Ezt a belső udvarral rendelkező viktoriánus teraszt felújították, hogy bevilágítson

Ki él itt : Danika, az egészségre és az emberi jogokra összpontosító kutató, férje, Lyndon, a vállalati tanácsadó, és fiaik, Archie, 10 éves; Munroe, 6; és Elliot, 2.

Otthoni stílus : A melbourne-i viktoriánus teraszos házat belső udvarral és híddal korszerűsítették a kertben lévő fényteljes pavilonnal.

Idővonal : Az új szakasz felépítése és a frissítések befejezése 14 hónapot vett igénybe.

Gyakran beszélünk arról, hogy az otthon ott van, ahol a szív van, de Danika, Lyndon és három fiatal fia számára a szív egészen az utcára megy. "Nagyszerű közösségünk van, egy utcai bandának, ahogyan azt nevezzük, ahol vigyázunk egymás gyerekeire, főzünk és autókat osztunk. Ez csodálatos" - mondja Danika a városi törzsről, amely Melbourne bayside sarkában lakik.

Fontos volt, hogy keltezett viktoriánus teraszának felújítása felhívja a családot arra, hogy kapcsolatba lépjen a környező emberekkel, miközben behozza a szabadban is. A Tandem Design Studio Tim Hill építész művészileg kiegyensúlyozta céljaikat azzal, hogy a teraszot toronyszerűen nyitotta meg. az utcára néző, de egy saját udvar körül forog.

A melléképület „megjelenésében” szándékos hiányzik a redőnyök, és az ablakok a ház utcai oldalát szétválasztják, hogy üdvözöljék az elhaladó emberek mosolyát és hullámait. "Az országban nevelkedtek, és anyukám valójában egy esti lámpákat világít, és kinyitotta a függönyt, hogy másokkal kapcsolatba lépjenek" - mondja Danika. "Nagyon tetszik az a gondolat, hogy kapcsolatba léphetsz a közösséggel."

Külső A torony és a régi házhoz vezető híd a Fielders által Nailstrip panelekbe borítva, fémes kivitelben. "Az ötlet az volt, hogy ellentétben állítsuk és kibővítsük a régi és az új különbséget, ahol csak tudtunk" - mondta Tim Hill építész. A Blackbutt burkolat növeli a meleget, csakúgy, mint a Radial Timber képernyő-tábla kerítés a Silvertop Ash-ban.

Míg Danika régóta fennálló álma volt, hogy fészkeljen egy gyönyörű, régi teraszos házban, a valóság, hogy elkerülhetetlenül sötét, rosszul szellőző és zsúfolt, hamarosan átalakítás ihletet keresett. Megtalálta az Inside Out tizedik évfordulója című kiadvány oldalain, ahol Tim Hill építész fényvisszaverő otthont írtunk.

Élet / tanulás A Patricia Urquiola, a Space Furniture egyik B&B Italia 'Bend' kanapéja kanyargós kiegészítés ebben a modern térben. "A betonfalak textúrája és a faburkolat sok melegséggel és egyszerűséggel rendelkezik" - mondja Danika.

"Japán érzékenység volt abban, ahogy összehúzta a dolgokat" - mondja Danika. "Azt hiszem, mindig is vonzódtam a természetes anyagok és a fény ilyen felhasználásához. Volt egy belső udvar, melyet otthonunk számára is elképzeltem."

Tanulmány Az blackbutt fából készült íróasztal felülről és az összekötő udvaron világít. A tetőablak világításba kerül az építési korlátokkal, ha a fényt felülről ellopják. "Ha esik, olyan szép felnézni" - mondja Danika.

Az udvar képezte a rögzítési pontot Tim otthoni terveihez. "A viktoriánus teraszok általában ezeket a szigorú szabályokat követik - elöl egy kert, hátul egy kis kert. De ennek között van egy kert és egy épület, amely körülötte a növényzetre néz" - mondja Tim.

A virágzó udvar, amelynek közepén egy ceiba fa van, színnel, világossággal és élettel megáldja a szomszédos tereket.

Lépcsők Hosszú, keskeny tetőablakok megvilágítják az amerikai tölgyfa lépcsőket, ahol egy diszkrét kézfogást készítenek az asztalos asztalba. A mosoda a folyosó végén található a szekrényekben - a bal oldalon vasalódeszka kinyílik, míg a szemben lévő faajtók elrejtik a mosógépet és a szárítót.

A viktoriánus teraszra most csatlakozó feltűnő építészeti forma nem egy fantasztikus tervezési nyilatkozat, hanem a válasz az egyedi helyszíni kihívások sorozatára. "A külső formákat - a három kötetet, kissé elforgatva - elsősorban a várostervezési korlátok miatt hozták létre, és hogy fényt kapjanak a szomszédos ingatlanból, miközben reagálnak jogaikra" - mondja Tim.

Konyha Ebben a szélsőséges helyiségben az intelligens tárolóhely a lépcső alatti. "A konyha a terasz teljes szélességén elterjed. Ha azonban nem aktívan használja azt, akkor mindegyik a szekrényekbe összehajlik" - mondja Tim. A fatermékeket sárgaréz felső panelek bontják fel, sárgaréz lámpákkal kiegészítve. "Tudatában voltam annak, hogy a tér nem túl fás". Szeretem a sárgarézet, mert gyönyörű patinája van, amely az életkorral növekszik "- mondja Danika. „Stealth” fa fogantyúk, Interia. Maruni 'Hiroshima' étkezőasztal és szék Naoto Fukasawa, Luke Furniture.

"Amikor odaértünk, rájöttünk, hogy az utcán van mindez a nyitott terek, és javasoltuk az üveg sarkot, hogy a szoba ezen az oldalán egyáltalán ne legyen hely."

A játékos kilátás tartja a család kapcsolatot a környezetével. "Hihetetlen kilátásunk van, és ilyen olvassa a közösséget, és mi folyik itt" - mondja Danika. "Ez gyönyörű."

Hálószoba Az emeleti hálószobát David Elliot, a Design Excellence asztalosszekrényei készítették el, hogy olyan multifunkcionális teret hozzon létre, amelyet úgy lehet elképzelni, mint egy életteret a pályán. "A beton és a fa textúrája sok meleget kölcsönöz" - mondja Danika. Az üveg sarok az utcára néz. "Vakom voltak mérve arra a szobára, de nem tudtam magam elhozni, hogy felállítsam az akadályt" - mondja Danika. '90 °' falfény, Frama. Ágynemű, Mr. Draper. Vitra 'Akari A5' könnyű medál, Isamu Noguchi, Living Edge.

A lépcsők, a fürdőszobák felett és a fal mellett a szűk tetőablakok a nappali / dolgozószobák felett lehetővé teszik, hogy a fény zavar nélkül szűrődjön be a térbe. "A stratégia az volt, hogy a lehető legnagyobb mértékben beavatkozzunk a természetes napfény és a szellőzés lehetőségeinek biztosítása érdekében fentről lefelé" - mondja Tim.

Ensuite "A fürdőszoba mérete mesés. Van egy tetőablak a zuhany felett, tehát napsütésben sok fény van ott" - mondja Danika. Patricia Urquiola, a Urban Edge Ceramics Mutina 'Tierras' fallapkái ellentétben állnak a sápadt faárnyalatokkal.

Ez nem azt jelenti, hogy a napsütötte utcai oldal kiszűnt. Valójában a konyhában és a nappali területeken az ablakok szándékosan korlátozzák az elhaladó gyalogos forgalmat. "Ahelyett, hogy távol tartaná az utcát, Danika nagyon boldog volt, hogy összhangban álljon az utcán" - mondja Tim.

Előszoba Az óriási szekrények a hálószobából és a folyosóra terjednek ki, további tárolóhelyet biztosítva. A fenti tetőablakok bőséges természetes fényt engednek a házba. Asztalosütő: David Elliot, a Design Excellence, 0414 340 502.

Merész lépés egy dolgozó anya számára, hogy vállalja a felújítás menedzsmentje projekt szerepét, de Danika kihívást jelentett. "Nem vagyok túl biztos benne, hogy újra megcsinálom" - mondja. "Sok szempontból jól működött, mert lehetővé tette a kreatív folyamatot. Az ízlésem jelentősen fejlődött, így nagyon élveztem az utolsó pillanatban a döntések meghozatalát. Van néhány sárgaréz szekrény a konyhában, és erről két héttel korábban döntöttek. bemennek. "

Udvar "Melbournenek ez a része közel van a strandhoz" - mondta Tim. "Amikor a nyári tengeri szellő megüt, felnyithatja a házat." Danika az Eckersley Garden Architecture-et választotta az otthoni zöld szív kialakításához. Az Anston Építészeti Födémek folytatják a beton belső felületét. "A Dichondra és az őslapos ibolya szépen összeolvad a fóliák között" - mondja Danika. 'Lionel' kültéri fotel, Jardan.

Ez segített abban, hogy Tim lépjen be a hibaelhárításba, amikor a kereskedők megpróbálták kompromisszumot kötni. "Megállapítottam, hogy valóban olyan dolgokra kell törekednie, amelyek iránt szenvedélyes" - mondja Danika.

A fenti, a nappali felől a hálószobába nyúló gyönyörű betonfal bizonyítja, hogy az eredeti anyagkeverékkel kitartást érdemel. "Arról volt szó, hogy megpróbáljuk olyan dolgokat használni, amelyek kecsesen öregednek" - mondja Tim.

Tanulmány "A földszinten lévő helyek egymás utáni elrendezése. Nagyon nagy szoba, amelynek specifikus felhasználási területei és karakterei sorozatokban vannak. Egy nyitott teret teremt, amely nagyon társadalmi. Ez egy jó dolog egy család számára" - mondta Tim. .

A beton és a faanyag korszerűsíti a lakóterek sorozatát, kezdve az eredeti terasszal, a konyhával és az étkezővel, és átjutva az új udvarra, a tanulmányi, a lakó- és a kerthelyiségbe. "Valószínűleg a ház egyik kedvenc része, hogy képes kinyitni az összes ajtót, hogy létrejöjjön a zökkenőmentes beltéri-kültéri élmény" - mondja Danika. "Úgy néz ki, mint egy nagyszerű hely, hogy mindannyian együtt élvezhessük."

Külső "Azt hiszem, nagyon bátor volt követni az üveg sarkot. Mesés és olyan váratlan mind az utcáról, mind belülről" - mondja Tim.

Tudjon meg többet Tim munkájáról a Tandem Stúdióban.

Címkék:  hálószoba Élet és étkezés Karácsony 

Érdekes Cikkek

add