A Melbourne-öböl teraszának fenséges ipari felújítása

Ezt a fenséges viktoriánus teraszt Melbourne egyik bayside külvárosában a jelenlegi tulajdonos eredetileg 15 évvel ezelőtt felújította. A három hálószobás ház könnyű átalakításában francia ajtók hozzáfűzése a teraszhoz és az emeleti fürdőszoba felújítása volt. Míg a fejlesztések elősegítették az általános életképességet, mindig egy második munkakörre volt szükség.

Nick Harding építész a küszöbön, a hátsó fedélzet Valoriani Forni pizzakemence mellett, amely a tulajdonos gyakori vendégeit szolgálja.

Gyorsan előre 2013-ra és Nick Harding, a Ha Építészet Termék- és Környezetvédelmi Projektjeinek vezetőjeként, a „táj és az építészet közötti felületre” összpontosító gyakorlat. "Felújításunk egyszerűen a konyhával indult, de fokozatosan kiterjedt a ház más részeire is" - mondja Nick. A három szintű ház hátulján lévő régi konyha (elöl két és egy további szint hátul, a föld három méteres esése miatt) megfelelő volt, de messze nem volt összekapcsolható. "Nagyon alapvető volt, fapadlóval, laminált asztalos asztalokkal és ültetvény redőnyökkel" - mondja Nick.

A 260m2-es blokkban értékes hely van, tehát ez a konyha és TV-szoba kívül eső része igazi luxus. A Frencham Cypress táblák a beépített ülést egyenesítik, és az idő múlásával szürkén viselkednek. A sarokban egy citromfa.

A formatervezés egyik kiindulópontja a francia ajtók, és egyebek között a behúzható acélajtók sorozatának kicserélése volt, tokkal díszített ablakokkal; ezeket vissza lehet húzni, hogy összekapcsolódhassanak az új paklival. A faszénnel festett fa szekrények cserélték a laminátumot, és egy nagyon polírozott beton szigetpad alakult ki, oldalát acélba csomagolva és fadarabolót okosan behelyezve. "Van néhány jel a betonon" - mondja Nick. "De ez elég robusztus, tekintettel a vendégszeretetben lévő ügyfelünk rendszeres edzésére." Annak érdekében, hogy megkönnyebbülést nyújtson a túlnyomórészt szürke palettáról, Nick zöld csempeket helyezett a splashback-re, és Escher-esque-es szőnyeget a fekete és világosszürke cementlapokra a padlóra.

A külső lépcső alatt egy árnyékolt terület van, amelyet csiszolt bluestone burkolt.

Éppen akkor, amikor azt hitték, hogy ez a projekt már befejeződik, a tulajdonos a ház többi részét kezdte megnézni. Miután megvizsgálta a földszinti két zárt előszobát, Nick úgy döntött, hogy áttör a ezeken a helyiségekben található kétoldalas kandalló mellett a falakon, és látványvonalakat hoz létre az új olvasóteremből a teraszra. A szomszédos helyiség TV-nézéshez szól.

Ebben a házban nincsenek hivatalos szobák. Néhány fal kinyitása után a TV-terület, az olvasóterem és a konyha mind össze vannak kapcsolva, de ügyesen körülhatárolva vannak.

A hely koronázása egy függőlámpa Ha, amelyet Christopher Boots-szal együtt terveztek, a TV-szobában lévővel együtt

Nick két új nyílást teremtett a teremben. "A viktoriánus teraszok sötétek. Fontos volt ezeket a tereket kinyitni, miközben nem érinti az eredeti tulajdonságokat" - mondja a széles padlólapokra, mennyezeti rozettákra és mély öntvényekre mutatva. Az acélból, az amerikai tölgyből és az Arabescato márványból készült nyitott polcok további könnyed megjelenést kölcsönöznek ezeknek a szobáknak.

Az alagsori szinten található e nagy tér korlátlan belépéssel rendelkezik az alsó udvarra és a kertre.

A ház egész területén használt házrész-stílusú ablakok nagyon szükséges fényt teremtenek ebben a hálószobában, amely az otthon alagsorában található.

Utoljára volt a barlangos alagsor, amelyet luxus hálószobás lakká alakítottak, nagylelkű gardróbszekrénnyel és fürdőszobával. A padlótól a mennyezetig érő ablakok összekapcsolják ezt a helyet az udvarral és a kerttel, ahol egy ezüst nyírfákkal borított erdő árnyékolja az épület blokkját mögött. "A tulajdonos azt akarta, hogy ez a szoba fő hálószobává váljon, miközben felújítottuk az első emeletet, de utána vendégszállás lesz" - mondja Nick. "A fürdőszoba egy zárt, nedves terület, de a hiúság a beépített köpeny meghosszabbítása, amely ágyneműként szolgál."

Az Arabescato márvány lenyűgöző vonása a hiúságvisszaverődés és a pad. Ha egyedi tervezésű, lágyacél tükör, beépített LED-es világítással.

A felújítás sikere abban rejlik, hogy a tereket összekapcsolják az anyagpaletta és az új, zökkenőmentes kialakítás. "Ez egy nagy ház egy ember számára" - mondja Nick -, de sok szobát korábban nem használták, és gyakorlatilag nem volt kapcsolat a kerttel. Most, melegebb napokon, az ajtók nyitva maradnak, és a tenger illata illatosulhat. levegő jön át. "

Címkék:  konyhák Fürdőszoba és mosoda hálószoba 

Érdekes Cikkek

add