Sydney teraszház okos felújítása

A Sydney-i teraszház felújításának napirendjén a természetes napfény hasznosítása, az alaprajz átgondolása és a rendelkezésre álló hely minden centiméterének felhasználása volt a legfontosabb témák. Mint gyakran a viktoriánus korszak teraszos házaival, a tér és a fény érzetének növelésére szolgáló taktika szerves részét képezte az újratervezésnek.

A mennyezet magasságának növelése, a tetőablakok felszerelése, valamint a konyha, a nappali és az étkező kinyitása a saját udvarra olyan otthont hoztak létre, amelyben a tulajdonosok örömmel töltik az időt. A lágy színű paletta visszateszi a napfényt az otthon körül, míg a márvány váratlan érintése adjon otthonának alulértékelt, kifinomult eleganciát.

Az intelligens Design Stúdióból származó William Smart a teraszos ház felújításának kihívásait tárgyalja, és azt, hogy miként navigáltak a régi és az új funkciók közötti trükkös egyensúlyon.

A hivatalos nappaliban az Űrből származó Maxalto fotel és a Poliformból származó „Marenco” kanapé és puff egy Minotti „Bresson” dohányzóasztallal körülvett.

A nappaliba robusztus, mély árnyalatú szöveteket választottak a családi élet igényeinek való megfelelés érdekében.

Hogyan vettél részt ebben a projektben, és mi volt az ügyfél rövid ismertetése?

Az ügyfelek láthatták a Mandalong House projektünket, a hagyományos ház finomított frissítését.

Több fényt és nyitottságot akartak házukban, valamint folyadékkapcsolatot a belső és a külső között.

Tawhiao király és III. Ihaka műalkotások, Gareth Barlow az alkalmi életterületen. "A magasságot használtuk a keskeny terület leküzdésére, és a ház nem érzi magát megszorítva" - mondja Smart.

Melyek voltak a kihívások és hogyan oldotta meg őket?

A ház hagyományos viktoriánus formátumú volt, a formatermek sötétek voltak. A fénybe jutás kihívás volt.

Egy tetőablak világít a konyha hosszában, az ünnepi szobák pedig világos, nagylelkű nappali / étkező / konyha helyiségekre nyílnak.

A magasságot használtuk a keskeny terület leküzdésére, és a ház nem érzi magát megszorítva. A beltéri és a japán kert között nem volt kapcsolat, tehát a szintváltozást belsőleg elvégeztük.

A nappali / étkező / konyha mennyezete magas, és közvetlenül a teraszra és a füves területre áramlik.

A régi és az új házasságkötése újabb kihívás volt. Íves mennyezet köti össze a meglévő házat az új mellékállomással.

Az egyedi függesztett lámpák a beépített asztali ülés és étkezőasztal fölött lógnak, a Cult Carl Hansen + Søn 'Elbow' székeivel.

Hogyan jellemezné a befejezett belső teret?

Álvaro Siza régebbi munkája tájékoztatta az építészetet, különösen abban az esetben, ha a kő és a fák furcsa módon összehajlanak a sarkok körül.

A belső terek kortársak, tompított blues, bíborvörös, karamell és szürke rétegekkel vannak díszítve.

Kifinomult családi élet.

A hivatalos étkezőben Simon Taylor „holdfény” alkotása lóg az íróasztal felett. A Cassina 'Cab' szék az űrből körülveszi a Catapult Barbera étkezőasztalát.

Melyek a kedvenc elemek?

A térbeli tulajdonságok a kedvenc dolgom, magas mennyezettel és nagy volumenekkel érhetők el.

Szeretem a márványkorlátot is a lépcsőn, amely összeköti a formális és az alkalmi nappali szobákat.

A mennyezet ívei és a márványborítással ellátott asztalos asztalok összekötik a régi és az új zónákat.

Mi támasztotta alá a bútorok, a művészet, a szerelvények és a lakberendezések kiválasztását?

A felületek világosak és semlegesek, hogy a tulajdonos kortárs művészete ragyogjon.

A bútoroknak alkalmasnak kellett lenniük fiatal fiúkkal ellátott családnak, így a kék bársony és a khaki bőr kárpitozást választották.

A hálószobában Chris Bellamy „Az ajtók között” alkotása, függönyök és rudak a Simple Stúdióban.

A tulajdonosok elégedettek voltak a kivégzéssel? Hogyan használják ki a teret?

Örülnek, és nem változtatnának meg semmit. A ház minden sarkát átgondolták, és mindennek van helye.

Több időt töltenek otthon, mint korábban.

A ház hátsó magassága mutatja a folyadékkapcsolatot kívül és belül. A Hubból származó Objekto 'Paulistano' székek és a Tait 'Nano dohányzóasztal hangulatos ülőhelyet teremtenek Christopher Owens ápolt parkosításán.

Címkék:  hálószoba Karácsony Díszítő 

Érdekes Cikkek

add