Ez a kortárs családi ház Victoria falujában azt mutatja, hogy minél nagyobb, annál jobb

Ki él itt : Deb Higgins, egy részmunkaidős általános iskolai tanulást támogató tiszt; férje, Stuart, aki a ruházati iparban dolgozik; gyermekeik: Liam, 19, Claudia, 18, Isobel, 15 és Lulu, 13; és egy háziállat, beleértve egy medve nevű berni hegyi kutyát, Harvey macskát és három lovat.

Otthoni stílus : Egyszintes, modern öt hálószobás ház Geelong közelében, Victoria, amelyet úgy építettek, hogy megfeleljen a környezetének és kielégítse a nagy család igényeit.

Idővonal : Körülbelül egy év tervezés és tervezés, majdnem egy év az építés.

Nappali terület A Grand Mt Angus homokkő kandallófala uralja ezt a helyet, amelyet egy nyugati vörös cédrus födém koronáz. A család összegyűlhet a Weylandts kényelmes „Square Loungy” kanapén. Alkotások: (a bal oldalon) Sid Dickens memóriablokkok, Alfresco Emporium. (a jobb oldalon) A vad lovak nyomtatása: Kara Rosenlund, (bal oldali ablakban tükröződik), készítette: Lloyd Kwilla, Red Rock Art, (08) 9169 3000, (a háttérfalhoz támaszkodva), az ismeretlen művész.

A mondás szerint, ha valamit meg akar tenni, kérjen egy elfoglalt embert. Deb és Stuart Higgins, négy gyermek szülei esetében ez a „valami” volt a családi ház megtervezése és építése egy aprócska Ceres városában, a geelong közelében Victoriaban. És mi válhatott volna és kellett volna egy stresszes vállalkozásnak, csak másnak bizonyult.

Kandalló A nappali kőfalba jellegzetes kandalló épült.

2012-ben megvásárolták a 4, 8 hektáros ingatlant, és bezárták Matt Wilson építőjének, a Built By Wilson-ból, aki felvette a kapcsolatot a Dan Gayfer Design építész Dan Gayfer-rel. A pár úgy döntött, hogy nem újítja meg az 1970-es évek otthont, ehelyett Dan-nal dolgozott egy új kortárs formatervezésen, amely mozgásteret és rugalmasságot biztosít a szórakozáshoz.

Konyha és étkező A Blackbutt asztalos házikó-hangulatot idéz elő, mind Mark Tuckey 'Farmhouse' étkezőasztallal, mind a 'Warehouse' padokkal. A Fenton & Fenton bőr székek texturális kontrasztot hoznak. Műalkotások (fent, a folyosón) és a koponyák (fent), Marian Rennie. A 'Wash & Wear' alacsony fényerejű belső festékkel festett falak a 'Natural White' -ben, Dulux.

Álmodd meg

Az ingatlan megvásárlása után Deb és Stuart egy évet töltöttek a hétvégén a helyszínen, hogy jobban megértsék a feltételeket, és ami a legfontosabb, hol volt az optimális kilátás. "Ez mindenekelőtt otthon, ahol élhetünk" - mondja Deb. "Mint négy gyerek anyja, fanatikus vagyok az élet megkönnyítésére." Dánnak az volt a feladata, hogy széles, nyitott tereket hozzon létre, összekötve a kilátással - beleértve a Phillip-öböl és a Barwon folyót -, és hozzon létre helyeket gyűjtésre és játékra.

Előszoba A folyosón egy képablakhoz vezet, ahonnan tág kilátás nyílik északra, a hálószobák pedig balra indulnak. A külső rész színesbond Woodland Grey színű.

"A kialakításnak bármilyen ember számára bármikor szüksége lehet." - mondta Dan. "Ezek nem karácsonykor voltak" egyszeri "interakciók, nélkülözhetetlenek voltak a család életmódjához - gyerekek és felnőttek munkába, iskolába, sportba, szórakoztatásba, gazdálkodásba és lovaglásba."

Mint ilyen, a ház teljes körű elrendezése mindenki számára lehetővé teszi a nappali pihenést, szórakozást és főzést, valamint ötvözi a pár ízlését. "Stuart ízlése meglehetősen modern, míg földesebb vagyok. Dan és Matt képesek voltak feleségül venni az elképzeléseinket és navigálni egy boldog médium felé" - mondja Deb.

Deb és Stuart kívánságlistája

  • " Kétoldalas kandallóval való álmom mindig is álm volt" - mondja Deb. "Azt akartam, hogy képes legyen használni néhány különböző szobában."
  • " Sok természetes anyag, például fa, beton és kő" - mondja Stuart. "Tudtuk, hogy a fa kiterjedt felhasználását akarjuk."
  • - Nagy terek . Nagy, nagycsaládos családunk van, és olyan otthont akartunk, amely mindenki elfér, még akkor is, ha szélsőséges időjárás van kint ”- mondja Deb.

A hálószobás építész, Dan építész úgy tervezte a körbefutó ablakokat, hogy rögzítse az összes napi hangulatot. "Itt látjuk a napfelkeltét, mert nincs redőny vagy függöny, és figyelhetjük a naplementét" - mondja Deb. "Ez fenomenális."

Tervezze meg

"Erős elképzelésünk volt arról, hogy mit akarunk, és Dannek hasonlóan erős elképzelése volt a környezet használatáról" - mondja Stuart. Szerencsére ez a mennyországban zajló kreatív meccs meglehetősen sima tervezési folyamatot eredményezett, Stuart és Deb pedig csak néhány csúszást tett a Dan által benyújtott eredeti alaprajzhoz. "Az első rajzok óta láthattuk, hogy Dan nagyon közel áll ahhoz, ahol vagyunk" - mondja Stuart.

A Ensuite Pamper ideje boldogságot jelent az ACS fürdőszobákból álló, „Lucia” szabadon álló kőfürdőben, amely a festői kilátáshoz vezet. A „Basaltina” matt fal- és padlólapok Pietra-ban a Walker-ből származnak.

Az egyszintes, T-alakú formatervezés az amerikai tanyaház inspirációját inspirálja, a képablakokkal és a mély ereszével - ám szégyenteljesen használja a beállítását a belső és külső kialakítás szerves részeként, kortárs csavarást kölcsönözve.

"A padlótól a mennyezetig érő ablakok és ajtók élő műalkotások, amelyeket a mindennapi rutinok során kell megtapasztalni" - mondja Dan. "A főszobában és a hálószobákban ülő fák biztosítják a tökéletes kilátást a könyv vagy egy csésze kávé leülésére, a zöld növényzet bevételéhez. A tanyasi építészethez jellemző alacsony lábakú tetővonalat szintén felváltotta egy magasabb ferde gerendás tető, amely nagyszerű jelleget kölcsönöz a konyha / étkező / ülősaroknak. "

Külső építőmester Matt javasolta, hogy a nyugati vörös cédrus használják a burkolatot. "Jól kezeli az időjárási szélsőségeket, elszürkül és úgy néz ki, mint egy régi parasztház" - mondja Stuart. A kertben található gabionfalakhoz a helyi kőbánya szikláit használták. 'Spandek' tetőburkolat az emlékműnél, a Colorbond-ban.

Csináld

"Valószínűleg olyan inspirálónak hangzunk, de ez valóban egy egyszerű, nyugodt tervezési és építési folyamat volt" - mondja Deb. "Zökkenőmentes volt. Nem sietettünk sietni, tehát nem folyton dolgoztunk a munkán, tolva."

Ő és Stuart meglehetősen határozott elképzeléseik voltak a kívánt eredményről, ám rugalmasak voltak a specifikumok szempontjából, és gyorsan kiküszöbölték a helyszínen kialakult véleménykülönbségeket. "És ha nem tudnánk egyetérteni, akkor több mint örültünk annak, hogy Matt megkapta a végső szavazást" - mondja Deb nevetve.

Kert Kert tervezésekor azt tanácsolom, hogy időt töltsön az építkezés előtt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a talaj minősége jó "- mondja Stuart." Sok munkát kellett elvégeznünk a kerti ágyak talajának cseréjével. " Egyenesen vissza Önnek nyomtat: Victoria Aguirre, Pampa.

Viccesen eltekintve, hogy ez a könnyed házaspár nem volt hajlandó egy területre vonulni - a szobák normálnál nagyobb arányában. "Nagy család vagyunk, kibővített családdal, akik állandóan itt vannak, tehát nem akartuk zsúfoltnak érezni magunkat" - mondja Deb.

Mivel Dan elsősorban a belvárosi projektekben dolgozott, ahol a hely kiemelkedő, Dan azt mondja, hogy eredetileg habozott, hogy teljes mértékben kihasználja a korlátlan paraméterek előnyeit.

Medence A lenyűgöző medence teszi ki a legtöbb rendelkezésre álló helyet. Medence által épített Nagy-óceán medencék.

"Miután pontosabb megértést fejlesztettünk az otthoni látogatók gyakoriságáról, úgy éreztük, hogy kevésbé lehetnek visszafogottak" - mondja. "És a szobák többsége megnövekedett, ahogy a formatervezést tovább fejlesztették."

Ennek a kitartásnak az eredménye egy élő, lélegző családi ház, amelynek könnyű érzése van, akár hat, akár 60 ember tele van. "Korán megtudtuk, hogy ingatlanunkat Anembo-nak nevezzük, amely egy„ békés helyet ”jelentő aboriginalis szó” - mondja Deb. "Pontosan így van. Miután idejöttél, nehéz elmenni."

Moodboard (balról jobbra az óramutató járásával megegyező irányban) Bőrpántos étkezőszék Teak és Tanban, 450 USD, Fenton és Fenton. Muuto 'Studio' függő lámpa, 625 USD, Környék. A Bendemeer Estate 8. számú háza, Warren és Mahoney építészek részéről (látható a 100 vidéki ház: Új vidéki építészet borítóján, szerkesztette Beth Browne (Képek Kiadó Csoport, 2009). (Balról) Sid Dickens „Az erdő királya” és 'Mon Ami' memóriablokkok, mindegyik 159 dollár, Alfresco Emporium.

A legjobb bitek

  • " A cédruskal bélelt mennyezet valóban melegíti a házat" - mondja Stuart. "Az építkezés során úgy döntöttünk, hogy rájöttünk, milyen nagy a főszoba."
  • "A főszoba egyik oldalán lévő alacsonyablakú ablakok azt jelentik, hogy a szemét a kertre kell lefelé húzni, nem pedig a bejárat felé." - mondja Stuart. "Arra hívják Önt, hogy mindig nézzen a nézetbe, ami valóban okos."
  • - Nincs habarcs ! Sok választásunk a praktikussal kapcsolatos - a tisztításhoz tartozik vissza ”- mondja Deb. "Konkrét padlót és splashback-et választottunk a konyhához, mert nem szeretem a csempéket."

Tanulságok

"Tartsd egyszerűen a dolgokat. Ez nehéz lehet, ha a TV-műsorokban csodálatos mintákat lát, és megismerkedhet azzal, ami népszerű, de mindig azt akartuk, hogy ez a ház időtlen legyen" - mondja Deb.

Tudjon meg többet Dan Gayfer építész munkájáról a Dan Gayfer Design-ban. Tekintse meg Matt Wilson építész további projektjeit a Built By Wilson oldalon.

Címkék:  Saln Díszítő Gerenda 

Érdekes Cikkek

add