Paula és Martin drámai faházának felújítása

„A házat néhány év alatt másként fogják használni, amikor a gyerekek felnőnek” - mondja Paula Bowen tulajdonos és belsőépítész. "De egyelőre az a képesség, hogy figyelemmel tudja kísérni őket, és élvezze a ház" átláthatóságát ". Fotó: Armelle Habib

Ez a faház, amely a Melbourne CBD északkeleti részén volt, ugyanabban a családban volt, mióta 1910-ben építették. Sajnos, még a néhány korszak elemeit is kihagyta Paula Bowen belsőépítész és férje, Martin Breeze, az Arkee Creative designer cég mindkét igazgatója 2009-ben vásárolta meg a házat.

"Azt hittem, hogy a ház rettenetes" - mondja Martin, akinek a kísértése volt, hogy lehúzza és a semmiből indítsa el. "Az egyetlen megváltó tulajdonság az ingatlan mérete [480m2] és a hely, a város és az általános iskola közelében volt."

Felújítás vagy bontás?

A pár egy éven át a ház első részében éltek fiaikkal, Alex és Tommy-kel (azóta csatlakoztak Evie kishúga), míg a projekt folyamatban volt. "A fiúk nem egészen értették, miért volt hátsó udvaruk egy kavicsos kupac, és a konyha még egyszerűbb volt, mint az előző" - mondja Martin, aki továbbra is azt gondolta, hogy könnyebb lett volna ledobni a házat. . Az a tény, hogy az épület szó szerint 10 cm-re süllyedt, még inkább megerősítette a bontási igényt.

ELŐTT ÉS UTÁN: Az eredeti faház, balra, szomorú és bánatos állapotban volt. A bontás helyett a család úgy döntött, hogy drasztikusan felújítja a könnyű és kortárs otthont.

Az időszak részletei

Időközben Paula már használt használt udvarokat mosott a korszerű fényszóró ablakokhoz és ajtókhoz. "Mivel a házat 1910-ben építették, olyan fényszórót kerestem, amely nem volt túl dekoratív és általában társult a viktoriánus időszakhoz" - mondja. A hiányzó kandallókat szintén visszaállították.

Tulajdonos tipp

"A last-minute tervezési változások elkerülése érdekében győződjön meg arról, hogy a kiválasztott cikkek rendelkezésre állnak, és hogy az építője lehetővé tegye-e a termék átfutási idejét" - mondja Paula.

Ezek a dekoratív kiegészítések azonban a felújításnak csak egy kis részét képezték, amely magában foglalta a meglévő ház nagymértékű átdolgozását és a hátsó részének jelentős kétszintes kiterjesztését. A pár eltávolította a karját, és hozzátette egy nyitott konyha-, étkező- és nappali részét, valamint egy fő hálószobát, fürdőszobát és az emeleten lévő nappali / könyvtárat.

Kortárs kiegészítő és konyhai átalakítás

Az eredeti szobákkal ellentétben, restaurált dekoratív díszítéssel, a kiterjesztés minimális és kortárs. A nagy tolóajtók összekötik a belső tereket az udvarral és a hátsó kerttel. Az új szárnyban a csiszolt beton padló átveszi az előszobák fapadlóit.

A konyha a ház csomópontjaként működik, egy központi szigetpaddal, amely reggeliző bárrá alakul ki. A rendetlenség minimalizálása érdekében van egy komornyik-kamra is, amelybe Martin régóta áhított kávéfőző tartozik. Mivel idejüket teljes egészében kisgyermekek töltötték be, és tervezési gyakorlatokat folytattak, a pár robusztus és kevés karbantartást igénylő befejezéseket választott, például vinilcsomagolással ellátott asztalosokat.

A jutalmak felújítása

A ház felújításának egyik legnagyobb haszna a kedvenc bútordarabok és tárgyak újbóli megjelenése a raktárból. "Előző otthonunkban egyszerűen nem tudtuk, hová tegyük a dolgokat" - mondja Paula. "Nagyon szép volt még az is, ha eltávolítunk egy szappantartót egy régi cipődobozból, és betesszük az új fürdőszobába."

A felújítást hosszú távra tervezték. A második szint hozzáadása "lehetővé teszi számunkra, hogy évekig itt maradjunk" - mondja Martin. "A házat néhány év alatt másként fogják használni, amikor a gyerekek felnőnek" - mondja Paula. "De egyelőre az a képesség, hogy figyelemmel tudja kísérni őket, és élvezze a ház" átláthatóságát "."

Tekintse meg a GalériaPaula és Martin drámai faházának felújítását

Címkék:  Gerenda Élet és étkezés Díszítő 

Érdekes Cikkek

add