Ezt a környezetbarát otthont felújították, hogy bevillanjon

Inside Out | Brave New Eco x Geometrica

A karcsú tojások és kiegészítések sok kaliforniai bungalót belső terek labirintusá alakítottak, csökkentve a természetes fényt és a kertre néző képet. A Brave New Eco felújította ezt a bungalót Melbourne-ben, hogy bevezesse a napfényt, a termékeny kertet, és jobb belső és kültéri tereket teremtsen a családi élethez, miközben hű marad a nagyon szeretett tervezési stílushoz.

Phil és Bec Hendy két fiatal lányukkal, Ella (6) és Ruby (4). Phil és Bec az építőiparban dolgoznak - Phil innovációs menedzser, Bec pedig fenntarthatósági mérnök - és szeretik az utazást, az ételeket, a borokat, a kertészetet és az ausztrál zenét.

Három hálószobás, art deco stílusú kaliforniai bungaló, de a hátsó részéhez hozzáadott kicsi, rosszul kialakított szobák sötét, házhoz vezettek. „Hiányos volt a természetes fény, zártnak érezte magát, a hő megengedett volt, és a családnak át kellett mennie a szobák labirintusán, hogy kijuthasson” - magyarázza Megan Norgate, a Brave New Eco igazgatója és belsőépítésze.

A projekt 20 hónapot vett igénybe a tervezés és kivitelezés során.

Phil és Bec a kaliforniai bungaló hatékonyságát akarták javítani az északi napfény bevezetésével. Két növekvő fiatal lánynál jobb belső és kültéri terekre volt szükségük a családi élethez, és lelkes kertészekként azt akarták, hogy a ház egy nagy termőkert körül összpontosuljon.

Elhívták a Brave New Eco-t, aki együttműködött a Geometrica épülettervezőkkel. Mindkét gyakorlat fenntartható és energiahatékony megközelítést alkalmaz a tervezéshez olyan megoldásokkal és stratégiákkal, amelyek célja a környezetre gyakorolt ​​alacsony folyamatos hatás.

A népszerű kaliforniai bungalót, amely a háborúközi időszakban alakult ki az ausztrál külvárosokban, egy hétköznapi és modern életmódra tervezték, informális, nyitott elrendezéssel és a szabadban való kapcsolattal. A Brave New Eco visszahozta ezt a bungalót eredeti szándékához azáltal, hogy eltávolította a korábbi kiegészítéseket, és kinyitotta a házat, hogy fokozza a természetes fényt, a tágasságot és a beltéri-kültéri kapcsolatot. Az új, 32 négyzetméteres kiterjesztés a konyhát, a beépített kamrát, az étkezőt, a fürdőszobát és a mosodát, valamint az északi oldalra néző fedélzetet nyitja meg, ahol produktív kert van hátra.

Az anyagpalettában újrahasznosított, kézzel készített és alacsony toxicitású válogatások találhatók, és Phil és Bec inkább a huszadik század elejének és közepének kialakítását részesítette előnyben a lakberendezés és az égett narancs, a mélyszöld és a lágyzöld színpaletta irányában.

A Brave New Eco kinyitotta a bungalót azzal, hogy egy kicsi, sötét hálószobát egy multifunkcionális tanulmányi / játszóréssé alakított át, amely a ház központi pontjaként szolgál, összekapcsolva a hálószobákat, a nappali és az étkezőt és a konyhát.

Az új konyha és egy beépített kamra egy kompakt, hatékony helyet kínál a takarékos életmódhoz. "Ez magában foglalja az áruk nagy mennyiségű beszerzését, a szellőztető rendszereket a hideg tároláshoz, a hűtőszekrényt a hatékonyság érdekében, valamint az intuitív kapcsolatot a produktív kerttel és a komposztálást" - mondja Megan. Az ívelt konyhapad a ház art-deco tulajdonságaival játszik, és újrahasznosított mesterséges fűrészárukkal van burkolva. A splashback kézzel készített Manuka mézes színű csempékkel egészíti ki a mélykék asztalos asztalokat.

A mély ablak ülése miatt az étkező nagyobbnak érzi magát. „Gyerekeink szeretik ezt az ülést. Hangulatától függően egyaránt színpad és kirakat. Ez nagyon szórakoztatóvá tette az étkezőnk otthoni szívét és étkezési óráinkat ”- mondja Bec.

A társalgó felújításra került, és újrahasznosított art deco stílusú dupla ajtók bezárják a társalgót. A redőnyös üveg tolóajtó elválasztja a ház hátulját és elülső részét, hogy zaj és meleg legyen.

A Brave New Eco felújította a fő fürdőszobát, és kinyitotta a folyosóra. A funkciós falon kézzel készített halméretű csempék díszítik a mintát és a színt, és a csaptelepek puha alapanyagúak.

Megan újból egy fából készült art-deco italkocsit szállított a fürdőszobai üdüléshez, bevonva az ügyfelet a tervezési és gyártási folyamatba, mint ahogyan a helyi kézművesek által készített számos egyedi darabból készült. "Ez olyan boldogságot idéző ​​tapasztalatokat hoz létre, amelyek alátámasztják az ügyfél emlékét a felújítási élményekről, és az extra személyes jelentőségű elemeket adják" - magyarázza Megan. Egyéb darabok tartalmaznak egy használt Jardan kanapét, a század közepén levő táblát, szüret réz függő lámpákat, réz és teak dohányzóasztalot, valamint ausztrál különböző művészek alkotásait. Megan rendelkezésére álltak még székek és ágyneműfüggönyök, lámpaernyők és párnák, amelyeket a Ink & Spindle egyedi nyomtatású szövetekkel készítettek.

Miközben a felújítás 2015-ben befejeződött, Megan továbbra is együttműködik Bec-vel és Phil-vel, hogy idővel bútorokat adjon a házhoz. „Nagyon örül annak, hogy ügyfeleink otthonában érzi a rokonságot, a kifejezést és a kapcsolatot” - mondja Megan.

„Az újrahasznosított elemek, a hűtőház kamra és a szerves anyagok szépsége.” - Megan Norgate, igazgató és belsőépítész, Brave New Eco.

„Sötét, apró, konyhánk nélküli konyhánk átalakult a legcsodálatosan fényes, legszebb és stresszmentesebb helyiséggé, szép szimmetriával vissza a bejárati ajtóinkba.” - Bec Hendy, ügyfél.

„Ha költségvetés alapján dolgozunk, akkor a nagyobb helyekre történő kiváló minőségű berendezés kiválasztása szigorúbb tervezési megoldást igényel, de az eredmény árnyaltabb és célra alkalmasabb, mint a„ nagyobb a jobb ”megközelítésnél.” - Megan Norgate, igazgató és belsőépítész, Brave New Eco.

Brave New Eco
braveneweco.com.au

Geometrica
geometrica.com.au

Kapcsolódó: Egy sor soros felújító átalakította ezt a Geelong bungalót
A Melbourne-i otthont átalakítják okos tervezéssel és élénk színekkel
Ezt az örökség-bungalót modern csodássá alakították

Címkék:  konyhák Otthoni túrák Gyerek szobák 

Érdekes Cikkek

add