyet foglal el.

Scott figyelme a részletekre mindenhol nyilvánvaló, ideértve a geometriai burkolólapokat is, amelyek a bejáratban a falakat és a padlót takarják.

"A burkolólapok meghatározzák a zónát, és a mennyezetig történő felfutás révén kétszeres térfogatot eredményeznek" - mondja Scott. "Mélységet adnak a térnek."

Színes popsok

Scott márkajelölése a színek iránt elterjedt a házban, a tulajdonos egyéni ízléseihez igazítva. Julie egy nyugtató kék-zöld palettát részesít előnyben, míg Hamish szereti a narancs bukkanását; mindkettőt elhelyezték.

A földszinten három nedves helyiség finoman burkolt, fogantyú nélküli „dobozban” helyezkedik el, amely váratlan kromatikus élvezeteket kínál a belsejében - vajkrém árnyalatok a mosodához, sárgabarack a poros szobához és lila a földszinti fürdőszobához.

Visszatekintve a projektre, Scott azt mondja, hogy úgy találta meg a tervezési folyamatot, mint Julie és Hamish. "Jó volt dolgozni valakivel, akinek véleménye volt, így együtt mehetünk tervezési utazásra."

Címkék:  Díszítő hálószoba Gyerek szobák 

Érdekes Cikkek

add