Ez a Queenslander-ház könnyű beltéri-kültéri életet kínál

Az eredeti Queenslander ház, egy kicsi, gyengén megvilágított ház, nagyon szerény arányokkal és szokatlanul sok téglafallal rendelkezik: lábakkal, nagy, kétszeres kandallóval és kéménygel. De amint az az ilyen típusú épületekre jellemző, a hátsó udvar teljesen el lett választva a háztól és csak egy robosztus fedélzeten keresztül érhető el.

Medence A kerttel foglalkozó jacaranda-árnyas medence sarkában falazattal rendelkezik, amelyet Carlo Scarpa olasz építész munkája ihlette.

Jayson Blight of Rayner építészet és Melissa Blight of Twofold Stúdió újra a helyet és az épületet akarta összekapcsolni. A párizsi Brisbane-i Highgate Hill-i családi ház újjáépítése és kibővítése során a ház bejáratánál kezdődött és az 520 négyzetméteres blokk végéig tartó kapcsolatok kezdeményezték a belső és a külső kapcsolatot.

Hátulnézet A 19. századi munkás-ház Brisbane-házban található kiegészítésének hátsó kertjébe lépések és szintváltozások sorozata vezet le, egy félig zárt, téglafallal borított lakóterületről. A téglafal a ház alatt folytatódik.

A tájképgel folytatott párbeszéd utcai szinten kezdődik. Egy kis elülső kertet és fát körülzárva egy új fedélzetet és padot ültek hozzá a verandához. A téglafal továbbjut a falra, és egyszerűen a falak formájában kezdődik, és tágulással egy szobrászati ​​nyílást képez.

Lakótér Az új nappali konzollal be van fedve a kertbe. A ház elején található eredeti téglakéményre utalnak a hátsó új téglafal.

A beépített ülés keretezi a parkosított udvart, amelyet az új mellékállomás és az eredeti ház között helyeznek el. A hazai léptékű kihívást jelentő téglafal monumentalitása adja hangot az új, félig kültéri lakó- és étkezőtér hangzásához.

Fal A kilenc méteres fal a szomszédos ingatlanhatár mentén rögzíti a kültéri lakóhely keleti szélét.

A házból a kertbe a téglafal bézs Bowral téglából újrahasznosított vörös téglára változik egy régi 1880-as évek kemencéből. A hátsó kertbe való áttérés megjelölése az esővíz természetes szárazföldi áramlási útja, amely áthalad a hely közepén és kapcsolódik a szomszédos tulajdonságokhoz.

Hátsó lépések A tömbön túl a természetes vízáramlás megragadására tervezett téglalapzaton egy téglalapú, lépcsőzetes terasz található, amelynek elegendő hely van a kandalló és az ülőhelyek tartására.

A meglévő ház végétől kezdődő térbeli sorrendben a kültéri szoba, étkező és konyha kortárs loggiát alkot. Az új kiegészítés a konyhát és az étkezőt egy behúzható fallal tartja, amely teljesen nyitottá teszi a külső és a hátsó kert kapcsolatát. "A falak és a padló belülről kinyúlnak, és kerti teraszokat hoznak létre, amelyek maximalizálják a város belterületét, és ami még fontosabb, hogy gazdagítják társadalmi élményeinket a tájban" - mondja Jason.

Ez a szerkesztésű kiadása a Urban Sanctuary-ból: Az új otthoni szabadtéri Anna Johnson és Richard Black, a Thames & Hudson által kiadott, 70 dolláros kiadásban.

Városi szentély: Az új otthoni szabadtéri ausztráliai és új-zélandi kiemelkedő kortárs házak városi környezetben kerülnek bemutatásra, amelyek feltalálják és demonstrálják a szabadban való életmód új, feltalálói módjait.

Címkék:  Élet és étkezés Gyerek szobák Szabadban és Kertészet 

Érdekes Cikkek

add
close