Nyitott ajtók: kétszintes családi ház nyitott és rugalmas elosztással

Ma belépünk egy kétszintes családi házba, amelyet a CREUSeCARRASCO építészeti stúdió tervez, magasan fészkel, kertekkel, gyümölcsfákkal és eukaliptuszfákkal körülvéve. Különleges felépítése a fokozatos városi növekedés által jellemzett környezetben mutatkozik meg, ahol négy és öt emeletes házak tömege bőséges.

Az épület két egymástól független és egymásra helyezett részből áll, a kettő között magassági ugrással. Egy szakadt ablak választja el őket, és közöttük egy lépcső játszik anyagi jellegével és a fény bejáratával. Az út felé orientált alsó blokk a bejárati ajtókat, a garázsot és a tároló területeket és létesítményeket tartalmazza, míg az alsó, a gazdaság felé orientált ház a ház főszobáit tartalmazza.

A blokkokat különféle bevonatok és építési rendszerek alkalmazásával is definiálják. Így az alsó szint homlokzata, kő és kevés résekkel, festett tartófala lesz, amelyet helyettesít. A felső szint egyik, bokor kalapácsos betonból és gránitból készült, üvegezésű, hogy elősegítsék a terephez fűződő kapcsolatot.

A nyílt megközelítés minimalizálja a vizuális akadályok jelenlétét, megkönnyítve a felhasználók közötti áramlást és interakciót. Ez a szempont, a belsőépítészettel kombinálva, amelyben a fehér szín dominál, elősegíti a nagy ablakokon és üveg válaszfalakon átmenő természetes fény fokozását, így nyugodt és nagyon kellemes környezetet teremtve. A fa illata az egészet kiegyensúlyozza, és biztosítja a valódi otthontól elvárt meleget.

A padló egy központi darab körül van elosztva, amely három WC-ből és több általános tárolható szekrényből áll, amelyeket a különféle tereket összekötő folyosók vesznek körül. Ezzel párhuzamosan vannak az étkező és a nappali, a ház két csillagszobája és a családi élet egyik fő magja.

Mindkettő folytonosan fut a birtok felé néző üvegezett homlokzat mentén, így részesülnek a kert csodálatos kilátásából és annak minden fényéből. A józan és elegáns bútorok szépséget és kényelmet nyújtanak, anélkül, hogy túlterhelnék a környezetet: egy Ethnicraft asztal székekkel az étkező számára, és két Roche Bobois kanapé a nappalihoz.

Ezen a területen a lépcsőn keresztül lehet elérni egy magasabb szintet, amelyben dolgozik egy dolgozószoba és egy vendég hálószoba. A külső szerkezet bush kalapáccsal ellátott betonja átkerül a belső térbe, lépcsőzetes sarokcsonkokkal és térfogatokkal létrehozva, amelyek támogatják a tölgyfa lépcsőit és a járdákat. Az étkező és a nappali előnyeit élvezheti a kertre csodálatos kilátás és annak teljes fényereje.

Az étkezővel és a nappalival szemben, az út felé néző homlokzat mentén két stúdió és három gyermek hálószoba található. Ezekben a helyiségekben kiemelkedik a mobil válaszfalak alkalmazása - ez a megoldás nagy rugalmasságot biztosít a felhasználók számára számuk és felületük módosításakor, lehetővé téve számukra az új igényekhez való alkalmazkodást.

A konyha kétségkívül a ház egyik szívét képezi. A padló fennmaradó részére megállapított kritériumokat követve a helyiséget teljesen nyitottan tervezik, közvetlenül az étkezővel és a nappalival, valamint a ház külsejével érintkezve. Egy üvegezett verandán keresztül érhető el, így amikor kinyitja a tolóajtóit, élvezheti a szabadban való étkezés érzését.

Ebben az esetben a Santiago Interiores tervezése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindent megtegyenek, amely kevesebb, mint 20 négyzetméteren tárolható, működik és találkozik. A bútor egyesíti a Santos LINE-E és ARIANE mintázatait Seff White kivitelben és Krion Hófehérke munkalapokkal. A bútorvonalak tisztasága, amelyet az együttes kromatikus egységessége ad, elősegíti annak természetes integrációját a ház belsőépítészetébe. 

Az előkészítési és főzési területek egy félszigeten helyezkednek el, amely a nagy munkafelület mellett több tárolási megoldást kínál, amely a tulajdonosok egyik fő követelménye: két tányértartó szekrény, három belső fiókkal és három modullal. szolgáltatás külföldön. A félszigethez egy Bob de Ondarreta asztal öt étkezővel van felszerelve, amely irodaként működik, ahol az egész család összegyűlhet enni anélkül, hogy az étkezőbe kellene mennie.

A félszigettel párhuzamosan és a szoba egyik partícióját lefedve a súroló területeket és a háztartási készülékeket elrendezik. Három oszlopszekrény követ, amelyek egy kompakt és szervezett helyiségben sütővel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel, fagyasztóval és különféle kiegészítő tárolómodulokkal rendelkeznek. A sorozatot egy redőnyegység egészíti ki, amely egy alacsony karbantartási modulon található, amely aljzatokat és saját megvilágítást tartalmaz, lehetővé téve a kis készülékek tárolását és használatát anélkül, hogy át kellene helyezni őket.

A Santiago Interiores a konyhához csatolt, egy tolóajtóval elválasztott, egy átalakítón keresztül hozzáférhető mosodai területet is tervezett. A szoba párhuzamosan elosztott berendezése tartalmaz egy mosógépet egy egymásra helyezett szervizmodullal, egy bútordarabot egy táskával, amely a piszkos ruhákat a mosás pillanatáig tárolja, két oszlopot és két tisztítószekrényt. Ez utóbbiak nagyon rugalmasak, mivel különféle kiegészítőkkel, például polcokkal, seprű vagy ruhatartó horoggal, vákuumcsövek kiegészítőivel, alkalmazkodnak a felhasználók igényeihez.

Mit gondolsz a házról? Mi a szoba, amely tetszik a legjobban?

További információ Santos, Santos Santiago, Hansgrohe, Porcelanosa, Exenia, Artemide, Ondarreta, Xal, Vibia, Roche Bobois, Ethnicraft, Deltalight, Pando, Bosch, Franke, Blanco, Liebherr, Krion, Juan Creus és Covadonga Carrasco
Héctor Santos-Díez Képek
Decoesferában Nyílt ajtók: lenyűgöző duplex Galíciában, az Atlanti-óceán partján

Címkék:  Szabadban és Kertészet felújítása Karácsony 

Érdekes Cikkek

add